Βόλεϊ

Ανταγωνιστικό και όμορφο

Όλα όσα θέλετε να μάθετε για το 48ο πρωτάθλημα της Α1 βόλεϊ γυναικών που αρχίζει σήμερα

Του Κωνσταντίνου Χατζηδημητρίου

Στο ελληνικό γυναικείο βόλεϊ διανύουμε την «βασιλεία» του Ολυμπιακού. Δικαιωματικά, αφού έχει κατακτήσει 10 συνεχόμενους τίτλους από το 2011 και έπειτα. Πρόκειται για 6 κύπελλα (2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016) τα οποία αποτελούν ρεκόρ στην ιστορία του αθλήματος και 4 πρωταθλήματα (2013, 2014, 2015, 2016), ενώ ταυτόχρονα πανηγύρισε 4 νταμπλ!

To σύστημα διεξαγωγής του 48ου πρωταθλήματος παραμένει το ίδιο με πέρσι, δηλαδή οι τέσσερις πρώτες ομάδες θα αγωνιστούν στα πλέι οφ με διασταυρώσεις 1-4, 2-3 στις δύο νίκες, όσον αφορά τα ημιτελικά και στις τρεις νίκες για τον τελικό. Επίσης οι τελευταίες τρεις ομάδες (10ος, 11ος, 12ος) θα υποβιβαστούν απευθείας στην Α2 Γυναικών.

Το πρώτο ερώτημα λοιπόν της σεζόν, είναι αν ο ανανεωμένος Παναθηναϊκός ή κάποια άλλη ομάδα μπορέσουν να γκρεμίσουν τον Ολυμπιακό από την κορυφή;

To δεύτερο ερώτημα είναι αν οι ομάδες των νησιών (ΑΟ Θήρας, Πανναξιακός) που τα προηγούμενα χρόνια πρωταγωνίστησαν καταφέρουν να κάνουν εξίσου καλή πορεία;

Tο τρίτο ερώτημα έχει να κάνει με Μαρκόπουλο και Άρη, το αν θα καταφέρουν να πλασαριστούν στην πρώτη τετράδα των πλέι οφ;
Και το τέταρτο ερώτημα έχει να κάνει με την ΑΕΚ, κατά πόσο θα μπορέσει να σταθεί ανταγωνιστικά στην κατηγορία ή θα περιοριστεί στην μάχη της παραμονής;

Σε αυτά τα ερωτήματα θα προσπαθήσουμε να δώσουμε κάποιες απαντήσεις μέσα από το παρακάτω αφιέρωμα για τα ρόστερ, τα μεγάλα αστέρια και τις ιδιαιτερότητες των ομάδων.

inner

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ
Απόλυτος κυρίαρχος

Είναι ξεκάθαρο ότι ο Ολυμπιακός είναι το «αφεντικό» και στο φετινό πρωτάθλημα και κατά κύριο λόγο από την δική του απόδοση θα κριθεί ο τίτλος. Δεν είναι μόνο η φόρα που έχει πάρει από τους συνεχόμενους τίτλους και η αύρα του νταμπλούχου, αλλά και το γεγονός ότι έκανε συγκεκριμένες και εξαιρετικές κινήσεις, διατηρώντας τον βασικό κορμό και την ομοιογένεια του. Έκανε ουσιαστικά μόνο δύο αλλαγές (έφυγαν Τσβετάνοβα, Κωνσταντίνου) και από τις βασικές άλλαξε μόνο την Βουλγάρα διαγώνια!

Ο προπονητής
Μπράνκο Κοβάσεβιτς

Ήρεμος και σοβαρός ο Σέρβος τεχνικός έχει κερδίσει με την δουλειά του και την συμπεριφορά του τους ανθρώπους των «ερυθρολεύκων». Ο 49χρονος κατέκτησε πέρσι το νταμπλ και ανανέωσε το καλοκαίρι για άλλα δύο χρόνια στον πάγκο του Ολυμπιακού. Ο ίδιος τόνισε: «Οι στόχοι είναι οι ίδιοι με την προηγούμενη χρονιά. Ωστόσο πρώτα από όλα θέλουμε να παίξουμε ακόμα καλύτερα αφού έχουμε ένα χρόνο παραπάνω ως ομάδα ενώ έγιναν και δυο προσθήκες ποιοτικών παικτριών. Ο στόχος μας να παίξουμε καλύτερα και να κερδίσουμε και τους δυο τίτλους, το πρωτάθλημα και το Κύπελλο αλλά και να προχωρήσουμε στην Ευρώπη. Σίγουρα αποδεχόμαστε τον τίτλο του φαβορί. Από κει και πέρα ο Παναθηναϊκός έχει καλή ομάδα και θα είναι πιο δυνατός αντίπαλος σε σχέση με την περσινή σεζόν. Ο Α.Ο. Θήρας που ήταν ο αντίπαλος μας στους περσινούς τελικούς διαθέτει επίσης πολύ καλή ομάδα όπως και ο Πανναξιακός. Παράλληλα θεωρώ ότι και ο Άρης είναι δυνατότερος από πέρσι σίγουρα πρόκειται για μια σοβαρά ομάδα. Από κει και πέρα δεν έχουμε εικόνα για τις νέες ομάδες στην κατηγορία. Θα πρέπει να παιχθούν πρώτα ορισμένα ματς και μετά θα έχουμε ασφαλέστερη άποψη».

Η αρχηγός
Στέλλα Χριστοδούλου

Από τα βασικά… γρανάζια του Ολυμπιακού όλα αυτά τα χρόνια η 25χρονη πασαδόρος δήλωσε: «Νομίζω ότι το βασικό πλεονέκτημα της ομάδας μας είναι η χημεία που έχει καθώς τα τελευταία χρόνια αποτελείται από τον ίδιο βασικό κορμό. Φέτος έγιναν προσθήκες δυο αθλητριών και έχουμε ένα πολύ ολοκληρωμένο ρόστερ με πολύ καλές αθλήτριες σε όλες τις θέσεις. Αυτό είναι το βασικό μας πλεονέκτημα. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες και υγεία σε όλους αθλητές. Εμείς σαν Ολυμπιακός θέλουμε να προσφέρουμε ωραίο θέαμα στον κόσμο και περιμένουμε από αυτόν να αγκαλιάσει το άθλημα μας και να γεμίσει τα γήπεδα. Φυσικά αυτό να γίνει κάτω από καλές συνθήκες χωρίς κρούσματα βίας».

Το αστέρι
Σάσκια Χίπε

Παίκτρια- κλειδί θα είναι η 25χρονη Γερμανίδα διαγώνιος Σάσκια Χίπε, η οποία έχει 122 συμμετοχές στην Εθνική της ομάδα και δύο ασημένια μετάλλια σε EURO. Πρώτη σκόρερ της Μπουντεσλίγκα με 511 πόντους την περσινή σεζόν και με παρουσία επίσης στο Ιταλικό και το Τσέχικο πρωτάθλημα.

inner

ΑΟ ΘΗΡΑΣ
Για νέα υπέρβαση

Πέρσι η ομάδα της Σαντορίνης με την πρόκριση επί του Παναθηναϊκού και την συμμετοχή της στον τελικό του πρωταθλήματος κατάφερε και έγραψε ιστορία. Φέτος με αρκετές αλλαγές στο ρόστερ και τέσσερις ξένες αθλήτριες θα προσπαθήσει να παραμείνει ανταγωνιστική και γιατί όχι να ξανακάνει ζημιές.

