Χρήστος Ρομπόλης

ΑΕΚ και Μαυροειδής: Δύο δρόμοι που ενώνονται

Στο δρόμο για την επιστροφή στην ελίτ μέσα από κακουχίες, τα μονοπάτια ΑΕΚ και Μαυροειδή συναντήθηκαν. Κι ο ένας μπορεί να βοηθήσει πολύ τον άλλο να φτάσει εκεί που θέλει. Γράφει ο Χρήστος Ρομπόλης.

Πολλές φορές αυτό που ψάχνεις είναι ακριβώς δίπλα σου. Η ΑΕΚ ταλαιπωρήθηκε πολύ με τη θέση του ξένου σέντερ, από τον υπερταλαντούχο αλλά αυτοκαταστροφικό Όρτον μέχρι τον φιλότιμο, αθλητικό αλλά με στοιχειώδεις ελλείψεις στα βασικά του παιχνιδιού Ανοσίκε. Κι αφού είδε κι απόειδε κατέληξε σε μια μεταγραφή που ίσως έπρεπε να είχε γίνει από το καλοκαίρι. Κάλλιο αργά παρά ποτέ όμως…

Ο Δημήτρης Μαυροειδής θα προσφέρει εγγυημένα κι άμεσα στην ΑΕΚ, περισσότερο κι από έναν καλό ξένο παίκτη που ίσως πάντως ακόμη να χρειάζεται εκείνη στη front line για να γίνει πιο αθλητική (όπως κι έναν ακόμη γκαρντ). Είναι ένας σέντερ με «παλιό» σωματότυπο αλλά σύγχρονα στοιχεία, ικανός να δώσει οντότητα στη ρακέτα, να τελειώσει τις φάσεις κοντά στο καλάθι, να παίξει πικ εν ρολ, να αξιοποιήσει τους συμπαίκτες του και να προσφέρει ποιοτικά λεπτά ξεκούρασης στον Λουκά Μαυροκεφαλίδη, με τον οποίο μπορεί κάλλιστα να συνυπάρξει στο ίδιο σχήμα. Απέναντι στις γραμμές ψηλών των περισσότερων αντιπάλων, που χαρακτηρίζονται περισσότερο από αθλητικά προσόντα και λιγότερο από ποιότητα, η ΑΕΚ με τους δύο «Μαύρους» της θα αντιπαρατάξει ακριβώς το αντίθετο.

Συν τοις άλλοις, ο 30χρονος σέντερ δεν θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής, καθώς διαθέτει τεράστια εμπειρία και πλούσιες παραστάσεις όχι μόνο από το ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά από το ισπανικό και την Ευρωλίγκα. Παράλληλα γνωρίζει καλά αρκετούς από τους νέους συμπαίκτες του και έχει υψηλό επίπεδο αντίληψης (οι σπουδές του στην ιατρική αποτελούν μια ακόμη απόδειξη) για να αφομοιώσει γρήγορα τις απαιτήσεις του κόουτς Σάκοτα.

Ίσως όμως πάνω από όλα τα παραπάνω, το μεγαλύτερο «συν» της προσθήκης του Μαυροειδή να είναι το κίνητρο. Κίνητρο να αποδείξει πως μπορεί να πάρει πίσω και με… τόκο όσα του στέρησε ο σοβαρός τραυματισμός που ανέκοψε την ανοδική πορεία του, από το Μαρούσι, στην Μπιλμπάο, στην Εθνική και τον Ολυμπιακό μέχρι τον κίνδυνο να βάλει πρόωρα τέλος στην καριέρα του. Με κάποιο τρόπο η μοίρα του συνδέεται με αυτή της ΑΕΚ, που κι αυτή επέστρεψε από τα Τάρταρα και θέλει να πιστοποιήσει πως σταδιακά αξίζει να ξαναβρεί τη θέση της στην ελίτ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x