Games

WRC οχήματα στο Forza Horizon

Η αλήθεια είναι πως έχουμε πολύ καιρό να δούμε ένα πραγματικό παιχνίδι rally, σχεδόν από το Richard Burns Rally του 2004.

Δεν ξεχνάμε φυσικά τα Colin McRae Rally της Codemasters που αργότερα εγκατέλειψε το όνομα του αείμνηστου σκοτσέζου οδηγού, μετονομάζοντας τη σειρά σε Dirt. Μαζί με το όνομα, όμως, άφησαν πίσω και την αυθεντική εμπειρία ενός rally τίτλου, προσθέτοντας events και αγώνες επηρεασμένους από τη μόδα που συναντάμε στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Οι αγώνες τύπου Gymkhana ή με αυτοκίνητα buggy και φορτηγά μπορεί να είναι εντυπωσιακοί και να δημιουργούν εκατομμύρια θαυμαστές στην Αμερική, αλλά στην Ευρώπη ο κόσμος ζητάει το παλιό, καθαρόαιμο rally. Με την ιταλική Milestone, η οποία απέκτησε τα δικαιώματα του WRC, να μη μπορεί να προσφέρει κάτι το συναρπαστικό, οι ομάδες των Playground Games και Turn 10 αποφάσισαν να κυκλοφορήσουν ένα expansion pack για το παιχνίδι τους, βασισμένο σε χωμάτινους αγώνες. Πόσο καλά πήγε τελικά το εν λόγω εγχείρημα; Το Rally Expansion Pack, όπως είναι ο πλήρης τίτλος του πακέτου, προσθέτει επτά καινούργια events, όπου το καθένα περιλαμβάνει τέσσερις ειδικές διαδρομές. Βρισκόμαστε πάντα στο πλαίσιo του φεστιβάλ στο Colorado που παρουσιάζει το αρχικό παιχνίδι, αλλά οι συγκεκριμένες διαδρομές είναι προσβάσιμες μονάχα από το κύριο μενού του παιχνιδιού και όχι μέσω free roam, όπως οι υπόλοιπες.

Οι εν λόγω πίστες, λοιπόν, περιλαμβάνουν κυρίως χωμάτινες εκτάσεις, ενώ είναι γεμάτες με απότομες στροφές και πετάγματα, που θυμίζουν αρκετά τους αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Rally. Δυστυχώς, οι περισσότερες μοιάζουν σε μεγάλο βαθμό μεταξύ τους, μάλιστα η τρίτη του κάθε event είναι η πρώτη ανάποδα, ενώ η τελευταία αποτελείται από τις δύο πρώτες, γεγονός που θα απογοητεύσει εκείνους που περίμεναν ποικιλία στο συγκεκριμένο τομέα.

Φυσικά, κανείς δεν είχε την απαίτηση οι διαδρομές να μοιάζουν με εκείνες του Μεξικό ή της Αργεντινής από το επίσημο calendar του WRC, αλλά οι δημιουργοί του συγκεκριμένου expansion θα μπορούσαν να είχαν προσθέσει μια… νότα διαφορετικότητας στις διαδρομές.

Διαβάστε τη συνέχεια της παρουσίασης εδώ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x