Ο προπονητής
Απόστολος Οικονόμου

Ο νεαρός τεχνικός ανέλαβε τον Φλεβάρη του 2015 και μετά την εξαιρετική του χρονιά, το καλοκαίρι συμφώνησε να ανανεώσει για έναν ακόμα χρόνο στην ομάδα της Σαντορίνης. «Η προηγούμενη αγωνιστική χρονιά μας άφησε όλους εδώ στο νησί μία πολύ όμορφη αίσθηση χαράς και περηφάνιας αλλά μας άφησε ταυτόχρονα και μία σημαντική κληρονομιά που πρέπει να διαχειριστεί η ομάδα σε όλα τα επίπεδα , διοικητικό αγωνιστικό και εξωαγωνιστικό. θα πρέπει ως μία καινούργια ομάδα να αποκτήσουμε ξανά από την αρχή την αγωνιστική μας ταυτότητα και με βάση το ταλέντο μας να αποκτήσουμε εκείνους τους αυτοματισμούς που θα μας επιτρέψουν τις καλές εμφανίσεις και θα μας οδηγήσουν στα πετυχημένα αποτελέσματα.
Στο μεσοπρόθεσμο πλαίσιο όλη αυτήν η αγωνιστική μας προσπάθεια να μας οδηγήσει στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος οπού στα play offs θα κυνηγήσουμε ξανά την διάκριση. Η συμμετοχή μας για πρώτη φορά στο final-4 του Κυπέλλου είναι επίσης ένας εξίσου σημαντικός στόχος για εμάς όπως και το να είμαστε ανταγωνιστικοί στο CEV CUP, οπού για πρώτη φορά συμμετέχει η ομάδα μας. Ξεχωρίζει σε ποιότητα ο Ολυμπιακός που και φέτος θεωρώ ότι είναι το μεγάλο φαβορί για το νταμπλ αλλά και ο Παναθηναϊκός οπού με τις κινήσεις που έκανε είναι λογικό να έχει ως στόχο το πρωτάθλημα»
, σχολίασε.

Η αρχηγός
Νίκη Μουντάκη

Η συνεισφορά της στην ομάδα είναι πολύτιμη, παρότι δεν έχει συνήθως θέση βασικής. Η Νίκη Μουντάκη μίλησε για την φετινή σεζόν: «Σίγουρα θα εκμεταλλευτούμε σαν ομάδα όπως και πέρυσι τη δυνατή μας έδρα και τον έβδομο παίκτη μας... Τους φιλάθλους μας!! Ως προς το αγωνιστικό κομμάτι, θεωρώ ότι το σέρβις και η υποδοχή θα είναι τα δυο στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να φτάσουμε στην κατάκτηση του στόχου μας που είναι η είσοδος στην τετράδα. Επίσης, είναι σημαντικό το καλό κλίμα και το δέσιμο που υπάρχει φέτος στην ομάδα».

Το αστέρι
Αλεξάνδρα Τέρζιτς

Θα είναι το επιθετικό «όπλο» του ΑΟ Θήρας. Η 28χρονη (1,87 μ.) Σέρβα διαγώνια έχει μεγάλη εμπειρία, έχοντας παίξει στο δυνατό πρωτάθλημα της Τουρκίας με την φανέλα της Καρσίγιακα και της Ερεγκλί.

inner

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΟ
Άλλη φιλοσοφία

Αισιόδοξα ξεκινάει την σεζόν ο Παναθηναϊκός, ο οποίος ανέβασε το μπάτζετ του και απέκτησε τρεις πολύ καλές ξένες αθλήτριες με σκοπό να επιστρέψει δυναμικά στην διεκδίκηση των τίτλων. Επέλεξε να ενισχυθεί στην θέση των ακραίων και στο κέντρο, ενώ θα πορευτεί με ελληνίδες σε πάσα (Χαρά Παπαδοπούλου) και διαγώνιο (Ευαγγελία Μερτέκη). Επίσης ένα ακόμα στοιχείο είναι ότι φεύγει από την Κυψέλη και πλέον θα έχει έδρα το κλειστό του Μετς.

Ο προπονητής
Δημήτρης Καζάζης

Πέρσι ανέλαβε την ομάδα μετά το φάιναλ φορ της Χίου και ουσιαστικά δεν μπόρεσε να βάλει την δικιά του σφραγίδα, ωστόσο φέτος έκανε την προετοιμασία και διάλεξε τις παίκτριες, οπότε θα είναι διαφορετικά. «Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε φέτος είναι μία νέα ομάδα, με καινούργια φιλοσοφία τόσο στο αγωνιστικό όσο και στο τεχνικό κομμάτι. Δουλεύουμε πολύ σκληρά για αυτά και θεωρώ ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά ώστε να φτάσουμε στο επιθυμητό επίπεδο. Η άποψή μου είναι όταν καταφέρουμε να είμαστε στην αγωνιστική κατάσταση που έχουμε θέσει εξ αρχής, τότε θα διεκδικήσουμε αυτό που μας αξίζει. Εκτιμώ ότι το νέο πρωτάθλημα αναμένεται πολύ ανταγωνιστικό με πληθώρα καλών ομάδων. Φαβορί θεωρητικά είναι ο κάτοχος του τίτλου κάθε νέα σεζόν, ωστόσο περιμένω πως θα υπάρξουν ανακατατάξεις και είναι ριψοκίνδυνο να κάνουμε προβλέψεις. Υπάρχουν πολλές και αξιόλογες ομάδες, που έχουν ενισχυθεί σε σχέση με πέρυσι και νομίζω θα έχουμε πολλές εκπλήξεις», σχολίασε ο έμπειρος τεχνικός.

