Νέα μοντέλα

Volvo S90 R-Design: H φανερή γοητεία της σπορ οδήγησης

Εντυπωσιακές σχεδιαστικές λεπτομέρειες η χαρακτηριστική μάσκα με μαύρο γυαλιστερό χρώμα και μεταλλικό πλαίσιο, οι τροχοί αλουμινίου 20 ιντσών με πέντε ακτίνες.

Του Άρη Γαλανόπουλου

Ιδανικό για ενθουσιώδεις οδηγούς που επιζητούν τις επιδόσεις, το S90 στην έκδοση R-Design αποδεικνύει την ικανότητα της Volvo να δημιουργεί αυθεντικά σπορ μοντέλα που αποτελούν μέτρο σύγκρισης στην κατηγορία τους.

Χαρακτηριστικό δείγμα της σκανδιναβικής φιλοσοφίας, η οποία συνδυάζει όλα όσα περιμένει να βρει κάποιος στο κορυφαίο δίλιτρο sport sedan του κόσμου –τεχνολογία, ασφάλεια, άνεση και υπερπλήρη εξοπλισμό– με τα κορυφαία οδηγικά χαρακτηριστικά, το S90 R-Design προϊδεάζει με τον δυναμισμό της εμφάνισής του για την εμπειρία που προσφέρει στον δρόμο.

Οι εξωτερικοί χρωματισμοί, η χαρακτηριστική μάσκα με μαύρο γυαλιστερό χρώμα και μεταλλικό πλαίσιο, το αεροδυναμικό πακέτο, η ιδιαίτερη απόχρωση των εξωτερικών καθρεπτών, οι δύο απολήξεις της εξάτμισης και οι τροχοί αλουμινίου 20 ιντσών με πέντε ακτίνες, συνθέτουν ένα σύνολο από εντυπωσιακές σχεδιαστικές λεπτομέρειες που ενισχύονται από τους state-of-the-art προβολείς τεχνολογίας LED, οι οποίοι παρέχουν εξαιρετική ορατότητα, εξασφαλίζοντας τη χαρακτηριστική παρουσία του μοντέλου στον δρόμο τη νύχτα.

Το στιβαρό πλαίσιο με τη σπορ ρύθμιση σε γεμίζει σιγουριά, η αμεσότητα και η ακρίβεια του τιμονιού σε εμπνέουν, τα διαφορετικά προγράμματα οδήγησης –Comfort, Dynamic, Eco και Individual– επαναπροσδιορίζουν τη συμπεριφορά του S90 ανάλογα με τις συνθήκες ή τη διάθεσή σου, ενώ τα κορυφαία συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας συμβάλλουν στην αίσθηση απόλυτης ασφάλειας – το S90 είναι ανάμεσα στα τρία ασφαλέστερα αυτοκίνητα στον κόσμο σήμερα, με τα άλλα δύο να είναι επίσης Volvo!

Η γκάμα των κινητήρων του και τα χαρακτηριστικά λειτουργίας του καταπληκτικού αυτόματου κιβωτίου οκτώ ταχυτήτων με τα paddles πίσω από το τιμόνι και τη δυνατότητα χειροκίνητων αλλαγών σχέσεων, συμπληρώνουν ιδανικά τον χαρακτήρα της έκδοσης R-Design. Τα αποκλειστικά δίλιτρα μηχανικά σύνολα diesel εξασφαλίζουν απίστευτα χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και αποδίδουν 190 και 235 ίππους στις εκδόσεις D4 και D5 αντίστοιχα, με την τελευταία να διαθέτει δύο turbo και σύστημα τετρακίνησης (AWD) στον βασικό εξοπλισμό. Η κορυφαία έκδοση βενζίνης Τ6 AWD αποδίδει 310 ίππους (που μπορούν να αυξηθούν ακόμα περισσότερο, στους 334 στην έκδοση Polestar) και εξασφαλίζει στο επιβλητικό sedan επιδόσεις supercar, με επιτάχυνση 0-100 km/h σε 5,9 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 250 km/h.

Η «ιδέα» R-Design διαπνέει και τον θάλαμο επιβατών, όπου οδηγός και επιβάτες απολαμβάνουν ένα περιβάλλον υψηλής αισθητικής με υλικά ανώτερης ποιότητας και επιλογές που προδίδουν τον οδηγοκεντρικό χαρακτήρα της συγκεκριμένης έκδοσης. Τα ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα ανατομικά καθίσματα Contour με τα λογότυπα R-Design προσφέρουν υποδειγματική στήριξη του σώματος, με προεκτάσεις στα έδρανα που ενισχύουν αποτελεσματικά την στήριξη των μηρών, και επένδυση από ύφασμα Nubuck και λείο δέρμα Nappa, σε δημιουργική αντιστοίχιση με τα ένθετα διακοσμητικά Metal Mesh ή Carbon Fibre, τον ατμοσφαιρικό φωτισμό, τον ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών και την οθόνη αφής 9 ιντσών στην κεντρική κονσόλα, η οποία κάνει τον χειρισμό όλων των συστημάτων πιο εύκολο από ποτέ, επιτρέποντας στον οδηγό να εστιάσει στη μαγεία των επιδόσεων.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x