Επικαιρότητα

YΠΟΙΚ: Παραδέχεται «τρύπα» στα έσοδα λόγω των εισφορών-μαμούθ

Υψηλόβαθμος στέλεχος του οικονομικού επιτελείου παραδέχτηκε ότι το νέο καθεστώς υπολογισμού των εισφορών για ους επιτηδευματίες έχει προκαλέσει «τρύπα» στα έσοδα.

Αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους επιτηδευματίες προκειμένου να ανακοπεί το κύμα φοροδιαφυγής που προκλήθηκε από την αύξηση των φορολογικών συντελεστών αλλά και τη σύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών με το εισόδημα, διαπραγματεύεται η κυβέρνηση με τους θεσμούς.

Υψηλόβαθμος στέλεχος του οικονομικού επιτελείου παραδέχτηκε πριν από λίγο ότι το νέο καθεστώς υπολογισμού των εισφορών για τους επιτηδευματίες έχει προκαλέσει «τρύπα» στα έσοδα, κάτι που υποχρεώνει την κυβέρνηση να αναζητήσει λύση.

Παράλληλα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συζητηθεί η μη αύξηση του ΦΠΑ στα 32 νησιά του Αιγαίου που πρέπει να εφαρμοστεί από 1/1/18 λόγω κατάργησης ειδικού καθεστώτος.

Αναφερόμενος στην τρίτη αξιολόγηση το ίδιο κυβερνητικό στέλεχος έθεσε ως στόχο να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το Eurogroup του Δεκεμβρίου και προανήγγειλε ότι οι διαπραγματεύσεις σε επίπεδο επικεφαλής των Θεσμών θα γίνουν στο β' 15ήμερο του Οκτωβρίου, μετά τη φθινοπωρινή σύνοδο του ΔΝΤ.

Κληθείς να απαντήσει στο ερώτημα για τη λήψη νέων μέτρων το 2018, απάντησε ο προϋπολογισμός του 2017 εμφανίζει πρωτογενές πλεόνασμα υψηλότερο του στόχου που έχει τεθεί, δηλαδή 1,75% του ΑΕΠ, ενώ για το 2018 εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξουν σημαντικές αποκλίσεις από το στόχο (3,5% του ΑΕΠ).

Σε κάθε περίπτωση, πρόσθεσε, είμαστε δεσμευμένοι να υλοποιήσουμε το στόχο.

Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x