Η αρχηγός
Ευαγγελία Μερτέκη

Φέτος θα έχει έναν ιδιαίτερο ρόλο, αφού εκτός από αρχηγός θα έχει βασική θέση διαγώνιας, η οποία είναι αρκετά απαιτητική και διαφορετική από την θέση της ακραίας που την είχαμε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια. Η 25χρονη αθλήτρια τόνισε: «Φέτος η ομάδα μας αποτελείται από πολλές νέες μονάδες, καθεμία με το δικό της ιδιαίτερο στοιχείο. Έχουμε καταφέρει σε μικρό χρονικό διάστημα να δέσουμε ως ομάδα και να παρουσιάζουμε ομοιογένεια. Μια ομάδα για να μπορέσει να κατακτήσει τους στόχους της θα πρέπει να είναι καλά δουλεμένη σε όλους τους τομείς. Όλες οι παίκτριες έχουν μάθει να παλεύουν για κάθε μπάλα και να μάχονται με στόχο την νίκη. Έτσι και η δική μου ομάδα παιχνίδι με το παιχνίδι θα γίνεται καλύτερη»

Το αστέρι
Φραντσίσκα Πολ

Η 28χρονη Γερμανίδα ακραία έχει πολύ καλά στοιχεία και επίσης είναι πολύ έμπειρη. Είναι διεθνής με την Εθνική Γερμανίας με τρία μετάλλια σε Ευρωπαϊκό Λιγκ και Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Από τα πρώτα κιόλας φιλικά έδειξε ότι θα έχει ηγετικό ρόλο στην ομάδα και κυρίως στον τομέα της υποδοχής που τα προηγούμενα χρόνια το «τριφύλλι» πονούσε.

inner

ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ ΑΟΝ
Ενισχυμένος

Με στόχο την είσοδο στην τετράδα των πλέι οφ ξεκινάει την σεζόν ο Πανναξιακός που έχει δημιουργήσει ένα πολύ καλό ρόστερ, ικανό να κάνει εκπλήξεις. Απέκτησε δύο πολύ ποιοτικές ξένες, την Μαρία Οικονομίδου για το κέντρο και την Κακουράτου για λίμπερο, ενώ κράτησε την Τοτσίδου.

Ο προπονητής
Γιώργος Ρούσης

Μετά από 3,5 χρόνια στον Παναθηναϊκό, ο έμπειρος προπονητής ανέλαβε την ομάδα της Νάξου. Ο ίδος δήλωσε: «Εμείς θέλουμε να κάνουμε μια αξιόλογη πορεία στο πρωτάθλημα, ανάλογη των τελευταίων ετών. Γνωρίζουμε όμως και τις δυσκολίες γιατί στο φετινό πρωτάθλημα θα υπάρξει μεγάλος ανταγωνισμός. Υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί στο πρωτάθλημα. Υπάρχουν αρκετές ομάδες που μπορούν να κάνουν καλή πορεία και θα το δούμε μέσα από τη διαδικασία των αγώνων».

Η αρχηγός
Σία Τοτσίδου

Πολύτιμη για την ηγετική της φυσιογνωμία μέσα στην ομάδα, αλλά και για την αγωνιστική της αξία η Σία Τοτσίδου είπε για την φετινή προσπάθεια: «Η ομάδα μας φέτος αποτελείται από πολλά νέα πρόσωπα τα οποία έχουν όρεξη για δουλειά. Αυτό σε συνδυασμό με το ευχάριστο κλίμα αλλά και τη συγκέντρωση που υπάρχει εντός του γηπέδου θα συμβάλλουν στην προσπάθειά μας για την επίτευξη των φετινών στόχων της ομάδας».

Το αστέρι
Μόνικα Πότοκαρ

Πρόκειται για μια σπουδαία μεταγραφή, αφού είναι η βασική ακραία της Εθνικής Σλοβενίας. Ολοκληρωμένη παίκτρια με υποδοχή και επίθεση σε υψηλό επίπεδο. Η 29χρονη έχει περάσει και από την Ιταλία έχει συμμετοχές στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ στην καριέρα της έχει κατακτήσει 10 τίτλους.

inner

ΑΣ ΑΡΗΣ
Ακόμα καλύτερος

Πέρσι αν και νεοφώτιστος έχασε την τετράδα των πλέι οφ, μόλις την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος και κατέλαβε την 5η θέση. Φέτος ο Άρης ενισχύθηκε σημαντικά, αφού διατήρησε τις παίκτριες- κλειδιά, ενώ απέκτησε την διεθνή Σέρβα διαγώνια Μπράκιντσα Νίκιτς και την Ελένη Κωνσταντινίδου από τον Παναθηναϊκό.

Ο προπονητής
Δημήτρης Σολκίδης

Συνεχίζει στον πάγκο του Άρη και την φετινή σεζόν ο Δημήτρης Σολκίδης, ο οποίος τόνισε: «Φιλοσοφία της ομάδας μας είναι να κερδίζει από κάθε παιχνίδι αυτό που της αξίζει. Όποιος και αν είναι ο αντίπαλος μας, θέλουμε να παίζουμε καλό βόλεϊ και να είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντι σε όλες τις ομάδες. Στόχος μας είναι όταν ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα να ξέρουμε πως παίξαμε στα όρια μας και δεν αδικήσαμε τους εαυτούς μας. Το μεγάλο φαβορί της φετινής χρονιάς είναι ο Ολυμπιακός».

Η αρχηγός
Τζου Καετάνο

Η Βραζιλιάνα ακραία σχολίασε: «Πρέπει να έχουμε θέληση και μέσα από τη σκληρή προπόνηση θα καταφέρουμε πολλά πράγματα. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει να παίξουμε καλά σε κάθε παιχνίδι για να πετύχουμε την νίκη. Θα ήθελα να έρχεται συνεχώς περισσότερος κόσμος στο γήπεδο, γιατί κάθε χρόνο το επίπεδο ανεβαίνει και το θέαμα για τους θεατές είναι καλύτερο».

Το αστέρι
Τζου Καετάνο

Στην πρίπτωση του Άρη αρχηγός και αστέρι είναι το ίδιο πρόσωπο. Η Βραζιλιάνα ακραία είναι πολύτιμη για τους «κίτρινους», αφού είναι η πρώτη σκόρερ του περσινού πρωταθλήματος και μία παίκτρια «βαρόμετρο»

inner

ΑΕΚ
Το μεγάλο στοίχημα

Είναι η πιο κοντή (Μ.Ο. ύψους 1,77 μ.) ομάδα του πρωταθλήματος και από τις πιο νεανικές (Μ.Ο. ηλικίας 21.83). Η ΑΕΚ στην δίνη της οικονομικής κρίσης δεν κατάφερε να αποκτήσει αθλήτριες επιπέδου με εξαίρεση την Νούσια, η οποία θα είναι το «Α και το Ω» της φετινής προσπάθειας. Η χρονιά αναμένεται πολύ δύσκολη και ρεαλιστικά θα πρέπει να στοχεύσει στην παραμονή.

Ο προπονητής
Δήμος Φιλιππάτος

Στην πρώτη του χρονιά ως πρώτος προπονητής σε ομάδα Α1 Γυναικών, θα έχει πολύ δύσκολο έργο. «Η φετινή ΑΕΚ έχει χτιστεί με πολύ δυσκολία αφού ήταν δύσκολο να πείσουμε αθλήτριες να έρθουν στην ομάδα. Ακόμα και αυτή τη στιγμή το ροστερ μας δεν είναι ολοκληρωμένο. Παρά τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίσαμε με τον υπεύθυνο του τμήματος φέραμε στην ομάδα αθλήτριες μικρές μεν σε ηλικία και κατά συνέπεια χωρίς την ανάλογη εμπειρία, με μεγάλη όρεξη όμως για δουλειά! Αυτό θα είναι ένα από τα πλεονεκτήματα μας τη φετινή χρονιά. Να δουλέψουμε όσο μπορούμε πιο σκληρά μέσα στο γήπεδο για να βελτιωθούμε πρώτα από όλα τεχνικά και αυτό να οδηγήσει στη βελτίωση της ομάδας συνολικά στο αγωνιστικό κομμάτι. Αυτό σίγουρα προυποθέτει και χρόνο. Ξεκάθαρος στόχος για τη φετινή χρονιά είναι η παραμονή στην κατηγορία. Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα με υψηλότερους στόχους σίγουρα, άλλα αυτή τη στιγμή διανύει μια πολύ δύσκολη περίοδο. Θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να φτάσουμε στο στόχο μας».

