NBA

Αντετοκούνμπο: «Τα καρφώματα μου δίνουν ενέργεια και αυτοπεποίθηση»

Για τη συμμετοχή του στο διαγωνισμό καρφωμάτων του ΝΒΑ All Star Game το ερχομενο Σάββατο μίλησε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σε συνέντευξή του σε αμερικανική ιστοσελίδα.

Πως αρέσει στον Γιάννη Αντοκούνμπο να καρφώνει; Πότε κάρφωσε για πρώτη φορά; Ποιός είναι ο αγαπημένος του παίκτης στα καρφώματα στο ΝΒΑ;

Σε αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα, απάντησε ο ίδιος σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα "slamonline.com", με αφορμή τη συμμετοχή του στο διαγωνισμό καρφωμάτων το ερχόμενο Σάββατο για το NBA All Star Game.

Επίσης, αποκάλυψε τις αγαπημένες του λιχουδιές, αλλά και ποιούς μουσικούς του αρέσει να ακούει.

Αναλυτικά, η συνέντευξη στο site slamonline.com:

Πέρυσι ήσουν στη Νέα Ορλεάνη για το σαββατοκύριακο του All Star Game, ποιο ήταν το αγαπημένο σου σημείο;
«Όλοι οι παίκτες μπορούσαν να είναι με τις οικογένειές τους, ένα μικρό διάλειμμα. Ήταν καταπληκτικά. Η οικογένειά μου ήταν εκεί και εγώ μπορούσα να ζήσω αυτή την εμπειρία μαζί τους. Ήταν ωραία που ήμουν μαζί με σπουδαίους παίκτες σαν τον Κέβιν Ντουράντ και τον Τζέιμς Χάρντεν. Ήταν πραγματικά πολύ ωραία».

Θα είσαι στο διαγωνισμό καρφωμάτων το Σάββατο (14/2) το βράδυ, θυμάσαι το πρώτο σου κάρφωμα;
«Ναι, ήμουν 15. Ήταν στη γειτονιά μου και ήμουν μαζί με τα αδέλφια μου και προσπαθούσαμε να καρφώσουμε την μπάλα, εγώ και ο μεγάλος μου αδελφός, ο Θανάσης. Τα δυο μικρότερα αδέλφια μου προσπαθούσαν να μας μιμηθούν. Τότε είχα το πρώτο μου κάρφωμα».

Το πανηγυρίσατε έντονα;
«Ναι, το πανηγυρίσαμε έντονα, γιατί ήμουν εκεί για ώρες. Ύστερα από δύο ώρες πέτυχα το κάρφωμα. Το έχω βγάλει και φωτογραφία, την οποία έχω κρατήσει ακόμα».

Έχεις κάποιο αγαπημένο κάρφωμα;
«Όχι, δεν έχω αγαπημένο κάρφωμα. Όταν ανακοινώθηκε πως θα λάβω μέρος στο διαγωνισμό, ανέτρεξα στο παρελθόν και παρακολούθησα τον Λάρι Νανς, είχε σημειώσει κάποια εντυπωσιακά καρφώματα».

Έχεις κάποιο αγαπημένο κάρφωμα στη μέχρι τώρα πορεία σου στο ΝΒΑ;
«Έχω κάνει πάρα πολλά καρφώματα, τα οποία δεν τα θυμάμαι καλά. Ένα από τα αγαπημένα ήταν στο Ντάλας, έκανα μια ντρίμπλα από τη γραμμή του τρίποντου και σηκώθηκα πραγματικά ψηλά από τη στεφάνη».

Τι είναι καλύτερο; Ένα κάρφωμα όταν δεν έχεις κανέναν τριγύρω σου και μπορείς να σηκωθείς πολύ ψηλά ή να καρφώνεις στο πρόσωπο κάποιου άλλου;
«Μου αρέσει να καρφώνω πάνω από κάποιον αντίπαλο. Μου δίνει περισσότερη ενέργεια και αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια του αγώνα».

Ποιους παίκτες σου αρέσει να βλέπεις να καρφώνουν;
«Μου αρέσει πολύ να παρακολουθώ τα καρφώματα του Ράσελ Γουέστμπρουκ. Τραντάζει τη στεφάνη. Καρφώνει με μεγάλη δύναμη».

Πέρυσι μάθαμε πως σου αρέσουν πολύ τα smoothies. Από τότε ποιο άλλο μέρος της αμερικανικής κουλτούρας έχεις ανακαλύψει;
«Τα πάνκεϊκς!»

Δεν έτρωγες πάνκεϊκς πριν έρθεις στην Αμερική;
«Όχι, ποτέ δεν είχα ξαναφάει. Στην Ευρώπη τρώμε κρέπες. Τα πάνκεϊκς τα δοκίμασα εδώ πρώτη φορά. Είναι τα καλύτερα. Κάθε πρωί μου αρέσει πολύ να τρώω πάνκεϊκς με μπόλικο σιρόπι και λίγες φράουλες».

Έχεις ακούσει κάτι καινούριο στη μουσική εδώ;
«Την περισσότερη ώρα, οι συμπαίκτες μου λένε για καινούρια τραγούδια και καλλιτέχνες. Τελευταία ακούω πολύ Τίμπερλεϊκ, Ντρέικ και Τούπακ. Αλλά είναι διαφορετικά σε σχέση με την Ευρώπη, γιατί μας αρέσει πιο πολύ η house, νομίζω. Εδώ είναι πιο δημοφιλής η χιπ-χοπ και R&B».

Έχεις βάλει στους συμπαίκτες να ακούσουν ελληνική μουσική;
«Όχι, όχι. Δεν το έχω κάνει».

Πιστεύεις ότι δεν θα τους ενδιέφερε;
«Δε το πιστεύω. Θα μου έλεγαν “Γιάννη, τι είναι αυτά που ακούς;”»

Επιμέλεια: Αριστοτέλης Παπαδάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x