Τεχνολογία

Sony Xperia Z1 compact, μικρό και θαυματουργό

Το Sony Xperia Z1 Compact είναι ένα νέο κινητό που παρουσιάστηκε πριν από μερικές εβδομάδες από την ιαπωνική εταιρεία.

Το Sony Xperia Z1 Compact είναι ένα νέο κινητό που παρουσιάστηκε πριν από μερικές εβδομάδες από την ιαπωνική εταιρεία. Η συσκευή δεν έρχεται να ακολουθήσει τη φιλοσοφία των mini μοντέλων με τα χαμηλότερα τεχνικά χαρακτηριστικά που δημιουργούν συνήθως προβλήματα σε επίπεδο επιδόσεων. Η οθόνη του κινητού έχει διαγώνιο 4.3 ιντσών, προσφέρει HD ανάλυση και πυκνότητα στα 342ppi, ενώ κάνει χρήση των τεχνολογιών Triluminos και X Reality. Οι «εκπτώσεις» στη μπαταρία μάλιστα είναι τόσο μικρές που η διάρκεια ζωής της στη χρήση είναι σχεδόν ίδια με αυτήν του Xperia Z1.

Αλλαγές συναντάμε εξωτερικά στα καλύμματα και περιμετρικά στο αλουμινένιο πλαίσιο συναντάμε την υποδοχή 3.5 χιλιοστών για το σετ ενσύρματων ακουστικών, το ηχείο της συσκευής, το πλήκτρο για τις φωτογραφίες, αυτό για την αυξομείωση της έντασης και αυτό για την ενεργοποίηση. Στο πίσω μέρος βρίσκεται η κάμερα 20.7MP με το flash και τον αισθητήρα Exmor RS, την οποία και συμπληρώνει η μπροστινή των 2.1MP που μπορεί να καταγράψει video 1080p. Το Xperia Z1 Compact είναι και αυτό αδιάβροχο και αντέχει χωρίς να πάθει το παραμικρό σε βάθος ενός μέτρου για 30 λεπτά. Όσον αφορά στις διαστάσεις του (που του δίνουν και αυτό τον compact χαρακτήρα), έχουμε 127 χιλιοστά μήκος, 64.9 χιλιοστά πλάτος και 9.5 χιλιοστά πάχος.

Στο εσωτερικό συναντάμε το ίδιο chipset με το Xperia Z1 και σίγουρα κάτι τέτοιο επηρεάζει αρκετά το πόσο εύκολα μπορεί να τοποθετηθεί το κινητό στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική κατηγορία των mini μοντέλων. Πολύ εύστοχα η εταιρεία δεν έχει ακολουθήσει την ονομασία mini πάντως, αφού η συσκευή μπορεί να προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις. Έχουμε λοιπόν έναν τετραπύρηνο επεξεργαστή, την Adreno 330 GPU, 2GB RAM, 16GB αποθηκευτικού χώρου (επεκτάσιμου με κάρτες μνήμης), αλλά και σύνδεση σε WiFi 802.11 a/b/g/n/ac και LTE 4G δίκτυα.

Η εμφάνιση του Android είναι «πειραγμένη» στο βαθμό που μας έχει συνηθίσει η εταιρεία, ενώ ο χρήστης μπορεί με πολύ μεγάλη ευκολία να βρει όλες τις βασικές λειτουργίες/ρυθμίσεις, αλλά και τα σχετικά μενού. Σε όλα αυτά προστίθενται και οι σχετικές εφαρμογές της Sony για τις φωτογραφίες, τη μουσική και τις ταινίες, αλλά και οτιδήποτε έχει να κάνει με το PlayStation.

Συνολικά, το Sony Xperia Z1 compact είναι ένα από τα καλύτερα τηλέφωνα αυτή τη στιγμή σε αυτές τις διαστάσεις και σίγουρα αναδεικνύεται στο βασιλιά των «mini» συσκευών. Όχι για κανένα άλλο λόγο, αλλά γιατί η Sony αποφάσισε να μην κάνει εκπτώσεις σε επίπεδο hardware και να προσφέρει κάτι που μοιάζει εφάμιλλο του «μεγάλου αδερφού» (και high-end μοντέλου) Xperia Z1.

Βαθμολογία: 9/10

Επιμέλεια: Παύλος Παπαπαύλου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x