Viral

Ποιος Τζόρνταν και ποιος Μπρέιντι: Ο «σαγόνιας» κατέκτησε για 16η φορά τον διαγωνισμό χοτ ντογκ!

Ο Τζόι Τσέστνατ έφαγε 69 χοντ ντογκ μέσα σε ένα 10λεπτο και κατέκτησε για 16η φορά τον τίτλο του πρωταθλητή στο «Nathan's Hot Dog Eating Contest», μεγαλώνοντας ακόμα περισσότερο τον μύθο του!

Το όνομα του Τζόι Τσέστνατ μπορεί να είναι άγνωστος στο ευρύ κοινό και ειδικά σε αυτό της Ελλάδας, ωστόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες θεωρείται... GOAT!

Ο 39χρονος Αμερικανός... είναι ο Μάικλ Τζόρνταν των χοτ ντογκ! Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα του λουκάνικου και ο Τομ Μπρέιντι του fast food μαζί!

Μπορεί να μοιάζει κάπως υπερβολικό, αλλά είναι ένας ζωντανός θρύλος του διαγωνισμού που έχει ως στόχο την κατάποση όσων περισσότερων χοτ ντογκ μπορεί κάποιος σε διάστημα δέκα λεπτών.

Ο Τζόι Τσέστνατ λοιπόν κατέκτησε και φέτος τον τίτλο του πρωταθλητή στο «Nathan's Hot Dog Eating Contest», όπως ονομάζεται ο διαγωνισμός, γιγαντώνοντας ακόμα περισσότερο τον μύθο του! Και αυτό διότι πήρε τη ζώνη του πρωταθλητή για 16η φορά στην καριέρα του και όγδοη διαδοχική, όντας ο απόλυτος σούπερ σταρ των χοτ ντογκ!

Ο «σαγόνιας», όπως είναι το παρατσούκλι του νίκησε στον τελικό τον Ιάπωνα, Τακέρου Κομπαγιάσι, τρώγοντας συνολικά 62 χοτ ντογκ σε διάστημα δέκα λεπτών! Το ρεκόρ του διαγωνισμού μάλιστα το κατέχει ο ίδιος, όταν το 2021 είχε φάει... 76!

Ενδεικτικό της «τρέλας» που επικρατεί στις ΗΠΑ για τον εν λόγω διαγωνισμό είναι πως εκατοντάδες χιλιάδες κόσμος παρακολουθεί κάθε χρόνο τις προσπάθειες των αθλητών, ενώ, το τηλεοπτικό δίκτυο «ESPN» έχει πάρει τα δικαιώματά του και το προβάλει σε όλη την χώρα!





Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x