Επικαιρότητα

Telegraph: Μαζικός τάφος 4.000 θυμάτων του ΙΚ έξω από τη Μοσούλη

Σε τάφο, για περισσότερα από 4.000 θύματα του Ισλαμικού Κράτος, είχε μετατραπεί η καταβόθρα Κάσφα, στην ερημική έκταση που απλώνεται έξω από την εθνική οδό που συνδέει την Βαγδάτη με τη Μοσούλη.

Σε τάφο, για περισσότερα από 4.000 θύματα του Ισλαμικού Κράτος, είχε μετατραπεί η καταβόθρα Κάσφα, στην ερημική έκταση που απλώνεται έξω από την εθνική οδό που συνδέει την Βαγδάτη με τη Μοσούλη, μεταδίδει η Telegraph, επικαλούμενο αναφορές των τοπικών αρχών, των κατοίκων αλλά και ανθρωπιστικών οργανώσεων.

Το «φυσικό» αυτό χωνί, χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον από το Ισλαμικό Κράτος, για την ρήψη των σορών, χιλιάδων ανδρών των σωμάτων ασφαλείας, που βασανίστηκαν και δολοφονήθηκαν, μετά την κατάληψη της Μοσούλης, το 2014, όπως εξηγούν κάτοικοι της πόλης.

«Οι τζιχαντιστές οδηγούσαν τα θύματα στην Κασφά, μέσα σε λεωφορεία, φορτηγά και αγροτικά οχήματα. Οι άνδρες είχαν δεμένα τα χέρια και τα μάτια τους. Τους πήγαιναν στην καταβόθρα και τους πυροβολούσαν στο κεφάλι», καταθέτει ένας κάτοικος της πόλης, στην Daily Telegraph, ανταποκριτής της οποίες είχε βρεθεί στην περιοχή.

Η ανακατάληψη της πόλης από τον ιρακινό στρατό ξεκίνησε τον Οκτώβριο ενώ το αεροδρόμιο της πόλης, ξαναπέρασε στον έλεγχο των δυνάμεων ασφαλείας, μόλις την περασμένη Παρασκευή.

Τον Νοέμβριο, το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην περιοχή, έκανε λόγο για μαζικό τάφο τουλάχιστον 300 ανδρών της αστυνομίας, σε μαζικό τάφο, 30 χιλιόμετρα από την Μοσούλη. Ένας ακόμη μαζικός τάφος είχε βρεθεί νωρίτερα, τον ίδιο μήνα, σε σχολείο, λίγο έξω από την πόλη, με 100 αποκεφαλισμένες σορούς.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x