Κώστας Μιαούλης

Αντρίκεια νίκη της ΑΕΚ με το 4-3-3 του Μανόλο

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για τη μεγάλη νίκη της ΑΕΚ μέσα στην Τούμπα, που θα μπορούσε να έχει μετατραπεί σε πάρτι μέχρι το 15' και για την τακτική του Χιμένεθ, που εξολόθρευσε τον ΠΑΟΚ.

Η ΑΕΚ είχε όλα εκείνα τα στοιχεία που αγνοήσαμε από τη μεριά της στον τελικό, την ίδια στιγμή που ο Καλογερόπουλος δεν μάσησε από διάφορες γραφικότητες και έπαιξε αυστηρώς 50-50. Με τα «αν» δεν γίνεται κάτι, αλλά είναι κρίμα να βλέπεις πόσο φτωχή ομάδα ήταν ο ΠΑΟΚ για δεύτερη φορά που ο Ισπανός τον αντιμετώπισε με 4-3-3, όπως δηλαδή και στο ΟΑΚΑ, και να έχεις κάνει «δώρο» τον τελικό. Η ΑΕΚ μπήκε όπως έπρεπε στην Τούμπα, έβαλε το νικητήριο γκολ και αν δεν υπήρχε ο Γλύκος το ματς θα είχε σχολάσει από νωρίς στη Θεσσαλονίκη.

Με την βοήθεια του Αϊντάρεβιτς που στο πρώτο ήταν πολύ καλός, με τον Γαλανόπουλο να δίνει βοήθειες στον Σιμόες και με τους ακραίους μπακ, αλλά και τα στόπερ σε πολύ καλή ημέρα, η ΑΕΚ «κλείδωσε» τον ΠΑΟΚ έφτιαχνε φάσεις. Ο Χιμένεθ κράτησε για αργότερα τις αλλαγές του και αυτή τη φορά έπραξε σωστά, καθώς ο Ίβιτς είχε αρχίσει από νωρίς ν’ αλλάζει τα πλάνα του. Όσες αλλαγές και αν έκανε απόψε, γκολ δεν θα έβαζε. Έβγαλε μία φάση στο πρώτο μέρος, κόντρα στη ροή του ματς, την κόντρα του Πρίγιοβιτς σε πόδια που πήγε δίπλα από το δοκάρι και την ευκαιρία δώρο του Ανέστη, που ήταν η μοναδική παραφωνία με τις εξόδους του.

Με τα μπακ να πηγαίνουν πολύ καλά, ο Μάτος που είχε κι από την πλευρά του τον Μάνταλο δεν ξεμύτισε από τη σέντρα, πήρε και κάρτα όταν έπρεπε και από εκεί και πέρα η ΑΕΚ είχε έναν πονοκέφαλο λιγότερο. Ο Μπίσεσβαρ και ο Πέλκας δεν πρόσφεραν κάτι δημιουργικά, ήταν πολύ κράτημα και από ουσία μηδέν. Ο Ντίντακ Βιλά από την άλλη σε διάρκεια έκανε ίσως το καλύτερο του ματς με τη φανέλα της Ένωσης και έβαλε ένα γκολ, ενώ εξαιρετικός ήταν ο Γκάλο. Ο Βράνιες σε ένα ακόμα ματς έκανε τον Πρίγιοβιτς, απλή αναφορά στο φύλλο αγώνα και με τον φρέσκο Γιόχανσον να μπαίνει στο τέλος, η ΑΕΚ πήρε τη νίκη που την κάνει αφεντικό στα πλέι-οφ.

Ουσιαστικά ήταν μια πολύ σπουδαία νίκη. Θυμίζω πως είναι η πρώτη εκτός έδρας νίκη της ΑΕΚ μετά από 13 αγώνες πλέι-οφ εκτός έδρας και αυτό έχει τη σημασία του. Περνάει μπροστά στην ειδική βαθμολογία, βάζει από κάτω Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ που θα συγκρουστούν μεταξύ τους την επόμενη αγωνιστική. Αν η ΑΕΚ καθαρίσει τον Πανιώνιο, τότε αποκτά μεγάλο προβάδισμα στην ειδική αυτή διαδικασία. Και αυτή τη φορά δείχνει έτοιμη να τα καταφέρει. Κάτι τελευταίο. Ο Λάζαρος του τελευταίου μήνα, για τη νέα σεζόν θα είναι σαν μεταγραφή.

Η εικόνα του αγώνα της Νέας Σμύρνης αδικεί τον Πανιώνιο και βέβαια υπάρχει και η δύσκολη φάση με το πέναλτι που ζητούν οι γηπεδούχοι για το μαρκάρισμα του Μολέντο πάνω στον Σιώπη. Ο Γεσίλ έχει σπαταλήσει άπειρες ευκαιρίες και σε αυτό το ματς. Αν μη τι άλλο για τους «μερακλήδες» της μπάλας, ο Μασούντ είχε πάλι ένα μαγικό να κάνει με τον τρόπο που τσιμπάει με το τακούνι την μπάλα και υποχρεώνει τον Ζέκα ν’ αποβληθεί. Για τον Παναθηναϊκό τα περιθώρια στενεύουν και με την απώλεια του Κουλιμπαλί και αυτή η χρονιά, θα είναι απ’ αυτές που εύχεσαι να περάσουν και να μη γυρίσουν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x