Viral

Ούτε με… λάσο: Η καλύτερη κούρσα στην ιστορία του ράγκμπι!

Ο Πενιάσι Ντακουακά θα μείνει στην ιστορία του ράγκμπι για την πιο επική κούρσα ever!

Ρασίνγκ 92 και Σταντ Φρανς Παρί για το γαλλικό πρωτάθλημα ράγκμπι. Ωραία μέχρι εδώ. Τίποτα το ενδιαφέρον για όσους δεν βλέπουν και επομένως δεν γνωρίζουν τους όρους παιχνιδιού.

Ουδεμία σημασία έχει αφού ο Πενιάσι Ντακουακά «εξήγησε» με τον πιο απλό τρόπο πως παίζεται το άθλημα! Τι έκανε; Πήρε τη μπάλα από την πλευρά που αμυνόταν η ομάδα του και με μία απίθανη κούρσα, ενδεχομένως την καλύτερη στην ιστορία του ράγκμπι, έφτασε μέχρι την αντίπαλη περιοχή για να σκοράρει!

Ο 26χρονος αθλητής δεν πιανόταν ούτε με λάσο από τους παίκτες της Ρασίνγκ 92, αφού ανέπτυξε «ιλιγγιώδη» ταχύτητα, κλώτσησε τη μπάλα πάνω από αμυντικούς, την ξαναέπιασε, πέρασε δίπλα από τραυματισμένο παίκτη που δεχόταν τη βοήθεια του γιατρού και στο τελικό σπριντ πέρασε την τελική γραμμή, όπου και την άφησε για να μετρήσουν οι πόντοι!

Πέρα από την ασύλληπτη ατομική ενέργεια του αθλητή από τα νησιά Φίτζι, εντυπωσιακή ήταν η προσπάθεια ενός αντιπάλου να τον σταματήσει. Τράβηξε το σορτσάκι του, όμως ο Ντακουακά είχε τέτοια φόρα που τον πήρε μαζί του!

Ασύλληπτη κούρσα που δικαίως μπήκε στο Hall of Fame του ράγκμπι.



Επιμέλεια: Θανάσης Κρητικός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x