Η αρχηγός
Αποστολία Νούσια

Η αρχηγός της ΑΕΚ, Αποστολία Νούσια αναφερόμενη στα δυνατά χαρακτηριστικά της ομάδας της, τόνισε: «Είμαστε μια πολύ καινούρια και νεανική ομάδα με πολλή όρεξη για δουλειά και θέλουμε να κάνουμε μια πολύ καλή πορεία στα σαλόνια της Α1! Κάθε αγώνας είναι σημαντικός και για το λόγο αυτό θα εκμεταλλευτούμε το πάθος που έχουμε σαν νέα κορίτσια. Η ΑΕΚ είναι μια πολύ ιστορική ομάδα και μόνο άγχος δεν θέλουμε να μας γεμίσει αυτό.Αντιθέτως, θα το δούμε σαν πρόκληση και θα προσπαθησουμε να κερδίσουμε εμπειρίες από αυτό. Έχουμε την πρόθεση να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να κατακτήσουμε τους στόχους που έχουμε βάλει από την αρχή της χρονιάς μαζί με τον προπονητή μας».

Το αστέρι
Αποστολία Νούσια

Η 25χρονη ακραία είναι η παίκτρια με τις μεγαλύτερες και περισσότερες παραστάσεις στην ΑΕΚ. Έκανε το «μπαμ» στη Λάρισα, στην συνέχεια έπαιξε στον Παναθηναϊκό, μετά στον Αστέρα Αγίου Δημητρίου, μενώ πέρσι ήταν στον Πανναξιακό.

inner

ΑΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ
Υψηλές βλέψεις

Η ομάδα του Μαρκόπουλου χωρίς αμφιβολία άλλαξε φέτος το στάτους της με τις εξαιρετικές μεταγραφές που έκανε, αλλά κυρίως λόγω του Γιάννη Νικολάκη, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία της. Έχει δημιουργήσει ένα σύνολο τόσο νεανικό, όσο και αρκετά μαχητικό ικανό να διεκδικήσει την είσοδό του στην τετράδα.

Ο προπονητής
Γιάννης Νικολάκης

Χωρίς αμφιβολία πέτυχε για τον πιο επιτυχημένο προπονητή στην ιστορία του γυναικείου βόλεϊ με 7 πρωταθλήματα με τέσσερις διαφορετικές ομάδες και άλλα 4 κύπελλα. Ο έμπειρος τεχνικός δήλωσε: «Tο φετινό μας στοίχημα είναι να παρουσιάσουμε μία μαχητική ομάδα που να δίνει το 100% σε κάθε παιχνίδι .Η ομάδα μας απαρτίζεται από νεαρές ταλαντούχες Ελληνίδες που μαζί με τις ξένες θα προσπαθήσουμε σεμνά ταπεινά και με πολύ δουλειά να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο από τα τελευταία χρόνια. Συγκεκριμένο στόχο δεν βάζουμε, ο χρόνος και τα αποτελέσματα θα μας δείξουν το πλασάρισμά μας, μιας και όλες οι ομάδες φέτος έχουν ενισχυθεί κάτι που αυτό προαναγγέλλει ένα δυνατό πρωτάθλημα σαφώς πολύ καλύτερο από το περσινό».


Η αρχηγός
Βιργινία Δικαιούλια

Η νεαρή κεντρική της ομάδας είπε: «Πιστεύω πως το γεγονός ότι είμαστε μια νεανική ομάδα πολύ δεμένη και ο τρόπος που δουλεύουμε μέσα στην προπόνηση είναι αυτά που μας ωθούν να δείχνουμε πάθος απέναντι σε κάθε φάση με οποία ομάδα και να παίζουμε. Αυτό θεωρώ ότι είναι και το βασικότερο χαρακτηριστικό που θα εκμεταλλευτούμε σε κάθε ματς ώστε να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα».


Το αστέρι
Έρικα Μερκάντο

Η 24χρονη διαγώνια από το Εκουαδόρ θα είναι φέτος η παίκτρια- βαρόμετρο του Μαρκόπουλου. Ήρθε με τις εξαιρετικές συστάσεις από την πρώην αθλήτρια της ομάδας Ντανιέλα Γκίλντενμπεργκερ. Μετά από πολλά χρόνια στο πρωτάθλημα της Αργεντινής, η ομοσπονδία της χώρας έχει κινήσει διαδικασίες για να πάρει υπηκοότητα και να παίξει στην Εθνική ομάδα της «μπιανκοσελέστε»

inner

ΓΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
Αλλάζει επίπεδο

Ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει και θα κοντράρει αρκετές ομάδες θα είναι ο ΓΣ Ηλιούπολης την φετινή χρονιά. Η ομάδα έκανε σπουδαίες κινήσεις, όπως η μεγάλη επιστροφή της Κάταλιν Κις, αλλά και την Σπανού από την ΑΕΚ, ενώ κράτησε την έμπειρη πασαδόρο Γκλιγκόροβιτς.

Η προπονήτρια
Δήμητρα Λυκογιάννη

Η προπονήτρια του Γ.Σ Ηλιούπολης, Δήμητρα Λυκογιάννη αναφερόμενη στους φετινούς στόχους της ομάδας σχολίασε: «Σίγουρα φέτος υπάρχει περισσότερη ποιότητα στο σύνολο της ομάδας και κάποιες πιο έμπειρες αθλήτριες. Δεν μπορώ να γνωρίζω σε καμία περίπτωση τι θα επιτύχουμε αλλά ελπίζω και εύχομαι για το καλύτερο. Είναι σίγουρα αρχή και θα πρέπει να έχουμε μία εικόνα όλων των ομάδων πρώτα για να υπάρξουν έστω υποθέσεις. Για εμάς και αυτή την χρονιά προτεραιότητά μας είναι η εξασφάλιση της παραμονής και αφού πρώτα αυτό διασφαλιστεί θα θέλαμε κάτι καλύτερο από την περσινή χρονιά».

Η αρχηγός
Μπίλιανα Γκλιγκόροβιτς

Η πασαδόρος από την Κροατία είναι μία παίκτρια με υψηλή ποιότητα που κάνει την διαφορά. Η 34χρονη είπε: «Φέτος μας χαρακτηρίζει περισσότερη εμπειρία και είμαστε πιο ενισχυμένες από πέρυσι. Εύχομαι να παιχτεί ακόμη καλύτερο και ποιοτικότερο βόλεϊ και οι άνθρωποι που το στηρίζουν να παραμείνουν δίπλα του. Όλα αυτά πάντα με υγεία και χαρά».

