Επικαιρότητα

Tι κρύβει η λεκτική επίθεση Σόιμπλε στον Βαρουφάκη μετά τη συμφωνία στο Eurogroup

Σκοπός του Γερμανού υπουργού Οικονομικών να τιθασεύσει τους «αντάρτες», οι οποίοι έχουν στυλώσει τα πόδια και εξακολουθούν να εκφράζουν την αντίθεσή τους στην παράταση του ελληνικού προγράμματος.

Η κοφτερή γλώσσα που χρησιμοποίησε χτες ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατά του Ελληνα ομολόγου του αποσκοπεί στο να πιέσει την Αθήνα έτσι ώστε να μην υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων για τις οποίες έχει δεσμευτεί η ελληνική κυβέρνηση αλλά και να τιθασεύσει τους «αντάρτες» στην κοινοβουλευτική ομάδα, οι οποίοι έχουν στυλώσει τα πόδια και εξακολουθούν να εκφράζουν την αντίθεσή τους στην παράταση του ελληνικού προγράμματος.

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung», o ισχυρός άνδρας της Γερμανίας και «δεξί χέρι» της Άνγκελα Μέρκελ ανησυχεί για το ότι από τους 32 Γερμανούς βουλευτές που καταψήφισαν την παράταση του ελληνικού προγράμματος στην Bundestag, οι 29 προέρχονται το κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών ( δηλαδή της Γερμανίδας καγκελαρίου). Δεν είναι όμως μόνο από το κόμμα της Μέρκελ οι «φωνές» κατά της παράτασης του ελληνικού προγράμματος που απειλούν την συνοχή του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών αλλά και της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Η γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung» υποστηρίζει ότι ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας, επικεφαλής των Χριστιανοκοινωνιστών ( CSU), Χορστ Ζέεχοφερ, προσπαθεί να «μαζέψει» τα δύο πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος, τον Πέτερ Ράμσαουερ και τον γενικό γραμματέα Αντρέας Σόιερ που ηγούνται μίας ανθελληνικής εκστρατείας εντός του CSU.
Όπως αποκαλύπτει η γερμανική εφημερίδα, ο Ζέεχοφερ, λίγες ημέρες πριν την διεξαγωγή της κρίσιμης ψηφοφορίας στην Bundestag για το ελληνικό αίτημα, είχε βάλει το «πιστόλι στο κρόταφο» στα στελέχη του κόμματός του λέγοντάς τους να υπερψηφίσουν το αίτημα για παράταση της ελληνικής βοήθειας.

Δυστυχώς, όμως, όπως επισημαίνει το σχετικό δημοσίευμα, δεν κατάφερε να τιθασεύσει τους «αντάρτες» των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU). Η «ανταρσία» στους κόλπους του Χριστιανοδημοκρατικού και του αδελφού βαυαρικού κόμματος, των Χριστιανοκοινωνιστών, απειλεί τη συνοχή της κοινοβουλευτικής ομάδας γεγονός που προκαλεί πονοκέφαλο στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.Ο γενικός γραμματέας των Χριστιανοκοινωνιστών, Αντρέας Σόιερ, είχε χαρακτηρίσει μάλιστα πρόσφατα στην γερμανική εφημερίδα «Passauer Neue Presse» «Ελληνες ψευτόμαγκες, τον Τσίπρα και τον Βαρουφάκη, οι οποίοι», όπως είχε πει, «βλέπουν πως στο ευρωπαϊκό πεδίο δεν μετράνε μόνο η χαλαρή συμπεριφορά και οι επιφανειακές φλυαρίες, αλλά μόνο το ουσιαστικό περιεχόμενο».

Από την πλευρά του, ο άλλος αντάρτης του CSU, πρώην υπουργός Mεταφορών επί κυβέρνησης Μέρκελ και νυν πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής οικονομικών υποθέσεων στην Bundestag, Πέτερ Ραμσάουερ, είχε δηλώσει πριν από λίγες ημέρες ότι είναι κατά ενός τρίτου ελληνικού πακέτου βοήθειας και υπέρ ενός «Grexit». Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην γερμανική εφημερίδα «Bild», ο Ραμσάουερ εισηγήθηκε την αποχώρηση της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ γιατί, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, «δεν υπάρχει λόγος να συνεχίζουμε την ίδια πολιτική».

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x