Θανάσης Ράλλης

To Kill em All έκλεισε τα 30!

Ήταν 25 Ιουλίου του 1983 όταν μια μπάντα από αμούστακα, στην κυριολεξία, παιδιά κυκλοφορούσε το πρώτο της άλμπουμ.

Ένα άλμπουμ με πρωτόγνωρες για την εποχή ταχύτητες και τους κριτικούς να προσπαθούν να καταλάβουν από πού τους ήρθε η κεραμίδα. Το χαρακτήρισαν ως το πρώτο thrash άλμπουμ, ως το πρώτο speed metal άλμπουμ , ως την καλύτερη αποτύπωση ενός underground κινήματος που ορμούσε για να βγει στην επιφάνεια.

Και ήταν πράγματι κάτι από όλα αυτά. Το αν ήταν όντως το πρώτο thrash άλμπουμ δεν παίζει κανένα απολύτως ρόλο. Ήταν όμως το πρώτο πελώριο βήμα ενός συγκροτήματος που στην πορεία του θα σάρωνε τα πάντα και θα γινόταν και το ίδιο πελώριο.

Οι Metallica δεν έπαιξαν ποτέ ξανά έτσι όπως στο Kill em All. Μπορεί να κράτησαν σημεία του και να τα εξέλιξαν όμως η μπάντα που ακούγεται σε αυτή την κυκλοφορία μοιάζει σαν να υπήρξε μόνο τότε. Μόνο για μια στιγμή. Στην πορεία έβγαλαν καλύτερους δίσκους από αυτόν και πολύ σύντομα μάλιστα.

Όμως εκείνη η στιγμή, εκείνο το χρονικό σημείο, εκείνη η «φωτογραφία» της εποχής φωνάζει ένα τεράστιο Metal Up your Ass και βρίσκει δεκάδες ή μάλλον εκατοντάδες συγκροτήματα έτοιμα να ακολουθήσουν.

Και αυτή είναι η μεγαλύτερη επιτυχία εκείνου του δίσκου, που μεταξύ μας τώρα πως γίνεται να πέρασαν 30 χρόνια που κυκλοφόρησε;

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x