Το αστέρι
Κάταλιν Κις

Από τις κορυφαίες ξένες που πέρασαν από το ελληνικό πρωτάθλημα η Ουγγαρέζα, η οποία επιστρέφει στην μεγάλη κατηγορία. Η έμπειρη διαγώνια έχει περάσει από Ηρακλή Κηφισιάς, ΑΕΚ, Ολυμπιακό με μεγάλη επιτυχία, έχοντας κατακτήσει συνολικά στην καριέρα της 12 τίτλους.

inner

ΑΙΑΣ ΕΥΟΣΜΟΥ
Πιο έτοιμος

Κατά έναν χρόνο πιο έμπειρος μετά την περσινή σεζόν στην Α1 Γυναικών, ο Αίαντας Ευόσμου θέλει να καταφέρει να διατηρηθεί στην κατηγορία. Απέκτησε δύο ξένες και μείωσε ακόμα περισσότερο τον μ.ό. ηλικίας.

Ο προπονητής
Ηλίας Ζωλασταθιάδης

Ο τεχνικός της ομάδας αναφερόμενος στους στόχους του συλλόγου τόνισε:
«Φέτος χτίσαμε και οργανώσαμε σε όλα τα επίπεδα μία εντελώς διαφορετική ομάδα σε φιλοσοφία και νοοτροπία. Έχουμε σχεδιάσει μία νέα σε ηλικία ομάδα και επιλέγουμε αυτό το μοντέλο για να προχωρήσει ο σύλλογος τα επόμενα χρόνια. Αισιοδοξούμε ότι δε θα αντιμετωπίσουμε κάποιο πρόβλημα σχετικά με την παραμονή μας. Ακολουθούμε σε πράξη και όχι σε θεωρία την ενσωμάτωση και εξέλιξη νέων αθλητών. Ο στόχος μας λοιπόν και όχι μόνο ο φετινός είναι να κάνουμε τον Αίαντα παντοδύναμο και να αναδείξουμε τη δυναμική αυτού του τεράστιου σωματείου. Βάζουμε μεγάλο βαθμό δυσκολίας στο έργο μας αλλά δε μπορείς να πας μπροστά, αν πραγματικά δε κοιτάς μπροστά»

Η αρχηγός
Χριστίνα Ανρονικίδου

Η αρχηγός του Αίαντα Χριστίνα Ανρονικίδου μιλώντας για τα στοιχεία που διακρίνουν φέτος την ομάδα της τόνισε: «Η ομάδα έχει μικρότερο μέσο όρο ηλικίας με πέρσι. Αυτό σημαίνει πως επενδύει στο μέλλον και ρισκάρει με το νεανικό της ρόστερ για φέτος στο πρωτάθλημα. Σίγουρα σημαντικό ρόλο θα παίξουν οι δύο ξένες προσθήκες που έχουν γίνει για να βοηθήσουν την ομάδα να κατακτήσει τους στόχους της. Τέλος χωρίς τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από όλα αυτά η ομάδα δε θα ήταν στη θέση που βρίσκεται σήμερα».

Το αστέρι
Κένταλ Κλίβελαντ

Όπως σε κάθε μικρομεσαία ομάδα που έχει σαν στόχο την παραμονή, έτσι και στον Αίαντα, η διαγώνια παίζει πάντα σημαντικό ρόλο. Η Αμερικανίδα αθλήτρια έχει καλά χαρακτηριστικά και θεωρείται μια προσθήκη που μπορεί να προσφέρει τα μέγιστα στην προσπάθεια της ομάδας.

inner

ΑΣ ΕΛΠΙΣ
Με ενθουσιασμό

Με 19,72 έτη Μ.Ο. ηλικίας η ομάδα των Αμπελοκήπων έχει την πιο νεανική και ενθουσιώδης ομάδα στην κατηγορία. Είναι η πρώτη της σεζόν στην Α1 Γυναικών και σίγουρα υπάρχει απειρία με εξαίρεση κάποιες αθλήτριες, όπως πχ. η Καλαντάτζε που έχουν παραστάσεις στις Εθνικές ομάδες, αλλά το ταλέντο ξεχειλίζει.

Ο προπονητής
Γιώργος Χρυσομαλλίδης

Ο προπονητής της Ελπίδας, Γιώργος Χρυσομαλλίδης αναφερόμενος στους φετινούς στόχους της ομάδας σχολίασε: «Ως πρωτάρηδες και νεοφώτιστοι στην Α1, πρωταρχικός μας στόχος είναι η παραμονή στην κατηγορία. Θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε την έδρα μας, αλλά υπάρχουν αρκετές ομάδες με τον ίδιο στόχο και πιστεύω ότι θα γίνει μάχη μέχρι το τέλος».
Σχολιάζοντας τα φαβορί και αουτσάιντερ που θα προκύψουν, ο τεχνικός της Ελπίδας Αμπελοκήπων τόνισε: «Φαβορί είναι ο Ολυμπιακός, ο οποίος βρίσκεται τουλάχιστον ένα σκαλί πιο πάνω από τους υπόλοιπους. Αουτσάιντερ της σεζόν νομίζω ότι μπορεί να είναι το Μαρκόπουλο».


Η αρχηγός
Κατερίνα Μπολέτου

Η αρχηγός της Ελπίδας, Κατερίνα Μπολέτου αναφερόμενη στα δυνατά χαρακτηριστικά της ομάδας της, ανέφερε: «Στόχος της χρονιάς είναι η παραμονή και νομίζω ότι η Ελπίδα θα βασιστεί στην ομοιογένεια, στοιχείο που την διακρίνει τα τελευταία χρόνια. Υπάρχει ένας βασικός κορμός αθλητριών που παίζουμε αρκετά χρόνια μαζί και επιπλέον υπάρχει και ο ενθουσιασμός της… πρωτάρας. Εύχομαι να έχουμε ένα πρωτάθλημα συναρπαστικό, με αγωνία και καλό θέαμα μέχρι το τέλος. Εύχομαι υγεία και καλή σεζόν σε όλες τις αθλήτριες».

Το αστέρι
Σιέρα Γουίλσον

Η 22χρονη πασαδόρος του Πανεπιστημίου της Αλαμπάμπα είναι η πρώτη ξένη αθλήτρια στην ιστορία της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Παρά το γεγονός ότι υπέγραψε το πρώτο της επαγγελματικό συμβόλαιο, το βιογραφικό της αφήνει πολλές υποσχέσεις. Το 2013 και 2014 ψηφίστηκε ως μέλος της καλύτερης ομάδας της περιφέρειάς της και αποφοίτησε έχοντας συνολικό ρεκόρ 5.771 ασίστ, που αποτελεί την κορυφαία επίδοση στην ιστορία του Πανεπιστημίου της Αλαμπάμα. Τα ατομικά της ρεκόρ σε έναν αγώνα είναι 73 ασίστ (2013), 14 επιθέσεις (2012) και 15 άμυνες (2012).

inner

ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΑΞΙΟΥ
Στόχος η παραμονή

Επέστρεψαν στην μεγάλη κατηγορία, έχοντας μάθει από τα λάθη της περασμένης φοράς που τους οδήγησαν στην Α2 Γυναικών. Οι Μακεδόνες Αξιού θα στηριχτούν κατά κύριο λόγο σε ελληνίδες αθλήτριες με στόχο την παραμονή.

