Κώστας Μιαούλης

ΑΕΚ 10, Χιμένεθ 10, κόσμος 10, ΟRIGINAL 10!

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για το κυριακάτικο απόγευμα της ΑΕΚ, όπου όλοι έκαναν το χρέος τους, αλλά και για τη συνέχεια που πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξει.

Αν η ΑΕΚ εμφανιζόταν όπως σήμερα στα περισσότερα παιχνίδια της, δεν θα βρισκόταν πολύ μακριά από την κορυφή. Πέρα από τη δημιουργία και τις ευκαιρίες που έβγαλε σήμερα η Ένωση, στο χορτάρι του ΟΑΚΑ βγήκε μέγα πάθος, τσαγανό. Εκείνο που είχε η Ένωση πέρσι και έλειψε πολύ φέτος ήταν η απαγόρευση στον αντίπαλο να κάνει την παραμικρή σκέψη πώς θα δημιουργήσει παιχνίδι. Η ΑΕΚ έκλεψε άπειρες μπάλες στο μισό του αντιπάλου της και για μένα εκεί ήταν το κλειδί για να ξεκλειδώσει τη νίκη της. Το γκολ του Πέκχαρτ ήρθε να βγάλει το άγχος και να επιτρέψει στην Ένωση αυτά που θα μπορούσε να κάνει υπό κανονικές συνθήκες στο φετινό πρωτάθλημα.

Δεν θέλω να φανώ άδικος με τον Μοράις και σίγουρα βγήκαν πράγματα και από τη δική του δουλειά. Προς τιμήν του ο Χιμένεθ το επισήμανε αυτό στη συνέντευξη Τύπου. Από την άλλη ωστόσο, το πνίξιμο του αντιπάλου σήμερα, είχε τη σφραγίδα του Μανόλο, που έδωσε και άλλη ψυχολογία και αυτοπεποίθηση. Μόνο που για να κρίνουμε αν αυτό το στοιχείο ήρθε για να μείνει ή ήταν συγκυριακό, θα πρέπει να περάσει μια σειρά αγώνων. Πάντως το να βλέπεις το δυνατό κομμάτι της περσινής ΑΕΚ (το πρεσάρισμα και τη δύναμη του κέντρου) να επανεμφανίζεται ήταν ένα πολύ καλό νέο και σε αυτό έπαιξε καταλυτικό ρόλο η επανεμφάνιση του παλιού καλού Γιόχανσον και του φρέσκου Σιμόες. Από τη δική τους καλή απόδοση, την εξαιρετική εμφάνιση συνολικά του Πέκχαρτ και την ίσως απροσδόκητα θετική εμφάνιση του Ντίντακ ξεκίνησαν όλα. Στην επανάληψη μπήκαν για τα καλά στην εξίσωση και ο Μάνταλος με τον Λάζαρο.

Το να βλέπεις σχεδόν όλους τους ποδοσφαιριστές της να βγάζουν το καλύτερο που μπορούν ακόμα καλύτερο. Αυτό δεν σημαίνει πως η ομάδα δεν έχει ατέλειες και δεν χρειάζεται ενίσχυση. Πάντως ήταν για πρώτη φορά φέτος μία ΑΕΚ που θύμισε έντονα, το περσινό καλό της διάστημα και αυτό είναι σημαντικό. Για πρώτη φορά, οφείλω να ομολογήσω πως κάποια καλά στοιχεία είδα και από τον Αϊντάρεβιτς.

Από εκεί και μετά ο κόσμος που ήρθε σήμερα, είχε θετική διάθεση, καλό κέφι και βοήθησε. Η θετική αύρα τους και η φωνή τους έδωσαν στην ομάδα σήμερα αυτό που έπρεπε. Όπως μεγάλη ώθηση στην ομάδα πρόσφερε και η βοήθεια από το πέταλο, που μετά από μια σειρά αγώνων όπου είχε μείνει χωρίς παλμό, λογικό αφού όλοι βρέθηκαν από αποσβολωμένοι ως σοκαρισμένοι με την κατρακύλα. Σήμερα και το μήνυμα που εστάλη στην διοίκηση, μέσω του πανό, ήταν πολύ ξεκάθαρο και ορθό. Όσο για τη στήριξη στην ομάδα με την φωνή τους βοήθησαν την ομάδα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Τουλάχιστον ας ήταν αυτή η απαρχή, ώστε το ΟΑΚΑ να έχει μόνο τέτοια ή και σαφώς καλύτερη εικόνα από τώρα και στο εξής. Όλος ο κόσμος έδωσε τη δική του βοήθεια και αυτό ήταν άκρως θετικό.

Η διοίκηση πλέον νομίζω πως πήρε το ξεκάθαρο μήνυμα. Δε νοείται η ΑΕΚ να βρίσκεται πίσω απ’ όλους αυτούς και ειδικά 17 πόντους πίσω από αυτόν τον Ολυμπιακό. Για να είμαι πιο ακριβής δεν έχει κανένας δικαίωμα να έχει την Ένωση πίσω από καμία ομάδα που βρίσκεται στην κορυφή στο ελληνικό πρωτάθλημα, σε τέτοια απόσταση. Λάθη θα ξαναγίνουν, μα από εδώ και στο εξής είναι απαραίτητο και αναγκαίο να βλέπουμε σωστά. Ο κόσμος έχει δικαίωμα ν’ απαιτεί από κάποιον στον οποίο έχει επενδύσει το όνειρο του για μια πραγματικά μεγάλη ΑΕΚ, που δεν θα ξαναπεράσει από τέτοιες αγωνιστικές περιπέτειες.

Η διοίκηση φρονώ πως έχει αντιληφθεί πως η ομάδα, ανεξάρτητα από την εικόνα που έδειξε σήμερα θέλει βοήθεια. Αυτή θα χρειαστεί και το ξέρουμε. Το σημερινό παιχνίδι αποτέλεσε ένα δείγμα, αλλά για να υπάρξει συνέχεια, η ομάδα πρέπει να ενισχυθεί και να πραγματοποιήσει μια αντεπίθεση που θα υπενθυμίσει πως μέσα στο DNA του συλλόγου, είναι και οι μεγάλες ανατροπές από το ναδίρ στο ζενίθ. Αν το όνομα που ακούγεται τις τελευταίες ώρες για την επίθεση, αυτό του Αραούχο, ισχύει και είναι και τόσο προχωρημένες οι επαφές, θα είναι μια πολύ καλή αρχή.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x