F1

Αντίο κύριε Μαρκ Γουέμπερ

Ένας άντρας φεύγει, ένας σωστός κύριος. Ο Μαρκ Γουέμπερ στη Βραζιλία αποχαιρέτησε το πρωτάθλημα της Formula 1, ύστερα από 12 σεζόν.

Ύστερα από δώδεκα σεζόν στο πρωτάθλημα της Formula 1 ο Μαρκ Γουέμπερ αποχαιρέτησε τα γκριντ της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού για να ξεκινήσει… νέες περιπέτειες με την Porsche σε ηλικία 37 χρονών.

Ο Αυστραλός πιλότος το 2002 πήρε θέση στο πρωτάθλημα με την ομάδα της Minardi, μετά από μία σεζόν που είχε περάσει ως δοκιμαστής στην Benetton.

inner

Η πρώτη του επαφή με τα γκριντ τον βρήκε να πλασάρεται στην 16η θέση. Την επόμενη σεζόν (2003) πήρε μεταγραφή στη Jaguar όπου έμεινε μέχρι και το 2004, καταφέρνοντας την πρώτη χρονιά να πλασαριστεί δέκατος και την επόμενη 13ος.

Το ίδιο υποτονική ήταν η απόδοσή του και τις χρονιές που ακολούθησαν, 2005 και 2006, όταν βρισκόταν πίσω από το τιμόνι της BMW Williams και της Williams, αντίστοιχα.

inner

Το 2007 βρήκε το… λιμάνι του στη Red Bull, αφού είχε πλέον είχε στα χέρια του ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο. Ωστόσο, εκεί βρήκε και τον μπελά του όταν το κενό του Ντέιβιντ Κούλθαρντ κάλυψε ο Σεμπάστιαν Φέτελ το 2009.

Από το 2010 μέχρι και το 2013 έφτασε κοντά στο να σηκώσει το πρωτάθλημα, ωστόσο κάθε φορά οι προσπάθειες του έπεφταν στο κενό, βλέποντας πάντα την πλάτη του ομόσταβλού του.

Οι μάχες του με τον Φέτελ ήταν επικές εντός πίστας και δεν ήταν λίγες οι φορές που οι δύο άνδρες ξεπερνούσαν το όριο.



Η… αδυναμία των ανθρώπων της Red Bull στο πρόσωπο του Φέτελ οδήγησε τον Γουέμπερ να πει το αντίο μία ώρα αρχύτερα, αναζητώντας νέες εμπειρίες με την Porsche.


Ξεχωρίζει:

Θεωρεί τη νίκη του στο Μονακό το 2010 ως την καλύτερη της καριέρας του. Το πιο σοβαρό ατύχημα του ήταν στη Βραζιλία το 2003. Το πιο γρήγορο μονοθέσιο που είχε ήταν η RB6 και ο Σεμπάστιαν Φέτελ ο πιο δύσκολος αντίπαλός του.

Η αγαπημένη του πίστα είναι το ΣΠΑ.

Oι αριθμοί του Γουέμπερ:

* 12 σεζόν
* 9 νίκες
* 13 πολ ποζίσιον
* 42 πόντιουμ
* 1,047.5 βαθμοί
* 215 εκκινήσεις
* 19 ταχύτεροι γύροι
* 4 ομάδες
* 9 ομόσταβλους



Ο Γουέμπερ εκτός πίστας

Στον Αυστραλό πιλότο αρέσει να βγαίνει με τους φίλους του για μπύρες. Η ιταλική και ταϋλανδέζικη κουζίνα είναι οι αγαπημένες του. Η συνηθισμένη βρισιά που χρησιμοποιεί είναι το «γαμώτο». Θέλει να τον θυμούνται ως πιστό, ειλικρινή και έναν πιλότο που πάντα έδινε τον καλύτερό του εαυτό.



inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x