Δραστηριότητες

TravelStaytion: ελληνική, ηλεκτρονική πλατφόρμα ενοικίασης διαμερισμάτων για διακοπές

Από τις θετικές ειδήσεις για την ελληνική επιχειρηματικότητα. Ενας 28χρονος Έλληνας με την επιχείρτησή του προσέλκυσε το ενδιαφέρον της Guardian.

Η βρετανική εφημερίδα δημοσίευσε άρθρο («ΤravelStaytion.com is an innovative new short-term letting and holiday rental website») για την ηλεκτρονική πλατφόρμα ενοικίασης διαμερισμάτων για διακοπές TravelStaytion, την οποία δημιούργησε ο Ιάσονας Αναστασίνης, ως ένα επιτυχημένο παράδειγμα start – up μιας μικρής επιχείρησης.

Ο Ελληνας, νεαρός επιχειρηματίας, που αφού έκανε σπουδές στην Πάτρα - τόπο καταγωγής του- και στη συνέχεια master στην Αγγλία, επέστρεψε για τη στρατιωτική του θητεία στην Ελλάδα ωστόσο επειδή επαγγελματικά δεν υπήρχε προοπτική γύρισε στην Αγγλία και δημιούργησε κάτι ξεχωριστό.

Μιλώντας στην εκπομπή του Σαββάτου 11 Μαϊου, στο DRIVE & TRAVEL που μεταδίδεται από το NovaΣΠΟΡ FM 94,6 κάθε Σάββατο 12.00 - 14.00 και αναμεταδίδεται από όλους τους συνεργαζόμενους σταθμούς σε όλη τη χώρα (live και μέσω του Διαδικτύου), ο Ιάσονας Αναστασίνης τόνισε ότι υπάρχουν δύο ομάδες στην επιχείρηση: η μία στην Αγγλία και η άλλη στην Ελλάδα.

Το TravelStaytion απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να προβάλλουν το διαμέρισμα, το εξοχικό, την βίλα ή ακόμα και ένα ελεύθερο δωμάτιο, αλλά και σε όσους θέλουν να ταξιδέψουν, σε τιμές χαμηλότερες, από αυτές των ξενοδοχείων.

Η έντονη, πλέον, ανάγκη για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση ενός ακινήτου, σε συνδυασμό με την ευρύτερη τάση του τουριστικού κοινού να μειώνει τον προϋπολογισμό που απαιτείται για μία ποιοτική διαμονή, καλύπτεται από μια σειρά ολοκληρωμένων υπηρεσιών, που παρέχει η TravelStaytion.

Ο καθένας μπορεί να εγγραφεί και να καταχωρήσει το χώρο του εύκολα, γρήγορα και κυρίως δωρεάν, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να περιηγηθεί και να επιλέξει το ιδανικό μέρος για την διαμονή του, ανάμεσα σε χιλιάδες καταχωρήσεις σε όλη την Ευρώπη.

Αυτή την στιγμή στην πλατφόρμα προβάλλονται διαμερίσματα σε 50 προορισμούς, με πιο δημοφιλής: Λονδίνο, Παρίσι και Ρώμη.
Οι τιμές καθορίζονται και διαπραγματεύονται αποκλειστικά από τους ιδιοκτήτες.

Ο ρόλος του TravelStaytion είναι να διασφαλίζει τη διαδικασία της πληρωμής και να παρέχει ένα ασφαλές διαδικτυακό περιβάλλον, στο οποίο οι ταξιδιώτες έρχονται σε άμεση επαφή με τους ιδιοκτήτες, αντλώντας χρήσιμες πληροφορίες, τόσο για το διαμέρισμα που μπορεί να ενδιαφέρονται, όσο και για την περιοχή και την πόλη που επισκέπτονται.
Ουσιαστικά, όπως εξήγησε στην εκπομπή ο Ιάσονας Αναστασίνης, η TravelStaytion αφού συμφωνηθεί η ενοικίαση μεταξύ ιδιοκτήτη - ενοικιαστεί, κρατά το ποσό για λίγες ημέρες μέχρι να τακτοποιηθεί ο ενοικιαστής και εφόσον δεν υπάρχει πρόβλημα το καταβάλλει στον ιδιοκτήτη, παρακρατώντας το ποσοστό που της αναλογεί για τη διαδικασία. Στη συνέχεια, το check-out γίνεται όπως ακριβώς και στα ξενοδοχεία, δηλαδή με την αποχώρηση ο ιδιοκτήτης ελέγχει την ακεραιότητα του ακινήτου και αφού δεν υπάρχει φθορά ή άλλο πρόβλημα, τότε γίνεται η αποχώρηση χωρίς επιπλέον τίμημα.

Μάλιστα, επειδή το τελευταίο χροσνικό διάστημα παρατηρείται έξαρση του φαινομένου των ενοικιάσεων κατοικιών, ουσιαστικά παράνομα χωρίς την έκδοση αποδείξεων από τους ιδιοκτήτες, το Υπουργείο Τουρισμού μετά από παρέμβαση του Ξενοδοχειακού Επιμηλητηρίου Ελλάδος προχωρά σε νομοσχέδιο για την πάταξη της παράνομης ενοικίασης που αποβαίνει εις βάρος των νόμιμων, Για το θέμα αυτό, ο Ιάσονας Αναστασίνης επισήμανε ότι η TravelStaytion δέχεται όσους ιδιοκτήτες έχουν νόμιμη λειτουργία.

Για περισσότερες πληροφορίες:
https://travelstaytion.com/ και info@travelstaytion.com


Επιμέλεια: Δημήτρης Μπαλής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x