Πόλο

Αντιστάθηκε, αλλά δεν τα κατάφερε η Εθνική

Μαχητικό πρόσωπο κόντρα στην ανώτερη ποιοτικά Ρωσία έδειξε η Εθνική Γυναικών του πόλο στην πρεμιέρα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος στη Βουδαπέστη, αλλά τελικά ηττήθηκε με 9-7.

Την ήττα με 9-7 από τη Ρωσία γνώρισε η Εθνική Γυναικών στην πρεμιέρα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος στη Βουδαπέστη, κρατώντας τουλάχιστον τη μαχητική της παρουσία μέχρι το τέλος του παιχνιδιού, παρά το ότι το ματς στράβωσε από νωρίς.

Η Εθνική μπορεί να προηγήθηκε με 1-0, ωστόσο μέχρι το τέλος του πρώτου οκταλέπτου η Ρωσία είχε ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση, ενώ η Χριστίνα Τσουκαλά έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει σε 2-2, αφού αστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι, με την Καρνάουκ να αποκρούει.

Η Ρωσία έχοντας πλέον και την ψυχολογία με το μέρος της έφτασε στο 4-1, αλλά τα κορίτσια του Μορφέση βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα να μην αφήσουν το σκορ να ξεφύγει σε μεγαλύτερα επίπεδα και μάλιστα μείωσαν σε 4-3. Σε εκείνο το σημείο ξαναμίλησε η ποιότητα των Ρωσίδων που ξαναπήραν προβάδισμα με δύο γκολ (5-3), η Ξενάκη μείωσε (5-4) στην παίκτρια παραπάνω, αλλά το οκτάλεπτο έκλεισε στο 6-4 με τις Ρωσίδες να σκοράρουν και από την περιφέρεια.

Στην αρχή του τρίτου οκτάλεπτου δόθηκε ουσιαστικά και ο τόνος του υπόλοιπου της αναμέτρησης, με τη Ρωσία να κάνει το 7-4, υποχρεώνοντας τις Ελληνίδες να κυνηγούν μια διαφορά τριών γκολ. Στο τέλος της περιόδου, η Ελλάδα κατάφερε να αναπτερώσει τις ελπίδες της, μειώνοντας σε 8-7 με δύο γκολ της Ασημάκη.

Παρ’ όλα αυτά, η Ρωσία με τη Σιμάνοβιτς έκανε το 9-7, καταφέρνοντας να κρατήσουν αυτό το σκορ μέχρι το τέλος του παιχνιδιού.

Ρωσία-Ελλάδα 9-7

Οκτάλεπτα: 2-1, 4-3, 2-3, 1-0

Ρωσία (Γκαϊντούκοφ): Ουστιούκινα, Βαχίτοβα, Προκοφίεβα, Καρίμοβα 3, Μπορίσοβα 1, Γκορμπούνοβα, Σερζάντοβα, Σιμάνοβιτς 3, Τιμοφέεβα 1, Τολκούνοβα, Ιβάνοβα 1, Ρίζκοβα, Καρνάουχ

Ελλάδα (Γιώργος Μορφέσης): Κούβδου, Τσουκαλά, Β. Διαμαντοπούλου 2, Ελευθεριάδου, Μαργ. Πλευρίτου, Αβραμίδου, Ασημάκη 2, Χυδηριώτη, Κότσια, Μανωλιουδάκη, Ελευθ. Πλευρίτου 1, Ξενάκη 2, Χρ. Διαμαντοπούλου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x