Ο προπονητής
Μανώλης Σκουλικάρης

Ο προπονητής των Μακεδόνων Αξιού, Μανώλης Σκουλικάρης αναφερόμενος στους φετινούς στόχους της ομάδας σχολίασε: «Φυσικά ο πρώτος στόχος μας είναι η παραμονή στη μεγάλη Κατηγορία . Το περσινό πέρασμα στην Α2 μας έκανε να ανασυνταχθούμε και φέτος θέλουμε να αποδείξουμε ότι ήρθαμε για να μείνουμε. Η ομάδα έχει διατηρήσει τον κορμό της, βασίζεται σε νέες παίκτριες και με τις προσθήκες που κάναμε θέλουμε να αποδείξουμε ότι θα είμαστε δύσκολος αντίπαλος, ειδικά φέτος που παίζουμε στην φυσική μας έδρα τα Κύμινα. Θέλουμε να παίξουμε καλό βόλεϊ, να πάρουμε νίκες και να προχωρήσουμε όσο είναι δυνατό και στο Κύπελλο».

Η αρχηγός
Μαριαλένα Δραγουμάνου

Η αρχηγός των Μακεδόνων Αξιού, Μαριαλένα Δραγουμάνου αναφερόμενη στα δυνατά χαρακτηριστικά της ομάδας της, ανέφερε: «Η ομάδα μας είναι μία κατά βάση νεαρή ομάδα, με πολύ ταλέντο, υπάρχει πολύ όρεξη από όλες τις αθλήτριες και από το προπονητικό τιμ. Οι πιο έμπειρες θα τραβήξουμε τις μικρότερες και με δεδομένο ότι υπάρχει εξαιρετικό κλίμα μεταξύ μας, κάνει την ομάδα μας πολύ ανταγωνιστική καθώς παίζουμε ως σύνολο και όχι ως μονάδες. Εάν εκμεταλλευτούμε κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά μας, όπως η ταχύτητα στο παιχνίδι,μπορούμε να κοιτάξουμε στα μάτια όλες τις ομάδες και πάρουμε θετικά αποτελέσματα. Πρωτεύον στόχος μας είναι η γρήγορη εξασφάλιση της παραμονής και μετά θα παλέψουμε για κάτι καλύτερο».

Το αστέρι
Κλαρίσα Σαγκάρντια

Μεγάλο μεταγραφικό «μπαμ», αφού πρόκειται για την πασαδόρο της Εθνικής Αργεντινής, η οποία μάλιστα πήρε και μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Τα προηγούμενα χρόνια αγωνιζόταν στην Μπόκα Τζούνιος με αρκετούς τίτλους και ατομικές διακρίσεις.

inner

ΑΣΠ ΘΕΤΙΣ
Το αουτσάιντερ

Από τις ομάδες που ανέβηκαν κατηγορία η ομάδα της Βούλας φαντάζει αουτσάιντερ για την παραμονή, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα παλέψει μέχρι τέλους. Στην ομάδα υπάρχει διάθεση και πολύ καλό κλίμα και είναι έτοιμη για μεγάλες «μάχες».

Η προπονήτρια
Αγγελική Γεωργοπούλου

Η προπονήτρια της Θέτιδος, Αγγελική Γεωργοπούλου αναφερόμενη στους φετινούς στόχους της ομάδας σχολίασε: «Στόχος μας είναι η παραμονή της ομάδας μας στην Α1! Δύσκολος στόχος, αλλά πιστεύω ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε. Φαβορί για τον τίτλο είναι για άλλη μια χρονιά ο Ολυμπιακός. Εκτός από τον Παναθηναϊκό που βρίσκεται στο παιχνίδι της διεκδίκησης, η ομάδα που έχει καλό έμψυχο υλικό και μπορει να διεκδικήσει κάποια καλή θέση στο πρωτάθλημα είναι ο Πανναξιακός».

Η αρχηγός
Ζωή Τουρνάκη

Η αρχηγός της ομάδας των νοτίων προαστίων, Ζωή Τουρνάκη αναφερόμενη στα δυνατά χαρακτηριστικά της ομάδας της, ανέφερε: «Να επισημάνω ότι είμαστε μια νεανική ομάδα. Αυτό αυτομάτως σημαίνει ότι έχουμε όρεξη και θέληση για δουλειά και η καθεμία μας θέτει ως στόχο της, την προσωπική και ομαδική βελτίωση. Απο την άλλη έχουμε κοπέλες που γνωρίζουν την Α1 κατηγορία και το επίπεδο αυτής, κατι που μας δίνει ασφάλεια, αλλα και κίνητρο να στηριχτούμε πάνω σε αυτές, ώστε να ανταπεξέλθουμε με τον καλυτερο δυνατό τροπο. Καλούμε τον κόσμο να μας στηρίξει σε αυτή την προσπάθεια μας στη Α1 κατηγορία. Θελουμε τα γήπεδα να γεμίζουν και να έρχεται ολοένα και περισσότερος κόσμος. Να εχουμε ένα υγείες πρωτάθλημα, χωρίς τραυματισμούς όσον αυτό είναι εφικτό και η υπόσχεση και δέσμευση μας είναι η αγωνιστικότητα και ένα καλό θέαμα όπως αρμόζει σε αυτή την κατηγορία».

Το αστέρι
Έρικα Φαμπιάν

Είναι η μοναδική ξένη της ομάδας και περιμένουν πολλά από αυτή. Πρόκειται για Σλοβένα διαγώνια, η οποία την περσινή σεζόν αγωνιζόταν στον Αίαντα Ευσόσμου.


