Επικαιρότητα

Αντίρριο-Γιάννενα σε 1 ώρα και 40 λεπτά -Καρέ καρέ η Ιόνια Οδός (video)

Ετοιμη μέχρι το Μάρτιο του 2017 θα είναι η Ιόνια Οδός και έτσι αναμένεται να συντομευτούν κατά πολύ τα οδικά ταξίδια στη δυτική Ελλάδα.

Ετοιμη μέχρι το Μάρτιο του 2017 θα είναι η Ιόνια Οδός και έτσι αναμένεται να συντομευτούν κατά πολύ τα οδικά ταξίδια στη δυτική Ελλάδα.

Πρόκειται για ένα έργο 196 χιλιομέτρων, από τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου μέχρι την πόλη των Ιωαννίνων.

Μάλιστα, έως το τέλος του χρόνου με δύο παρεμβάσεις και την παράδοση μικρών τμημάτων του δρόμου η διαδρομή Ιωάννινα – Αντίρριο θα μειωθεί ριζικά ο χρόνος της διαδρομής αυτής. Πρόκειται για δυο μεγάλα τμήματα από Κουβαρά μέχρι Αμφιλοχία και από Φιλιππιάδα ως Γιάννενα, συνολικού μήκους 105 χλμ. Υπολογίζεται ότι μαζί με την παράκαμψη του Αγρινίου ο χρόνος της διαδρομής αυτής θα μειωθεί κατά σχεδόν μια ώρα, ενώ με την ολοκλήρωση του έργου τον Μάρτιο του 2017 το ταξίδι από τη γέφυρα Ρίου–Αντιρρίου ως τα Ιωάννινα θα διαρκεί 1 ώρα και 40 λεπτά, την ώρα που σήμερα απαιτούνται 3 ώρες!

Σε όλο το μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν τέσσερις σταθμοί διοδίων. Ο πρώτος (με κατεύθυνση από Πάτρα προς Ιωάννινα) αμέσως μετά τη σήραγγα της Κλόκοβας, ο δεύτερος στο Αγγελόκαστρο, ο τρίτος στο Μενίδι και ο τέταρτος στο Τέροβο.



Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x