Κώστας Μιαούλης

Αντί να ντρέπονται, τους δίνουν και συγχαρητήρια

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για τα μετάλλια που ήρθαν και θα έρθουν, κόντρα στην ίδια την Πολιτεία και για το απύθμενο θράσος του μνημονιακού πολιτικού κόσμου, που τώρα σπεύδει για τα συγχαρητήρια.

Τα δύο πρώτα μετάλλια της Άννας Κορακάκη δίνουν μεγάλη ώθηση στην ελληνική αποστολή. Ήρθαν από μία πραγματική πρωταθλήτρια, που κάτω από αντίξοες συνθήκες και με μόνη συμπαράσταση την οικογένεια και τους χορηγούς της έκανε κάτι παραπάνω απ’ αυτό που ελπίζαμε. Πριν αρχίσουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες ένα χάλκινο στο καλό της αγώνισμα, στο σπορ πιστόλι από 25 μέτρα θα ήταν αρκετό. Όμως το μετάλλιο στο αεροβόλο πιστόλι των 10 μέτρων της έδωσε άλλον αέρα. Γι’ αυτό και την Τρίτη τα κατάφερε, στέλνοντας την Ελλάδα ακόμα πιο ψηλά.

Αυτά είναι τα πρώτα από τα 7-9 μετάλλια που εκτιμώ πως θα έρθουν, το λιγότερο, αν και πιστεύω πως θα έχουμε κι άλλες ευχάριστες εκπλήξεις. Όλα τα παιδιά που αγωνίστηκαν και θ’ αγωνιστούν είναι κατόρθωμα και μόνο που έπιασαν τα όρια στα ατομικά αγωνίσματα κι έφτασαν εκεί. Με μόνη θετική έμπνευση και βοήθεια από το πρόγραμμα που εκπονήθηκε από την Ολυμπιακή Επιτροπή και είχε απήχηση με τους χορηγούς. Η Πολιτεία όμως δεν έχει το παραμικρό δικαίωμα να πανηγυρίζει. Τα δύο μετάλλια της Κορακάκη ήταν τα πρώτα «χαστούκια» όχι μόνο σε αυτή τη μνημονιακή κυβέρνηση, αλλά και στις προηγούμενες που όπως επιθυμούν να εξοντώσουν τους Έλληνες, έτσι θέλουν να ισοπεδώσουν και τον ελληνικό αθλητισμό, τον σταθερό πόλο που κάνει τους Έλληνες να αισθάνονται κάπως καλύτερα μέσα σε αυτή τη μιζέρια. Τα μετάλλια που θα έρθουν και θα είναι πολλά, θ’ αποτελέσουν τον διασυρμό της Πολιτείας.

Αυτοί που ψηφίζουν μνημόνια με τα δύο χέρια, συνθέτουν ή στήριξαν ή στηρίζουν τις κατοχικές κυβερνήσεις και που έχουν τον ελληνικό αθλητισμό παραπεταμένο, δεν έχουν δικαίωμα, ούτε συγχαρητήρια να μοιράζουν. Θα έπρεπε να γράφω μέρες για τα όσα έχουν προηγηθεί τα προηγούμενα χρόνια αλλά και στους πρόσφατους μήνες, προκειμένου όλοι οι Έλληνες αθλητές να φτάσουν μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Για το ...σκοπευτήριο-προπονητήριο της Κορακάκη που έσπευσε ο Δήμος στη Δράμα να γκρεμίσει έχετε διαβάσει πολλά τις προηγούμενες ημέρες και σήμερα. Ασφαλώς φοβήθηκαν μετά τη διαρροή στο εσωτερικό της χώρας, πως όλο και κάποιο ξένο κανάλι θα πήγαινε για ρεπορτάζ και τότε η ξεφτίλα θα έπαιρνε διεθνείς διαστάσεις.

Ας θυμηθούμε λίγο τι συνέβη για παράδειγμα με τη μοναδική Εθνική που μας αντιπροσωπεύει σε ομαδικό σπορ και που συνεχίζει αήττητη κόντρα στα θηρία.

