Stories

Ιμπραΐμοβιτς vs Λουκάκου: Η επιστροφή των… θηρίων

Το ντέρμπι ανάμεσα σε Μίλαν και Ίντερ για την Serie A φέρνει ξανά αντιμέτωπους Ιμπραΐμοβιτς και Λουκάκου.

Η αίσθηση ότι το ντέρμπι ανάμεσα σε Μίλαν και Ίντερ επιστρέφει πολύ γρήγορα είναι σωστή. Ούτε ένας μήνας δεν έχει μεσολαβήσει από τη μεγάλη ανατροπή και το 2-1 των «νερατζούρι» για το Κύπελλο, κατά τη διάρκεια του οποίου είχαν συγκρουστεί οι Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και Ρομέλου Λουκάκου.

Οι δύο θηριώδεις επιθετικοί είχαν ανταλλάξει αρκετές βαριές κουβέντες και είχαν βρεθεί με τα κεφάλια κολλημένα πριν επέμβουν οι ψυχραιμότεροι, ωστόσο αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον το τι στάση θα κρατήσουν οι δύο φορ στην νέα συνάντηση των δύο Μιλανέζων το μεσημέρι της Κυριακής. Κι όταν λέμε ότι το ενδιαφέρον είναι τεράστιο, αρκεί να αναφερθεί πως η αψιμαχία των δύο έγινε μέχρι και γκραφίτι, όπως βλέπετε στην κεντρική φωτογραφία του άρθρου...



Το... εγγλέζικο παρελθόν

Δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς όμως ότι ο Σουηδός και ο Βέλγος είχαν υπάρξει και συμπαίκτες στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την σεζόν 2017/18.

Όταν είχε ρωτηθεί για την εμπειρία του με τον πολύπειρο επιθετικό ο Λουκάκου είχε δείξει να εκτιμά τα όσα έμαθε. Μιλώντας το 2019, είχε σχολιάσει ότι «όλα όσα έμαθα από αυτόν ήταν σημαντικά, από τις ιστορίες που είχε να πει από την Ίντερ, τη Μίλαν, τη Μπαρτσελόνα και τον Άγιαξ, μέχρι το να βρίσκομαι μαζί του στο γήπεδο και να δουλεύουμε, να βλέπω πόσο ανταγωνιστικός ήταν.

Θυμάμαι μία προπόνηση. Ήμαστε οι δύο επιθετικοί οπότε δεν μας έβαζαν ποτέ στην ίδια ομάδα, ήταν στα μονομαχία 50-50. Μου την... έπεσε κανονικά. Τότε κατάλαβα πως αυτός ο τύπος θέλει να ανταγωνίζεται και να παλεύει για τη θέση του. Αυτό με άλλαξε, μου άνοιξε τα μάτια. Ήθελε να παλέψει για τη θέση στην οποία βρισκόταν.



Έτσι, έμαθα να συγκεντρώνομαι, να δουλεύω σκληρά και να το απολαμβάνω. Είναι ένας άνθρωπος που μπορείς να περάσεις καλά μαζί του και το να υπάρχει η προσωπικότητά του στα αποδυτήρια ήταν κάτι καλό»
.

Από την άλλη, ο «Ίμπρα», ως συνηθίζει, δεν είχε υπάρξει τόσο... ευγενικός όταν είχε μιλήσει, επίσης το ’19, για τον πρώην συμπαίκτη του. Όπως είχε πει, «μην περιμένετε να δείτε καλή τεχνική από τον Ρομέλου. Το μεγαλύτερό του πλεονέκτημα είναι η δύναμη. Έπρεπε να με ακούσει.

Στη Γιουνάιτεντ, του είχα πει να βάλουμε στοίχημα ότι θα του δίνω 50 λίρες για κάθε καλή πρώτη επαφή που θα έκανε. Όταν με ρώτησε τι θα κερδίσει αν το πετυχαίνει συνέχεια, του είπα πως απλά θα γίνει καλύτερος ποδοσφαιριστής. Ποτέ δεν δέχτηκε το στοίχημα, ίσως φοβόταν μήπως χάσει»
.

Ο βασιλιάς και ο Θεός

Υπήρξαν πάντως και άλλα στοιχεία κόντρας στον αέρα, από τότε που άρχισαν να παίζουν αμφότεροι στο Μιλάνο. Όταν ο Λουκάκου σκόραρε δύο φορές στο 4-2 της Ίντερ τον Φεβρουάριο του 2020, έγραψε στο Instagram πως «το Μιλάνο έχει νέο βασιλιά». Ο Ιμπραΐμοβιτς ασφαλώς δεν μπορούσε να αφήσει μία τέτοια... ύβρη αναπάντητη, εντός και εκτός γηπέδου. Αφού πέτυχε και τα δύο γκολ της ομάδας του στο 2-1 επί της συμπολίτισσας τον Οκτώβριο, έγραψε πως «το Μιλάνο δεν είχε ποτέ βασιλιά, έχει Θεό».



Μένει να δούμε αν η κόντρα θα συνεχιστεί και στο προσεχές ντέρμπι. Ερωτηθείς για το ποιον από τους δύο προτιμά, ο προπονητής της Μίλαν, Στέφανο Πιόλι , απάντησε πως «θα διάλεγα τον Ιμπραΐμοβιτς κάθε μέρα, κι ας έχω μεγάλο σεβασμό για τον Λουκάκου». Σιγά μην έλεγε ότι προτιμά τον Βέλγο, θα σκεφτεί κανείς...

Το σχόλιό του για το ματς έκανε και ο θρύλος της Ίντερ, Αλεσάντρο Αλτομπέλι, ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία του να δει τους δύο παίκτες να κοντράρονται μονάχα σε αγωνιστικό πλαίσιο. «Περιμένω να σφίξουν τα χέρια, είναι σύμβολα μίας σπουδαίας πόλης» ανέφερε συγκεκριμένα...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x