Κώστας Νικολακόπουλος

Αδικήθηκε, αλλά κι αδίκησε εαυτόν

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr «κάτι» που είδε στο ΠΑΟ-Πανιώνιος, αλλά και «κάτι» για τον Κολοβό.

•Γύρισε λοιπόν ο Κολοβός στον Πανιώνιο. Ένας παίκτης για τον οποίο πολλοί, οι περισσότεροι, είχαμε πιστέψει ότι θα μπορούσε να βοηθήσει τον Ολυμπιακό ακόμη κι από τη φετινή σεζόν.

•Για να είμαι ειλικρινής, πιστεύω πως ο Μίτσελ τον αδίκησε στην προετοιμασία. Όχι ότι δεν του έδωσε ευκαιρίες. Ευκαιρίες του έδωσε. Αλλά ρε αδελφέ δεν τον έβαλε ποτέ στη θέση του. Ο Κολοβός είναι δεξιοπόδαρος, που βολεύεται να παίζει αριστερός εξτρέμ. Όπως ακριβώς ο Γκαζαριάν. Ένα ημίχρονο δεν τον έβαλε να παίξει από αριστερά. Τον έβαζε από δεξιά, τον έβαζε από τον άξονα, αλλά εκεί όπου βολεύεται, δεν τον χρησιμοποίησε ποτέ.

•Τέλος πάντων, για να μην τα ρίχνουμε όλα στον Μίτσελ, εξίσου αλήθεια είναι ότι κι ο Κολοβός αδίκησε τον εαυτό του Δεν έδειξε σε καμία στιγμή έτοιμος να παίξει στον Ολυμπιακό, σε όσα φιλικά κι αν δοκιμάστηκε. Και δεν τον έβαζε και…αμυντικό. Επιθετικογενής παίκτης είναι, έπρεπε να δείξει περισσότερα πράγματα κι αυτός.

•Που τα θυμήθηκα όλα αυτά τώρα; Έβλεπα χθες βράδυ το ΠΑΟ-Πανιώνιος και σε μία στιγμή ο Κολοβός μπουκάρει ωραία στην περιοχή του ΠΑΟ. Κι αντί να σουτάρει, όπως βρίσκεται φάτσα με τον γκολκίπερ και λίγο δεξιά, πάει και σπάει την μπάλα προς τον…εαυτό του. Προφανώς ήθελε να κερδίσει πέναλτι η, να κάνει προσποίηση και μετά να κάνει το σουτ η, την πάσα.

•Κι ακριβώς αυτό το πράγμα το είχε κάνει και στην προετοιμασία του Ολυμπιακού, σε ένα-δύο παιχνίδια. Έλλειψη αυτοπεποίθησης, κακή νοοτροπία, κάτι άλλο; Το αποτέλεσμα το ίδιο-αρνητικό.

•Παρεμπιπτόντως, άκουγα τον προπονητή του Πανιώνιου, τον Τερεζόπουλο, που δικαούται τα εύσημα για την εικόνα που εμφανίζει η νεανική ομάδα του στο ξεκίνημα της σεζόν, να μιλάει στο τέλος του ματς για τον παράγοντα τύχη, που έφερε την ήττα από τον ΠΑΟ.

•Οκέϊ, όταν χάνεις στο 90 και κερδίζεις στο 94’, πρέπει να είσαι τυχερός. Αλλά αν στον Πανιώνιο είχαν αντιδράσει καλύτερα σε αυτό που έκανε ο ΠΑΟ σε όλο το β΄ημίχρονο, δηλαδή στις σέντρες από τα δεξιά προς το δεύτερο δοκάρι, δεν θα μιλούσε τώρα για ατυχία. Ειδικά αυτό του Ζέκα προς τον Πέτριτς έκανε μπαμ. Σέντραρε μία ο Ζέκα, πήρε την κεφαλιά ο Πέτριτς, λίγο άουτ. Ε, σέντραρε και στο 94’ και παίρνοντας την κεφαλιά, αυτή τη φορά η μπάλα πήγε μέσα. Έτσι είναι αυτά.

•Το κόλπο ήταν ευκολάκι. Σέντρες στο δεύτερο δοκάρι, εκεί όπου δεν πηδάει ο στόπερ, αλλά ο όχι ψηλός δεξιός μπακ Πάνος. Δεν έγινε μία με τον Πέτριτς, δεν έγινε δύο με τον Σίντεφελντ (εκεί δεν ήταν ψηλή η σέντρα), έγινε την τρίτη με τον Πέτριτς…

Κατά τα άλλα, οι μεταγραφές συνεχίζονται...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x