Αμέσως μετά την 3η θέση στο World League στην Κίνα τον Ιούνιο, όταν επέστρεψε η Εθνική στην συνέντευξη Τύπου, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θοδωρής Βλάχος είχε τονίσει πως τα νερά στο λιμάνι του Πειραιά ήταν πιο καθαρά από εκείνα της πισίνας του Ζαππείου ενώ ο Χρήστος Αφρουδάκης είχε επισημάνει πως τον προηγούμενο Αύγουστο, όταν είχαν επιστρέψει από το Καζάν και την 3η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είχαν απλά παρακαλέσει να φτιαχτούν οι εγκαταστάσεις στο Ζάππειο και δεν είχαν ζητήσει ούτε φράγκο.

Ο λαλίστατος Κοντονής είχε υποσχεθεί πως θα λυθεί το θέμα του Ζαππείου, είχε τάξει και το ΟΑΚΑ για ολυμπιακή προετοιμασία μετά το Καζάν και το χάλκινο, τον Αύγουστο 2015, αλλά και το χάλκινο στις νεάνιδες στο Ευρωπαϊκό στη συγχρονισμένη κολύμβηση. Όταν τους έβγαλαν στην σέντρα η ΚΟΕ στο τέλος του φετινού Ιούνη, ο Υφυπουργός αρκέστηκε ν’ απαντήσει πως το Ζάππειο δεν ανήκει στη ΓΓΑ. Την ίδια στιγμή που και τα άλλα κολυμβητήρια στη χώρα βρίσκονταν σε άθλια κατάσταση και οι αθλητές του υγρού στίβου δεν είχαν μέρος να προπονηθούν.

Α, για μην το ξεχάσω. Πριν φύγει η Εθνική πόλο για το Καζάν το 2015 είχαν παρουσιαστεί πέντε κρούσματα παικτών που προσβλήθηκαν από επιπεφυκίτιδα και ωτίτιδα, λόγω της κατάσταση του νερού. Μέσα σε αυτά συνοψίζεται η Ολυμπιακή προετοιμασία του μοναδικού ομαδικού σπορ που πήγε στο Ρίο για τα ελληνικά χρώματα.

Αυτού του συγκροτήματος που πήρε ισοπαλίες με Σερβία και πριν λίγη ώρα κι από την πανίσχυρη Ουγγαρία και που είναι μία ομάδα πολύ σκληρή για να λυγίσει από οποιεσδήποτε αντιξοότητες. Και που αν πάρει την πρωτιά στον όμιλο, θα πάει απευθείας στην τετράδα, ώστε να παίξει για μετάλλιο.

Σε αυτά τα μετάλλια και τις επιτυχίες που ήδη ήρθαν, αλλά και θα έρθουν, η Πολιτεία όχι μόνο δεν έχει καμία συμβολή, αλλά ήταν εναντίον των αθλητών. Ο μεγάλος αντίπαλος για να φτάσουν οι Έλληνες αθλητές στο Ρίο, ήταν όλοι αυτοί που σπεύδουν τώρα για τα «συγχαρητήρια» και θα σπεύσουν να φωτογραφηθούν μαζί τους. Αντί να ντρέπονται, έχουν το απύθμενο θράσος να μοιράζουν και «μπράβο». Είμαστε έτσι κι αλλιώς περήφανοι για όλους τους και μόνο που κατάφεραν να πάνε στο Ρίο. Προσωπικά θα ήμουν ακόμα πιο περήφανος, αν οι Έλληνες αθλητές, όταν τελειώσουν οι αγώνες, δεν πάνε στα πανηγυράκια που θα στήσει στις δικές τους πλάτες η Πολιτεία, είτε στο Μαξίμου, είτε στο Προεδρικό μέγαρο και τους γυρίσουν την πλάτη.

ΥΓ: Τα χαιρετίσματα μου και στους αναλυτές της Goldman Sachs που είχαν την Ελλάδα εκτός του πίνακα των μεταλλίων στο Ρίο. Ας την κάνουν την ανάλυση τους κάτι χρήσιμο...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x