Super League 2

ΑΕΚ… με φόρα!

Φουριόζα από το «Καραϊσκάκη» συνέχισε η ΑΕΚ! Η «Ένωση» έπαιξε και πάλι όμορφο ποδόσφαιρο με τον Αχαρναϊκό και εξαιτίας της αστοχίας, του δοκαριού και του τερματοφύλακα, επικράτησε μόνο με 2-0.

Με ιδανικό τρόπο ξεκίνησε η ΑΕΚ την… αντίστροφη μέτρηση για τη ρεβάνς Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό!

Με φόρα απ’ το αποτέλεσμα του «Καραϊσκάκη», η «Ένωση» έπαιξε ωραία μπάλα κατά διαστήματα και τη συνδύασε μ’ ένα άνετο 2-0 επί του Αχαρναϊκού.

Φτωχό το σκορ για την εικόνα των «κιτρινόμαυρων», που έχασαν πολλές ευκαιρίες και είδαν το δοκάρι (Πλατέλλας) και τον εκπληκτικό Παγούδη να τους περιορίζει στα γκολ των Μπαρμπόσα (38’) και Αραβίδη (79’).

Όμορφη ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ, με την εξέδρα ν' αποθεώνει την ομάδα του Δέλλα και να ζητά επιτακτικά την κατάκτηση του Κυπέλλου.


Πώς έπαιξε

Καμία διάθεση (και κανένα λόγο) ν’ αλλάξει την πετυχημένη συνταγή του «Καραϊσκάκη» δεν είχε ο Τραϊανός Δέλλας. Ο «Κολοσσός» παρέταξε σχεδόν την ίδια ενδεκάδα που στρίμωξε τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο, με μόνες αλλαγές τις επιστροφές των Κολοβέτσιου και Πεταυράκη (αντί των Λαμπρόπουλου και Σοϊλέδη αντίστοιχα). Έτσι, το 4-2-3-1 διαμορφώθηκε ως εξής:

Κάτω από τα δοκάρια ο Ανέστης και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Πεταυράκης, Κολοβέτσιος, Τζανετόπουλος και Μπακάκης. Στα χαφ βρέθηκαν οι Γιόχανσον-Ανάκογλου, στην τριάδα μπροστά τους οι Μπαρμπόσα (αριστερά), Μάνταλος (επιτελικός), Πλατέλλας (δεξιά) και προωθημένος ήταν και πάλι ο Αραβίδης.

Το ματς

Στο Κύπελλο έπαιξε Τετάρτη. Σήμερα ήταν Κυριακή. Η ΑΕΚ που εμφανίστηκε όμως στο ΟΑΚΑ ήταν σαν… να μην πέρασε μια μέρα. Με την ίδια αυτοπεποίθηση που έβγαλε απέναντι στον Ολυμπιακό και ανάλογη παραγωγικότητα, η «Ένωση» δε δυσκολεύτηκε να στριμώξει τον αντίπαλό της. Μέχρι το δεκάλεπτο λοιπόν είχε κάνει ήδη… ήρωα τον τερματοφύλακά του. Και πριν το εικοσάλεπτο το δοκάρι είχε συμμαχήσει μαζί του (σε σουτάρα του Πλατέλλα) για να μείνει το μηδέν.

Προσωρινά όμως… Γιατί η καταιγίδα συνεχίστηκε. Ο Μάνταλος σημάδευε λίγο πάνω από το «Γ». Οι Μπαρμπόσα-Πλατέλλας εξακολουθούσαν να μπουκάρουν στην περιοχή. Και μια δική τους συνεργασία -που κατέληξε σε… σβούρα και γλυκό σουτ του Πορτογάλου- έδωσε λύση. Θα μπορούσε, δε, να δοθεί και πρόωρο τέλος στη σεμνή τελετή, αν ο Αραβίδης ενεργούσε (σε δυο τετ-α-τετ) με αντιστρόφως ανάλογη αποτελεσματικότητα απ’ αυτή που έδειξε στο «Καραϊσκάκη».

Κάπως έτσι, το σκορ έμενε σε χαμηλά επίπεδα. Ο Αχαρναϊκός έμενε ζωντανός. Και μπορούσε σε σποραδικές εμφανίσεις του στην περιοχή της ΑΕΚ (όπως σε κοντινό πλασέ του Καλογερόπουλου) να την ανησυχεί. Κάτι που έδειξε -ωστόσο- να κάνει καλό στους «κιτρινόμαυρους». Να τους… θυμώνει. Και να τους κάνει να ψάχνουν εντονότερα το δεύτερο γκολ -που θα καθάριζε το ματς και θα ζέσταινε ακόμα περισσότερο την (ήδη θερμή) εξέδρα.

Μπορεί λοιπόν ο Παγούδης να ‘κανε (κυριολεκτικά) τα πάντα για να το αποτρέψει. Μπορεί να σταμάτησε τον Γιόχανσον απ’ το να σφραγίσει μια ακόμα μεγάλη εμφάνιση. Μπορεί να στέρησε απ’ τον Κρισάντους (που είχε μπει αλλαγή) το παρθενικό του τέρμα με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Ο Αραβίδης όμως… κάτι του χρωστούσε από το πρώτο ημίχρονο. Και ξεπληρώνοντας με κοντινή κεφαλιά έδωσε περισσότερο στιλ σ’ ένα ακόμα βήμα της ΑΕΚ προς την επιστροφή.

inner

Δείτε πώς παρακολουθήσατε σε real time την εξέλιξη του αγώνα από το sport-fm.gr



Οι συνθέσεις των ομάδων

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Ανέστης, Πεταυράκης, Κολοβέτσιος, Τζανετόπουλος, Μπακάκης, Γιόχανσον, Ανάκογλου (84' Γροντής), Μπαρμπόσα (80' Ντούνης), Μάνταλος, Πλατέλλας (70' Κρισάντους), Αραβίδης

Στον πάγκο έμειναν οι: Καραγκιολίδης, Ρόβας, Ζόριτς, Γεωργέας

ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Βαζάκας): Παγούδης, Εμέκα, Μωυσιάδης, Ζώνας, Ιωαννίδης, Αθανασίου (89' Ίλιεφ), Καλογερόπουλος (81' Σκαθαρούδης), Νιάρος, Ιορδανίδης (73' Ιορδανίδης), Γέσιτς, Ταμπάκης

Στον πάγκο έμειναν οι: Χριστόπουλος, Χατζηκοσμάς, Ατανασόφ, Κούμης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Συμεωνίδης (Πιερίας)
ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ

Γκολ και φάσεις



Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x