Γενικά

Αντιδράσεις για το… χειμερινό Μουντιάλ του 2022

Την αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο της διεξαγωγής του Παγκοσμίου Κύπελλου του Κατάρ τους χειμερινούς μήνες εκφράζουν παράγοντες από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Μεγάλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η πρόταση της ομάδας εργασίας της FIFA να διεξαχθεί το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 στο Κατάρ, με τους ιθύνοντες των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων να εκτιμούν πως θα ζημιωθεί σημαντικά το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Συγκεκριμένα, δριμεία κριτική στη FIFA, αλλά και στην UEFA άσκησε ο εκτελεστικός διευθυντής της Premier League, Ρίτσαρντ Σκάνταμορ, καθώς θεωρεί απογοητευτική τη στάση τους στο θέμα της ημερομηνίας διεξαγωγής του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 στο Κατάρ και τονίζει πως οι ευρωπαϊκές ομάδες καλούνται να "θυσιάσουν" πάρα πολλά.

«Είχαμε μία πολύ σταθερή θέση όλο αυτό το διάστημα, νομίζω. Για την ακεραιότητα ενός πρωταθλήματος να πρέπει να σταματήσει για έξι με επτά εβδομάδες, δεν είναι ιδανικό και φαίνεται πως κανείς άλλος δεν δέχεται να κάνει πολλές παραχωρήσεις. Η FIFA διατηρεί όλες τις διεθνείς ημερομηνίες και το Παγκόσμιο Κύπελλο ως έχει. Ακόμα και η UEFA, η οποία μας έχει απογοητεύσει λίγο, έχει πιέσει για να αρχίσει στο τέλος του Δεκέμβρη, ώστε το Champions League να μπορεί να αρχίσει και να συνεχιστεί ξανά, όπως γίνεται πάντα. Και είναι τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και οι ομάδες που θα υποφέρουν περισσότερο από όλους, οπότε είναι αρκετά απογοητευτικό».

Πολύ "αιχμηρός" ήταν και ο πρόεδρος της γαλλικής λίγκας και της ένωσης των επαγγελματικών ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων (EPFL), Φρεντερίκ Τιριέ, για τις αγωνιστικές και οικονομικές επιπτώσεις που θα έχει στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

«Εάν επιβεβαιωθεί, αυτή είναι η χειρότερη λύση για τα ευρωπαϊκά εθνικά πρωταθλήματα, τα οποία οφείλω να υπερασπιστώ. Φανταστείτε τι θα συμβεί στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ισπανία, την Ιταλία. Θα σταματήσουμε στις αρχές Νοεμβρίου, μετά από 13 ή 14 αγωνιστικές στο Championnat. Και θα συνεχίσουμε δύο μήνες αργότερα, τον Ιανουάριο. Κατά την περίοδο που οι παίκτες δεν θα αγωνίζονται, οι σύλλογοι θα χάσουν τα περισσότερα έσοδα, οι φίλαθλοι στερούνται των αγώνων και οι τηλεοπτικοί σταθμοί πρόκειται να είναι έξαλλοι και θα ζητήσουν μειώσεις στα λεφτά που δίνουν».

Πιο διαλλακτικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος της γερμανικής ομοσπονδίας, Βόλφγκανγκ Νίρσμπαχ, καθώς θεωρεί δύσκολο μεν, αλλά εφικτό δε να γίνει το χειμώνα η διοργάνωση του 2022.

«Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ένα τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου να λαμβάνει χώρα λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Αλλά, το τουρνουά δεν μπορεί να διεξαχθεί το καλοκαίρι, λόγω της ζέστης και, επομένως, δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση από το να παίξουμε το χειμώνα. Οι διοργανωτές τώρα πρέπει να βρουν την καλύτερη δυνατή λύση, κάτι το οποίο δεν θα είναι εύκολο, αλλά δεν είναι αδύνατο».

Επιμέλεια: Αριστοτέλης Παπαδάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x