Τάσος Τσατάλης

Αξίζει την προσοχή μας, ο μικρός «Σάμπα»

Ο Τάσος Τσατάλης στο sportfm.gr για μια περίπτωση νεαρού ποδοσφαιριστή στην ΑΕΚ, που μετά από αρκετά χρόνια τραβάει το ενδιαφέρον

* Αν γενικά τα φιλικά στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας δεν είναι και το πιο αξιόπιστο κριτήριο, ακόμη περισσότερο δεν είναι κάποιο σαν κι αυτό που έγινε το πρωί με την Σταλ Σταλόβα ή όπως την λένε τέλος πάντων.

* Στις δέκα και μισή ώρα Ελλάδας, εννιάμισι στην Πολωνία δεν είναι και ό,τι πιο νορμάλ. Καθαρά προπονητικού χαρακτήρα ματς.

* Που όπως και να το κάνεις είδαμε μια ενδεκάδα που εκτός από το γεγονός πως σίγουρα δεν θα την δούμε ποτέ μέσα στην σεζόν (δεν υπάρχουν καν ματς κυπέλλου σε φάση ομίλων φέτος), είχε και τρεις με τέσσερις παίκτες, που επίσης είναι πολύ αμφίβολο αν θα τους δούμε σε επίσημο ματς, τουλάχιστον το 2019-2020.

* Υπάρχουν όμως πράγματα που προκαλούν προβληματισμό. Πέρα από το γεγονός πως με οποιαδήποτε ενδεκάδα, μια ομάδα τρίτης κατηγορίας της Πολωνίας, οφείλεις να την κερδίσεις.

* Το πρόβλημα στα αμυντικά «στημένα», μόνιμο σε όλα τα ως τώρα φιλικά, ειδικά όταν δεν υπάρχει κάποιος από τους Βράνιες ή Τσιγκρίνσκι. Αντίστοιχα ακίνδυνη κατά κανόνα η ομάδα στα επιθετικά στημένα.

* Παραμένει η ΑΕΚ μια κοντή ομάδα. Βλέπεις και τα παιδιά από τις ακαδημίες, όλοι κοντοί. Λες κι έχουν «κόφτη» στις ακαδημίες. Πάνω από 1,70 δεν περνάς, ένα πράγμα. Και ειδικά όσοι ανεβαίνουν στην πρώτη ομάδα.

* Επιπλέον ενισχύεται συνεχώς η εντύπωση πως δεν μπορεί να σηκώσει η ΑΕΚ την μεγάλη διαφορά που φαίνεται να υπάρχει ανάμεσα σε Βράνιες – Τσιγκρίνσκι και Οικονόμου – Σβάρνα. Όταν αυτό το βλέπεις και με την Σταλόβα, μεγαλώνει ο προβληματισμός.

* Οπότε περιμένεις με μεγάλο ενδιαφέρον να δεις με την επιστροφή της ομάδας, τι έχει δει και ο Καρντόσο και τι θα αποφασίσει γι’ αυτό το θέμα. Φαίνεται πολύ δύσκολο να μη θέλει ακόμη ένα στόπερ και μάλιστα ψηλό κι αθλητικό.

* Περίεργο δεν θα μου φαινόταν επίσης, αν η ΑΕΚ κάνει μια μεταγραφή τέτοια, να κοιτάξουν για παίκτη που να μπορεί να παίξει και κατά συνθήκη «6άρι», για κάποια ματς που ίσως θα απαιτήσουν περισσότερο σκληράδα και ύψος και σε αυτή την θέση. Να δούμε …

* Στα επιμέρους θα άξιζε επίσης να κάνουμε μια αναφορά και στον Ανέλ Σαμπανάτζοβιτς.

* Έχουμε δει τα προηγούμενα χρόνια σε φιλικά στην διάρκεια της προετοιμασίας αρκετούς 19χρονους – 20χρονους να παίρνουν κάποιο χρόνο. Δε νομίζω πως έχουμε δει κάποιον που να σου αφήνει την θετική εντύπωση που αφήνει ο γιος του μεγάλου Ράφικ.

* Θα έλεγα πολύ πιο πάνω ως εντύπωση κι από τις πρώτες εμφανίσεις του Γαλανόπουλου. Αν κι ο Γαλανόπουλος μπήκε ουσιαστικά στην ομάδα το 2016-2017, ένα χρόνο γεμάτο μικρότερος απ’ όσο είναι σήμερα ο μικρός «Σάμπα».

* Ο οποίος Γαλανόπουλος ήταν από τις καλές παρουσίες στο τελευταίο φιλικό, αλλά πρέπει να καταλάβουμε πως δεν είναι πια στην κατηγορία των ποδοσφαιριστών που πρέπει να ψάχνεις σε τέτοια ματς να βρεις κάτι θετικό. Ο Γαλανόπουλος μπαίνει στην τέταρτη σεζόν που υπολογίζεται ως παίκτης κορμού. Δεν είναι πλέον για να λες πως πήγε καλά με την Σταλόβα, κατά την γνώμη μου. Αν δεν πήγαινε καλά είναι αξιοσημείωτο, όπως είναι για τα δύο στόπερ στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

* Επιστρέφουμε στον Σαμπανάτζοβιτς ...

* Ένα παιδί με αυτοπεποίθηση, που είναι το βασικό συστατικό. Ένα παιδί που παίζει με το κεφάλι ψηλά και κυρίως κοιτάει μπροστά. Δεν φοβάται να επιχειρήσει να δημιουργήσει.

* Με πολύ κίνηση στο γήπεδο, ουσιαστική όμως. Και που το πιο σημαντικό, έδειξε ακόμη περισσότερα στοιχεία στην τελική ευθεία του ματς, όταν μπήκαν και πιο έμπειροι παίκτες στο γήπεδο.

* Αξίζει την προσοχή μας, είναι φανερό. Πολύ περισσότερο μάλλον, απ’ οτιδήποτε έχουμε δει στην ηλικία του στην ΑΕΚ, εδώ και χρόνια.

ΥΓ: Δεν περνάει απαρατήρητο, πως υπάρχουν περιπτώσεις σε αυτά τα ματς, που η ΑΕΚ έχει εκτεθεί στην αμυντική μετάβαση. Το σημειώνουμε. Αλλά ας σημειώσουμε πως είναι ένας τομέας του παιχνιδιού, που καλύτερα θα κριθεί όταν προκύψει ξεκάθαρα ο βασικός κορμός της ομάδας και μαζί του και το βασικό δίδυμο στα κεντρικά χαφ. Επιπλέον είναι τομέας που φαίνεται ακόμη περισσότερο σε περιόδους που δεν υπάρχει φρεσκάδα, όπως είναι αυτή που διανύουμε για την Ένωση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x