NBA

Αντετοκούνμπο: «Για μια καλύτερη ζωή»

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο άρχισε ήδη προπονήσεις με τους Μπακς και μίλησε για το όνειρό του όχι μόνο να κάνει καριέρα στο ΝΒΑ, αλλά και να χαρίσει μία καλύτερη ζωή στην οικογένειά του.

Με ένα πλατύ χαμόγελο μονίμως στα χείλη συμμετέχει στις προπονήσεις των Μπακς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Και γιατί όχι; Ζει το όνειρό του, να παίξει στο ΝΒΑ, ενώ παράλληλα βοηθά την οικογένειά του να ξεφύγει από τη φτώχεια.

«Χαίρομαι πολύ γι’ αυτό. Νιώθω σαν ο ηγέτης της οικογένειας και είμαι περήφανος που έκανα το βήμα αυτό. Τώρα η οικογένειά μου μπορεί να έχει μία καλύτερη ζωή, να ζει σε ένα καλύτερο σπίτι και τα αδέρφια μου να πάνε σε ένα καλύτερο σχολείο. Πιστεύω πως η οικογένειά μου είναι περήφανη για μένα», ανέφερε στην ιστοσελίδα της ομάδας του Μιλγουόκι και πρόσθεσε: «Το απολαμβάνω. Είμαι στο ΝΒΑ (γέλια). Είναι κάτι που αποτελεί ευκαιρία ζωής. Ελπίζω να τα πάω καλά φέτος, αλλά πρέπει να δυναμώσω».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην πορεία της Εθνικής Νέων Ανδρών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Εσθονίας, όπου είχε και την πρώτη γνωριμία με το νέο του προπονητή, Λάρι Ντρου. «Δεν είμαστε ικανοποιημένοι. Πιστεύαμε πως μπορούσαμε να πάρουμε μετάλλιο, αλλά δεν ήρθε. Θα προσπαθήσουμε του χρόνου, ίσως τότε πάρουμε τον τίτλο. Χάρηκα πολύ που ο κόουτς ήρθε να με δει στην Εσθονία. Αυτό δείχνει πως ενδιαφέρεται για μένα και πραγματικά νοιάζεται», δήλωσε ο 18χρονος άσος.

Ο προπονητής των Μπακς μίλησε για τον Αντετοκούνμπο. «Μπορώ να δω τον ενθουσιασμό στα μάτια του. Ανυπομονεί για όλη αυτή την εμπειρία. Ασφαλώς θα πρέπει να δουλέψουμε πολύ για να τον ετοιμάσουμε, όμως το βλέπω πόσο πολύ το θέλει. Είναι σε μια ομάδα που θα τον αγκαλιάσει και θα τον βοηθήσει σε κάθε βήμα της διαδρομής του», τόνισε.

Αναφορικά με την επίσκεψή του στην Εσθονία, ανέφερε: «Ήθελα να τον γνωρίσω, να δω πώς είναι σαν άνθρωπος πέρα από παίκτης του μπάσκετ. Εντυπωσιάστηκα με αυτά που είδα. Σίγουρα πρέπει να πάρει βάρος και να δυναμώσει, αλλά αυτό το παιδί είναι προικισμένο κι έχει πολύ ταλέντο για το ύψος του. Μπορεί να τρέξει πολύ καλά και με χάρη το γήπεδο και με εντυπωσίασε το πόσο καλά μπορεί να αντιμετωπίσει πιο ψηλούς και δυνατούς αντιπάλους. Υπάρχουν κάποιοι τομείς στους οποίους πρέπει να βελτιωθεί, αλλά θα δουλέψουμε πάνω σε αυτούς καθημερινά».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x