Stories

Όταν ο Κατεργιαννάκης έγινε... Γιασίν και ο Άρης νίκησε τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ

Το site του bwinΣΠΟΡ FM θυμάται το τελευταίο «διπλό» του Άρη ενάντια στον Ολυμπιακό, το μακρινό 2002.

Με την γκάφα του Κουέστα και τον αποκλεισμό του Άρη από το Κύπελλο να μην έχουν ξεχαστεί ακόμα, οι «κίτρινοι» κατεβαίνουν στην Αττική για να ανταμώσουν ξανά με τον Ολυμπιακό για την πρεμιέρα των play off της Super League 1.

Η ομάδα του Άκη Μάντζιου είχε καταφέρει να φύγει αλώβητη από το ματς του «Γ. Καραϊσκάκης» στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, παίρνοντας ισοπαλία (1-1), ωστόσο για να βρούμε την τελευταία φορά που είχε πανηγυρίσει νίκη ως φιλοξενούμενος ενάντια στον Ολυμπιακό ο Άρης, πρέπει να πάμε πίσω στο 2002...

Τότε, στις 27 Ιανουαρίου, οι Θεσσαλονικείς του Ρισάρ Ταρντί είχαν επιβληθεί 1-0 των Πειραιωτών στο ΟΑΚΑ στο τελευταίο ματς του Α’ γύρου και είχαν υποχρεώσει την ομάδα του Τάκη Λεμονή στην πρώτη ήττα για το πρωτάθλημα της σεζόν 2001/02.

Οι «κίτρινοι» είχαν πάει στο Ολυμπιακό Στάδιο προερχόμενοι από τέσσερις αγωνιστικές δίχως νίκη και οι προσδοκίες για αποτέλεσμα στην Αθήνα δεν ήταν ιδιαίτερα πολλές. Ωστόσο, η μυθική εμφάνιση του Φάνη Κατεργιαννάκη κάτω από τα δοκάρια επέτρεψε στον Άρη να μείνει στη διεκδίκηση του αγώνα μέχρι τα τελευταία λεπτά.

Ο 27χρονος τότε τερματοφύλακας είχε κατεβάσει... ρολά, λέγοντας «όχι» σε πάμπολλες προσπάθειες των Αλεξανδρή, Ζιοβάνι, Ζέτερμπεργκ, Τζόρτζεβιτς και Άλβες, με την ώρα να περνά και το ματς να παραμένει κολλημένο στο 0-0.



Εντέλει, στο 79ο λεπτό, ήρθε μία φάση από το πουθενά να φέρει τα πάνω, κάτω. Σέντρα του Τσίμπα από τα αριστερά, αμαρκάριστος ο Τζμπαρί πιάνει την κεφαλιά και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Ελευθερόπουλου, που δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

Ήταν το μοναδικό γκολ που θα έβαζε με τη φανέλα του Άρη ο Βέλγος επιθετικός, ο οποίος είχε μείνει για λίγους μήνες στον σύλλογο ως δανεικός από την Τρουά.



Στον χρόνο που απέμενε, οι «ερυθρόλευκοι» επιτέθηκαν μαζικά, όμως και πάλι είδαν τις προσπάθειές τους να σταματούν στα χέρια –ή τα πόδια- του... δαιμονισμένου Κατεργιαννάκη. Το σκορ δεν άλλαξε και έτσι οι Θεσσαλονικείς είχαν καταφέρει να πανηγυρίσουν μία τεράστια και ανέλπιστη νίκη, η οποία παραμένει η τελευταία σε εκτός έδρας ματς με αντίπαλους τους «ερυθρόλευκους».

«Δεν είμαστε απογοητευμένοι, είμαστε το ακλόνητο φαβορί για τον τίτλο» είχε πει μετά τον αγώνα ο Τάκης Λεμονής, που στο τέλος της χρονιάς είχε δει όντως την ομάδα του να κατακτά το πρωτάθλημα για έκτη συνεχόμενη χρονιά, στην ισοβαθμία με την ΑΕΚ. Ο τίτλος είχε εξασφαλιστεί χάρη στη νίκη επί του.... Άρη, με 5-1 στο «Χαριλάου» την τελευταία αγωνιστική! Οι δε «κίτρινοι», είχαν τερματίσει στην 9η θέση και στο -7 από την εξάδα.

Όσο για τον ήρωα του αγώνα; Ο Κατεργιαννάκης έγινε λίγο αργότερα τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, στον οποίο αγωνίστηκε 43 φορές μέσα στην επόμενη διετία, κατακτώντας ένα πρωτάθλημα. Το 2004, αποχώρησε για λογαριασμό της Κάλιαρι, για να επιστρέψει αργότερα και να παίξει σε Ηρακλή και Καβάλα.

Οι ενδεκάδες του αγώνα

Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Ελευθερόπουλος, Πατσατζόγλου, Ανατολάκης (67’ Άλβες), Κωστούλας, Βενετίδης, Γιαννακόπουλος, Ζε Ελίας (35’ Ζέτερμπεργκ), Καρεμπέ, Τζόρτζεβιτς, Ζιοβάνι, Αλεξανδρής.

Άρης (Ρισάρ Ταρντί): Κατεργιαννάκης, Λουμπούτης, Μόρις, Πρίλασνικ, Παπαδόπουλος, Νούσιας, Βαλερί, Θεοδωρίδης (63’ Μπάρκογλου), Τσίμπα, Τζμπαρί (81’ Καζαντζής), Χαριστέας (89’ Λιολίδης).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x