Games

To Syberia τα καταφέρνει εξαιρετικά και στο PS3

Δεν θα ήταν υπερβολή για κάποιον να ισχυριστεί ότι το Syberia είναι ένας από τους πλέον υποτιμημένους τίτλους των τελευταίων (αρκετών) ετών.

Δεν θα ήταν υπερβολή για κάποιον να ισχυριστεί ότι το Syberia είναι ένας από τους πλέον υποτιμημένους τίτλους των τελευταίων (αρκετών) ετών.

Το αριστούργημα του Benoit Sokal αναπτύχθηκε από την Microids και κυκλοφόρησε το 2002, αποσπώντας διθυραμβικά σχόλια από τους κριτικούς, κάτι που όμως δεν μεταφράστηκε σε δημοτικότητα και αναγνώριση. Παρ’όλα αυτά, το sequel κυκλοφόρησε δύο χρόνια μετά, πάλι με τον Sokal στο τιμόνι, και πάλι απολαμβάνοντας θερμής υποδοχής από τον Τύπο.

Με το τρίτο μέρος της σειράς προ των πυλών, η πρώτη περιπέτεια της Kate Walker επανακυκλοφορεί στα συστήματα της περασμένης γενιάς. Είναι όμως η νοσταλγία αρκετή για να δικαιολογήσει μια τέτοια κυκλοφορία;

Όπως προαναφέρθηκε, το Syberia εξιστορεί τις περιπέτειες της Kate Walker, μιας Αμερικανίδας δικηγόρου, η οποία ταξιδεύει στην Γαλλία για να οριστικοποιήσει την πώληση ενός παλιού εργοστασίου παιχνιδιών. Με την άφιξη της στο χωριό Valadilene (την έδρα του εργοστασίου), η ηρωίδα μαθαίνει για τον θάνατο της ιδιοκτήτριας και την ύπαρξη του αδερφού της, ο οποίος μέχρι πρότινος θεωρείτο νεκρός.

Στην αναζήτησή της για τον κληρονόμο του εργοστασίου, η Kate θα ξεκινήσει για ένα ταξίδι που θα ανακαλύψει όχι μόνο νέα μέρη, αλλά και τον ίδιο της τον εαυτό. Φυσικά δεν χρειάζεται να αναφερθεί πως πρόκειται περί ενός ταξιδιού πέρα για πέρα αξιομνημόνευτου, με στιγμές μεγάλης συναισθηματικής φόρτισης.

Το Syberia, πάνω από μια δεκαετία μετά την κυκλοφορία του εξακολουθεί να αποτελεί έναν τίτλο-σταθμό για πολλούς - και όχι άδικα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως το πέρασμα του χρόνου ήταν… ευγενικό μαζί του.

Για την ακρίβεια, η κυκλοφορία του στις εκδόσεις των συστημάτων της προηγούμενης γενιάς είναι μια απόδειξη του πόσο πολύ έχει αλλάξει το gaming και η ανάπτυξη των τίτλων μέσα σε αυτά τα χρόνια.

Επιμέλεια: Παύλος Παπαπαύλου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x