Με ρεκόρ διαδρομής τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες και τους κορυφαίους αθλητές ορεινού τρεξίματος απ’όλο τον κόσμο να δίνουν το καλύτερό τους εαυτό για να καταφέρουν να φτάσουν στη διάκριση σε έναν από τους πλέον απαιτητικούς αγώνες, ολοκληρώθηκε ο 14οςOlympus Marathon, 4ος σταθμός του 2017 Skyrunner Series by Salomon, που διεξήχθη στο μυθικό βουνό.

Περισσότεροι απο 800 αθλητές απο 24 χώρες του κόσμου έδωσαν το παρών στο σημείο εκκίνησης, αφού απο φέτος ο OlympusMarathon, άλλαξε σελίδα στην σπουδαία ιστορία του και συμπεριλαμβάνεται στο επίσημο καλεντάρι της παλαιότερης και πιο σημαντικής σειράς αγώνων βουνού διεθνώς, Migu Run Skyrunner World Series 2017.

Με αφετηρία το Δίον, οι αθλητές ακολούθησαν μια ανηφορική διαδρομή 21 χιλιομέτρων πριν αγγίξουν τα 2.700 μέτρα υψόμετρο, στο Οροπέδιο των Μουσών. Στη συνέχεια διέσχισαν τα "Ζωνάρια", ακριβώς κάτω από τον Θρόνο του Δία και ξεκίνησαν την κατάβαση περνώντας από το καταφύγιο "Ζολώτας", τα "Πριόνια" και το φαράγγι του Ενιπέα, για να τερματίσουν μετά από μια συναρπαστική διαδρομή 44 χιλιομέτρων στο Λιτόχωρο.

Πρώτος το νήμα στη γραμμή του τερματισμού στον 14οOlympusMarathon, έκοψε ο Βάσκος Aritz Egea με επίδοση 4:24:26 που αποτελεί και νέο επίσημο ρεκόρ αγώνα. Στις γυναίκες, πρώτη αναδείχτηκε η Ολλανδή Ragna Debat, που στη παρθενική της συμμετοχή στον Olympus Marathon κατέρριψε το περσυνό ρεκόρ της Αμερικανίδας Stevie Kremer, και τερμάτισε με νέο ρεκόρ διαδρομής με χρόνο 5:18:20. Ο πρώτος Έλληνας αθλητής που τερμάτισε ήταν ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος με χρόνο 4:46:13 .

Αποδοχή Cookies
Το site sport-fm.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