WRC

WRC: Τα Κανάρια Νησιά θα φιλοξενήσουν αγώνα το 2025

Το WRC μετακομίζει για ένα Ράλι το 2025 στα Κανάρια Νησιά.

Τα Κανάρια Νησιά θα φιλοξενήσουν αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC) το 2025, στο πλαίσιο νέας διετούς συμφωνίας που φέρνει ξανά την Ισπανία στο καλαντάρι του WRC. Το "Rally Islas Canarias", το οποίο διεξήχθη για πρώτη φορά το 1977, ήταν στο πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι (ERC) από το 2016. Τώρα ο ασφάλτινος αγώνας θα μεταπηδήσει στο καλαντάρι του WRC για το 2025 και το 2026, εφόσον δώσει τη σχετική έγκρισή του το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού.

Η εξέλιξη αυτή ακολουθεί μια παρόμοια κίνηση του WRC να «ανεβάσει» τα Ράλι Λετονίας και Πολωνίας από το ERC στο WRC για την τρέχουσα σεζόν, ενώ η σχετική είδηση διασφαλίζει ότι η Ισπανία θα αποτελέσει γι' ακόμη μια φορά «κομμάτι» του WRC, καθώς το Ράλι Καταλωνίας «κόπηκε» από το καλαντάρι μετά τον αγώνα του 2022.

Η ανακοίνωση για το Ράλι στα Κανάρια Νησιά έρχεται σε μια στιγμή που το WRC έχει κατακλυστεί από προτάσεις από διάφορες χώρες που επιθυμούν να ενταχθούν στο αγωνιστικό πρόγραμμα. Αναμένεται ότι το πρωτάθλημα θα επεκταθεί σε 14 αγώνες την επόμενη χρονιά, μολονότι δεν είναι σαφές ποιο Ράλι θα αντικαταστήσουν τα Κανάρια Νησιά. Η Σαουδική Αραβία, η Ιρλανδία, η Παραγουάη και η Αργεντινή θεωρείται ότι διεκδικούν μια θέση στο καλαντάρι του 2025, με μια απόφαση σχετικά με το μέλλον αυτών των αγώνων να αναμένεται στους επόμενους μήνες. Στο παρελθόν οι άνθρωποι του WRC έχουν αποκαλύψει τη βεβαιότητα ότι ένας αγώνας στη Μέση Ανατολή θα συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα του επόμενου έτους.

Επίσης, ο promoter του πρωταθλήματος ταξίδεψε τον Φεβρουάριο στην Ιρλανδία, προκειμένου να επιθεωρήσει τις τοποθεσίες που προτείνονται για να φιλοξενήσουν το WRC στο διάστημα 2025-2027. Η υποψηφιότητα της Ιρλανδίας εξαρτάται από την εξασφάλιση 15 εκατομμυρίων ευρώ από κρατική χρηματοδότηση.

Επιπρόσθετα, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αρχίσει μια προσπάθεια για να ενταχθούν στο πρωτάθλημα, αλλά στοχεύουν να εξασφαλίσουν θέση για τη διοργάνωση του 2026.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x