Επικαιρότητα

To θέμα Βαρουφάκη «πονάει» τον Τσίπρα

Ο πρωθυπουργός θα απαντήσει σήμερα από το βήμα της Βουλής για το plan B του τέως υπουργού Οικονομικών - Θα κληθεί να απαντήσει αν είχε δώσει εντολή για ένα τέτοιο σχέδιο.

Τη σιωπή του για το περιβόητο πλέον plan B του Γιάνη Βαρουφάκη θα σπάσει για πρώτη φορά σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και μάλιστα από το πιο επίσημο βήμα, αυτό της Βουλής, πέντε ημέρες μετά τις αποκαλύψεις για τα κρυφά σχέδια του τέως υπουργού Οικονομικών.

Προηγήθηκε η πίεση από τις σφοδρές αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τα όσα τρομερά αποκαλύφθηκαν σχετικά με το σχέδιο του τέως ΥΠΟΙΚ να «κλέψει» τα ΑΦΜ των πολιτών και να στήσει ένα παράλληλο τραπεζικό σύστημα, το οποίο θα μπορούσε, όπως ο ίδιος εξήγησε, με το πάτημα ενός κουμπιού να γυρίσει σε δραχμή.

Ο πρωθυπουργός αποφάσισε να προσέλθει σήμερα στη Βουλή στα πλαίσια της ώρας του πρωθυπουργού για να απαντήσει σε ερώτηση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά αν και μέχρι σήμερα είχε επιλέξει την τακτική της σιωπής για να αντιμετωπίσει το «βαρίδι» Βαρουφάκη. Ο Αλέξης Τσίπρας γνωρίζει ότι εκκρεμμεί παράλληλα η έναρξη της διαδικασίας στη Βουλή για τις συνολικά τρεις δικογραφίες σε βάρος του τέως υπουργού με τη μια να αφορά το plan B που σχεδίασε ο πρώην υπουργός Οικονομικών με ομάδα αποτελούμενη από πέντε προσωπικούς του φίλους και τις άλλες δύο να αφορούν το αδίκημα της «εσχάτης προδοσίας».

Παράλληλα έρευνα για το plan B Βαρουφάκη έχει ανοίξει και από την τακτική δικαιοσύνη καθώς ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας κ. Ηλίας Ζαγοραίος έχει ήδη διατάξει επείγουσα προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να διερευνηθεί η βασιμότητα των όσων καταγγέλλονται στις δυο μηνυτήριες αναφορές αλλά και στα δημοσιεύματα σχετικά με την εμπλοκή των μη πολιτικών προσώπων.

Στην ερώτησή της η κυρία Γεννηματά ζητά από τον Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει:

α) Ποιά ήταν (και τι περιελάμβανε) η εντολή που έδωσε στον κ. Βαρουφάκη για την επεξεργασία Plan B και με ποιό στόχο;

β) Ποιά ήταν ακριβής σύνθεση, ποιες οι ενδιάμεσες αναφορές και ποια η τελική έκθεση της «ολιγομελούς ομάδας» που το επεξεργαζόταν;

γ) Αν και σε ποιες συγκεκριμένες εισηγήσεις-προτάσεις κατέληξε η εν λόγω Επιτροπή και πότε και πως του γνωστοποιήθηκαν;

δ) Ποιά ήταν η δική του αντίδραση σε αυτές;

ε) Αν υπήρξαν προπαρασκευαστικές πράξεις ή αν είχαν αρχίσει να εκτελούνται πράξεις για την υλοποίηση του Plan B και ποιες;

στ) Παραμένει κατά την Κυβέρνηση αδιαπραγμάτευτος στόχος για την χώρα η παραμονή στην ζώνη του Ευρώ και στην Ενωμένη Ευρώπη;».

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x