Τεχνολογία

Sony HDR-AS15, action κάμερα ειδικών καταστάσεων!

Τα τελευταία 2-3 χρόνια έχει κάνει την εμφάνισή της με ιδιαίτερα εμφατικό τρόπο μια νέα υπο-κατηγορία συσκευών που εντάσσεται στον ευρύτερο χώρο του βίντεο και της φωτογραφίας.

Αναφερόμαστε στις Actioncams, συνήθως μικρές σε μέγεθος και αρκετά ανθεκτικές στις κακουχίες βιντεοκάμερες, με δυνατότητα φωτογράφισης, που απευθύνονται σε ειδικές κατηγορίες χρηστών.

Αν και από αρκετά παλαιότερα υπήρχαν στην αγορά τέτοιου είδους συσκευές, μόλις τα τελευταία χρόνια ο χώρος γνωρίζει ιδιαίτερη άνθιση, καθώς η ποιότητα λήψης που προσφέρουν είναι πολύ καλή, δίνοντας ταυτόχρονα στους κατόχους τους πολλές δυνατότητες. Χάρη μάλιστα στη GoPro και τη σειρά των Hero Actioncams, ο χώρος γνωρίζει πολύ μεγάλη άνθιση και έτσι όσοι ασχολούνται με έντονες αθλητικές δραστηριότητες όπως πχ surf, sky diving, scuba diving, οδήγηση σε υψηλές ταχύτητες κτλ, μπορούν να καταγράψουν τις δραστηριότητές τους.

Η Sony, σαν μια παραδοσιακή εταιρεία στην αγορά της βιντεοκάμερας, δεν είχε παρουσία στις actiocams και μόλις πρόσφατα κυκλοφόρησε την HDR-AS15. Η κάμερα έρχεται σε μια μικρή συσκευασία, η οποία περιλαμβάνει την ίδια τη κάμερα, μια ειδική σκληρή, πλαστική και διάφανη, αδιάβροχη θήκη και τρεις ειδικές βάσεις στήριξης με κολλητική ταινία. Οι δυο από αυτές είναι επίπεδες και η μια καμπύλη ώστε να μπορεί να κολλάει σε αντίστοιχα καμπύλες επιφάνειες όπως για παράδειγμα ένα κράνος.

Οι βάσεις αυτές μπορούν να τοποθετηθούν στην ειδική θέση που διαθέτει η αδιάβροχη θήκη, αλλά δεν είναι δυνατό να τις χρησιμοποιήσουμε για να στηρίξουμε τη κάμερα χωρίς αυτή να βρίσκεται μέσα στη θήκη. Η ίδια η κάμερα είναι αρκετά μικρή από πλευρά διαστάσεων (αν και μεγαλύτερη από τη GoPro Hero3) με το σχεδιασμό της να θυμίζει παραδοσιακές βιντεοκάμερες.

Δείτε παραδείγματα των δυνατοτήτων της μέσα από τα παρακάτω videos:









Διαβάστε περισσότερα στο αναλυτικό αφιέρωμα εδώ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x