Τα ρόστερ των 12 ομάδων


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ
1. Βλαχάκη Κωνσταντίνα Ακραία 08/05/1995 1.78
2. Γιώτα Κατερίνα Κεντρική 07/03/1990 1.86
3. Γιώτα Αφροδίτη Κεντρική 03/12/1999 1.82
4. Εμμανουηλίδου Μελίνα Κεντρική 18/09/1994 1.88
5. Ζαμπάτη Όλγα Ακραία 03/12/1999 1.82
6. Κοκκινάκη Ειρήνη Λίμπερο 06/06/1996 1.70
7. Κονόμι Αρέτα Λίμπερο 31/01/1989 1.64
8. Λαζάρεβιτς Άννα Ακραία 04/07/1991 1.87
9. Λαμπρούση Τζίνα Κεντρική 27/01/1993 1.84
10. Μαλασάι Ναντζέγια Ακραία 14/12/1990 1.83
11. Μικέλη Μαρία Πασαδόρος 11/07/2000 1.78
12. Μιλεντίγιεβιτς Ελένη-Ελπίδα Ακραία 15/06/1999 1.80
13. Τέζα Αρετή Πασαδόρος 03/04/1980 1.75
14. Τσίμα Ευγενία Ακραία 17/05/1986 1.85
15. Χίπε Σάσκια Διαγώνια 16/01/1991 1.86
16. Χριστοδούλου Στέλλα Πασαδόρος 19/07/1991 1.87

ΑΟ ΘΗΡΑΣ
1. Αρτακιανού Μαριαλένα Λίμπερο 21/05/1994 1.70
2. Βεργίδου Όλγα Πασαδόρος 17/12/1991 1.78
3. Γεωργιάδου Αναστασία Κεντρική 29/04/1991 1.87
4. Ζντοβτς Άνια Ακραία 24/08/1987 1.87
5. Μεταξά Ναταλία Κεντρική 08/06/1992 1.83
6. Μουντάκη Φερενίκη Ακραία 25/04/1983 1.68
7. Όστοϊτς Ίβανα Ακραία 13/12/1982 1.79
8. Παναγιωτίδου Αναστασία Κεντρική 09/01/1999 1.87
9. Σκορδίλη Άρτεμις Πασαδόρος 12/09/1982 1.75
10. Τέρζιτς Αλεξάντρα Διαγώνια 10/07/1988 1.87
11. Τσβέτκοβα Ζένια Διαγώνια 01/02/1988 1.80
12. Τσομπανίδου Ειρήνη Κεντρική 15/07/1993 1.85
13. Τσοχατζή Μαρίνα Πασαδόρος 17/07/1993 1.78

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΟ

1. Καββαδία Αγγελική Κεντρική 17/02/1994 1.90
2. Καρπουζά Άννα Κεντρική 01/09/1990 1.92
3. Κάστανου Λυδία-Ευαγγελία Διαγώνια 27/06/1998 1.91
4. Κωνσταντινίδου Αλίκη Κεντρική 26/06/1989 1.80
5. Λαγουδάκη Στέλλα Ακραία 25/04/1987 1.81
6. Μερτέκη Ευαγγελία Διαγώνια 29/04/1991 1.90
7. Παπαδοπούλου Χαρά Πασαδόρος 09/12/1996 1.74
8. Πόλ Γιάνα Φρανσίσκα Ακραία 07/05/1988 1.85
9. Ρίτσι Κάιλα Ακραία 20/06/1989 1.88
10. Ρόγκα Πέννυ Λίμπερο 04/07/1987 1.63
11. Φίλντ Μαρίζα Κεντρική 10/07/1987 1.90
12. Χρυσομάλλη Αθηνά Πασαδόρος 07/12/1990 1.74

ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ ΑΟΝ
1. Αναγνώστου Βιλελμίνη Ακραία 06/06/2001 1.74
2. Βόμβα Παναγιώτα Κεντρική 25/08/2001 1.80
3. Γάτση Μαρία Ακραία 25/04/1993 1.81
4. Δρακουλίδου Κωνσταντίνα Πασαδόρος 27/11/1996 1.80
5. Ζακχαιου Κατερίνα Κεντρική 26/07/1995 1.92
6. Κακουράτου Ξένια Λίμπερο 16/06/1993 1.56
7. Κατερίνη Καλλιόπη Ακραία 13/07/2002 1.69
8. Μαυρομάτη Ιωάννα Λίμπερο 10/06/1999 1.59
9. Ξαγοραράκη Βαρβάρα Κεντρική 11/07/1992 1.78
10. Οικονομίδου Μαρία Κεντρική 18/08/1992 1.83
11. Πότοκαρ Μόνικα Ακραία 18/12/1987 1.78
12. Σεφεριάδου Βίκυ Πασαδόρος 27/03/1990 1.85
13. Τοτσίδου Αθανασία Ακραία 18/06/1989 1.80
14. Φρέσκο Λουσία Διαγώνια 14/05/1991 1.94

ΑΣ ΑΡΗΣ
1. Αλεξάκου Ευφροσύνη Ακραία 26/02/2000 1.80
2. Γουγούση Αναστασία Ακραία 23/05/1998 1.85
3. Καετάνο Τζου Ακραία 11/06/1987 1.80
4. Καραφουλίδου Νικολέτα Κεντρική 26/01/1993 1.86
5. Κελεσίδου Ειρήνη Λίμπερο 16/05/1991 1.77
6. Κωνσταντινίδου Έλενα Κεντρική 18/04/1992 1.86
7. Νίκιτς Μπράνκισα Διαγώνια 26/10/1985 1.93
8. Πεσόα Βιβιάνε Πασαδόρος 23/04/1989 1.80
9. Πήττα Λαμπριάνα Κεντρική 30/01/1998 1.83
10. Σταματίου Χρυσάνθη Ακραία 14/06/1999 1.81
11. Χαραβελούλη Μαριάντζελα Πασαδόρος 07/06/1996 1.85
12. Χίτζιου Μαρία Λίμπερο 03/10/1997 1.73

ΑΕΚ
1. Αργυροπούλου Μαρίνα Λίμπερο 10/08/1995 1.78
2. Βάθη Λιάνα Κεντρική 30/03/1999 1.80
3. Βενέτη Θεοκλητεία Πασαδόρος 21/04/1994 1.70
4. Γεωργαντά Ελεάνα Πασαδόρος 30/04/1986 1.78
5. Ζίγκα Μελίνα Κεντρική 15/02/1996 1.78
6. Καλαφατάκη Αγγελική Ακραία 16/06/1995 1.76
7. Καράτερζη Έφη Ακραία 28/03/1996 1.78
8. Κουτρουμπή Ειρήνη Κεντρική 10/05/1998 1.80
9. Μπελιά Μαριάννα Λίμπερο 24/10/1998 1.64
10. Νούσια Αποστολία Ακραία 13/03/1991 1.78
11. Τσαπρούνη Γεωργία Κεντρική 11/06/1997 1.78
12. Φιλιπιόνκα Καρίνα Διαγώνια 13/11/1985 1.90

ΑΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ
1. Γεωργανζή Ιωάννα Διαγώνια 16/02/2001 1.86
2. Διάλλα Βασιλική-Μαρία Κεντρική 05/03/1998 1.85
3. Δικαιούλια Βιργινία Κεντρική 08/05/1995 1.83
4. Ιακωβίδου Ηλιάνα Λίμπερο 25/03/1995 1.75
5. Καρακάση Ελένη Πασαδόρος 31/01/2000 1.80
6. Κλάιν Πούλι Ακραία 30/03/1986 1.84
7. Λιάγκη Νάσια Διαγώνια 25/11/1995 1.82
8. Μερκάντο Έρικα Διαγώνια 27/02/1992 1.85
9. Μπαμπίρη Μαριαλένα Κεντρική 04/04/2000 1.81
10. Νικολογιάννη Ασημίνα Ακραία 04/06/1999 1.83
11. Πατεράκη Μαριφένια Κεντρική 17/05/1996 1.85
12. Ροντρίγκεζ Ζακλίν Πασαδόρος 22/02/1986 1.82
13. Τουλγαρίδου Ευαγγελία Λίμπερο 14/03/1998 1.62
14. Φακοπουλίδου Αθανασία Ακραία 22/05/1998 1.80

ΓΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
1. Γιοβάνη Μάρβη Διαγώνια 15/12/1989 1.81
2. Γκλιγκόροβιτς Μπίλιανα Πασαδόρος 31/01/1982 1.85
3. Γκρέκα Σοφία Ακραία 25/06/1997 1.78
4. Κάταλιν Κις Ακραία 02/02/1979 1.85
5. Κοκίου Τόνια Λίμπερο 02/04/1988 1.63
6. Λάβδα Ευανθία Πασαδόρος 15/10/1997 1.75
7. Λάππα Καρολίνα Πασαδόρος 02/04/1991 1.71
8. Μαθιουδάκη Ευτυχία Λίμπερο 25/04/1995 1.66
9. Μαλουσάρη Όλγα Κεντρική 08/12/1990 1.83
10. Σαλούστρου Άννα Κεντρική 22/10/1985 1.88
11. Σπανού Άννα Ακραία 18/11/1995 1.86
12. Τσουμήτα Αντιγόνη Κεντρική 28/07/1990 1.81

ΑΙΑΣ ΕΥΟΣΜΟΥ
1. Ανδρονικίδου Χριστίνα Διαγώνια 21/01/1994 1.78
2. Αποστολίδου Σίσσυ Ακραία 08/06/1991 1.75
3. Βασιλοπούλου Μαριάνθη Κεντρική 24/01/1998 1.85
4. Βλάχου Βιβή Πασαδόρος 03/03/1988 1.81
5. Γεωργιάδου Ευδοξία Λίμπερο 29/08/1995 1.70
6. Κλέπκου Μαρία Ακραία 13/05/2000 1.84
7. Κλίβελαντ Κένταλ Διαγώνια 03/08/1991 1.85
8. Κόγιτς Τζούριτς Σάνια Ακραία 04/02/1991 1.86
9. Κούση Σταυρούλα Κεντρική 22/04/1995 1.81
10. Ξανθοπούλου Παναγιώτα Πασαδόρος 21/10/1999 1.82
11. Σωτήρογλου Παναγιώτα Λίμπερο 19/02/1997 1.70
12. Τζιαρλή Δήμητρα Κεντρική 24/01/2000 1.86
13. Φαλέγκα Μαντώ Ακραία 13/04/1994 1.80
14. Χαμαλίδη Θεοφίλη Κεντρική 25/03/1999 1.85

ΑΣ ΕΛΠΙΣ
1. Δάκου Λιάνα Λίμπερο 17/09/1998 1.67
2. Κουτούλα Αθανασία Κεντρική 01/07/1998 1.77
3. Γεροβασιλείου Εύη Διαγώνια 08/06/1991 1.86
4. Γκοβεδάρου Ελένη Ακραία 08/11/1996 1.85
5. Γουίλσον Σιέρρα Πασαδόρος 10/08/1994 1.80
6. Δροσοπούλου Αλεξάνδρα Ακραία 30/06/1998 1.75
7. Καλαϊτζάκη Βίκυ Κεντρική 21/12/1994 1.88
8. Καλανταρίδου Αλεξία Ακραία 19/01/1995 1.86
9. Καλαντάτζε Άννα Κεντρική 13/08/1997 1.83
10. Καρακατσιάνη Εβίτα Κεντρική 16/08/1998 1.77
11. Καραμούτσα Αθηνά Πασαδόρος 15/06/1997 1.70
12. Μπολέτου Κατερίνα Διαγώνια 16/02/1994 1.82
13. Μπολέτου Μαρία Κεντρική 09/06/1995 1.84
14. Μυλωνά Άννα Κεντρική 20/05/1998 1.83
15. Νώτη Πηνελόπη Ακραία 07/08/1997 1.86
16. Πανταζή Χριστίνα Πασαδόρος 24/05/1998 1.76
17. Παπάζογλου Κατερίνα Ακραία 02/05/1998 1.84
18. Σουπιώνη Ελένη Λίμπερο 27/07/1996 1.69

ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΑΞΙΟΥ
1. Βέλλιου Κλαίρη Ακραία 01/07/1994 1.77
2. Γιαννούλη Κορίνα Κεντρική 14/09/1996 1.80
3. Δραγουμάνου Μαριαλένα Ακραία 18/12/1992 1.80
4. Ευθυμιάδου Αποστολίνα Λίμπερο 18/07/2000 1.70
5. Καλτσώνη Ζωή Πασαδόρος 05/08/2000 1.71
6. Καραγκούνη Βιβή Ακραία 23/12/1999 1.80
7. Καραφουλίδου Άλκηστις Διαγώνια 13/09/1999 1.96
8. Μυρίδου Μαρία Λίμπερο 27/09/1995 1.67
9. Παπαδοπούλου Μαριαλένα Ακραία 23/02/2000 1.80
10. Πολυνοπούλου Ιωάννα Κεντρική 09/04/1995 1.83
11. Σαγκάρντια Κλαρίσα Πασαδόρος 29/06/1989 1.74
12. Σπανού Ελένη Κεντρική 16/09/1987 1.78
13. Στεφανίδου Μαρία Κεντρική 25/11/1995 1.84
14. Τζαγκαράκη Γεωργία Λίμπερο 09/10/1997 1.65
15. Τοάζι Μαρλούτσι Ροβάτι Ακραία 20/04/1988 1.83
16. Τσουκαλά Άννα Πασαδόρος 21/05/1998 1.77

ΑΣΠ ΘΕΤΙΣ
1. Αργυροπούλου Ευδοξία Ακραία 24/10/1986 1.86
2. Βαρουδάκη Δάφνη Ακραία 26/01/1994 1.82
3. Κερασιώτου Μαρία Λίμπερο 05/05/1987 1.63
4. Κιουτσιούκη Τάνια Κεντρική 24/08/1996 1.86
5. Λεωνίδου Ιωάννα Πασαδόρος 20/10/1995 1.74
6. Μελετιάδη Όλγα Κεντρική 27/12/1988 1.80
7. Ξηνταρα Εβίτα Λίμπερο 09/02/1993 1.73
8. Τοντάι Αριστέα Κεντρική 05/07/1999 1.91
9. Τουρνάκη Ζωή Ακραία 15/01/1991 1.82
10. Φαμπιάν Έρικα Διαγώνια 27/09/1987 1.78
11. Χατζηκωνσταντά Βασιλική Ακραία 15/06/1998 1.77
12. Χρηστινίδου Τάνια Πασαδόρος 11/07/1995 1.75

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x