Europa League

Αντιμιλάς στην… «Κυρία»;

Το σεβασμό που… δεν της έδειξε επέβαλε τελικά η Γιουβέντους στη Λιόν! Οι Γάλλοι άγχωσαν τη «Γηραιά Κυρία», αλλά εκείνη κατάφερε να περάσει με δεύτερη νίκη (2-1) στα ημιτελικά του Europa League!

Σαν… στυγνός επαγγελματίας καθάρισε (για δεύτερη φορά) η Γιουβέντους τη Λιόν!

Συναντώντας περισσότερη δυσκολία απ’ όση ίσως θα περίμενε, η ομάδα του Αντόνιο Κόντε πανηγύρισε και δεύτερη νίκη επί των Γάλλων (2-1) και πέρασε με στιλ στα ημιτελικά του Europa League.

Έστω κι αν το ξεκίνημα δεν προμήνυε το παραμικρό άγχος για το αν θα τα καταφέρει. Διότι πριν καν συμπληρωθούν πέντε λεπτά, η μπάλα είχε στηθεί λίγο έξω απ’ την περιοχή. Και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα βρισκόταν… εκεί που βρίσκεται πάντα όταν εκτελεί φάουλ από τέτοιες θέσεις ο Πίρλο!

Η Λιόν ωστόσο δεν πτοήθηκε. Συνήλθε απ’ το σοκ. Και στο 18’ είχε καταφέρει (με ωραία κεφαλιά του Μπριάν) να ξαναμπεί στο παιχνίδι της πρόκρισης. Εκεί όπου έμεινε… για τα καλά. Αγχώνοντας αρκετά τους γηπεδούχους. Αναγκάζοντας τον Μπουφόν να θυμίσει την κλάση του (μεγάλη απόκρουση σε φάουλ του Εμβουεμπά).

Και χάνοντας τελικά από ένα τυχερό γκολ του Μαρκίζιο. Ακόμη όμως κι αν ο μέσος της Γιουβέντους σημάδευε αλλού, σημασία έχει ότι το σουτ στο 68’ κατέληξε (έπειτα από κόντρα) στα δίχτυα. Και σφράγισε οριστικά το επιπλέον βήμα της «κυρίας» προς τον τελικό, ο οποίος φέτος θα διεξαχθεί στο σπίτι της.

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x