Games

World of Tanks Generals, νέο παιχνίδι καρτών με τανκς

Υπήρξε μια εποχή περί τα τέλη της δεκαετίας του 1990 όπου η Wizards Of The Coast επένδυσε πολύ στην ψηφιοποίηση των card games της - τα αποτελέσματα ήταν διφορούμενα...

Υπήρξε μια εποχή περί τα τέλη της δεκαετίας του 1990 όπου η Wizards Of The Coast επένδυσε πολύ στην ψηφιοποίηση των card games της - τα αποτελέσματα ήταν διφορούμενα (με εξαίρεση ίσως το Magic Online που όμως ανέκαθεν στόχευε συγκεκριμένο, hardcore κοινό) και η ετυμηγορία έδειχνε σαρωτική: τα επιτραπέζια, ασχέτως του πόσο καλά είναι, δεν «γράφουν» καλά στην οθόνη. Και μετά ήρθε στις ζωές μας η επιδημία που ονομάζεται Hearthstone και όλα άλλαξαν. Το Generals εποφθαλμιά κάτι αντίστοιχο και πρακτικά είναι η μεταφορά του World of Tanks σε card game. Δεν απαιτεί πάντως προηγούμενη ενασχόληση με τη σειρά και πρόκειται για έναν εντελώς αυτόνομο τίτλο. Μάλλον όμως ενδιαφέρον θα εκδηλώσουν δύο κατηγορίες ανθρώπων: όσοι ασχολούνται/ασχολήθηκαν με το World of Tanks και αυτοί που ξεζούμισαν το Hearthstone και βρίσκονται σε αναζήτηση νέων εμπειριών.

Πιστεύουμε ότι θα απολαύσουν το πακέτο αμφότεροι. Στην τελική του μορφή, σύμφωνα τουλάχιστον με τα λεγόμενα της Wargaming, θα είναι playable σε οποιαδήποτε φορητή συσκευή που διαθέτει browser - ο τίτλος είναι γραμμένος εξ ολοκλήρου σε HTML 5 και δεν χρησιμοποιεί flash, οπότε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας περί συμβατότητας. Έχει ήδη ανακοινωθεί ότι θα αναπτυχθεί αυτόνομη εφαρμογή για Android ενώ εικάζουμε ότι θα ακολουθήσει αργότερα και η αντίστοιχη έκδοση για iOS. Αυτά βέβαια μελλοντικά γιατί προς το παρόν η closed beta τρέχει μόνο σε desktop/laptop και είναι διαθέσιμη μόνο σε όσους έχουν λάβει beta keys. Η ελπίδα όμως δεν έχει χαθεί, αφού μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές είναι ακόμα αναρτημένη στη σελίδα της του WoTG η σχετική φόρμα για συμμετοχή στην beta. Αυτό που θα πρέπει να έχετε κατά νου είναι ότι το WoTG διαθέτει μηχανισμούς που παραπέμπουν περισσότερο σε απλουστευμένο wargame (με τις κάρτες να αντικαθιστούν τις μινιατούρες) και λιγότερο σε “καρτοπαίχνιδο”.

Διαβάστε τη συνέχεια της παρουσίασης εδώ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x