Τάσος Νικολόπουλος

«ΑΕΚΑΡΑ, όπως παλαιά», που έλεγε και ο Μάκης

Ο Τάσος Νικολόπουλος θυμάται την αμίμητη ατάκα του Μάκη Ψωμιάδη για την ΑΕΚ και γράφει στο www.sport-fm.gr για τις προϋποθέσεις που έχουν ήδη δημιουργηθεί για να γίνει όπως ήταν… παλαιά!

Ξέρω ότι ο Μάκης Ψωμιάδης είναι «persona non grata» για τους φίλους της ΑΕΚ και σίγουρα δεν… πίνουν νερό στο όνομά του. Ασφαλώς και δεν έχω πρόθεση να τους πικάρω, απλώς θυμήθηκα την ατάκα που είχε πει σε μια συνέντευξη Τύπου, όταν ανέλαβε. «Να γίνει η ΑΕΚ όπως ήτανε παλαιά, να γίνει μεγάλη ομάδα η Αεκάρα για μας τους Αεκτζήδες» είχε πει χαρακτηριστικά. Μεγάλη ομάδα δεν έπαψε ποτέ να είναι η ΑΕΚ. Όμως, με την εμφάνιση και το αποτέλεσμα στο Καραϊσκάκη, «φώναξε» σε όλους ότι δεν ΕΡΧΕΤΑΙ, όπως είναι το μότο που τη συνοδεύει από την ημέρα που έκανε την επανεκκίνησή της από τη Γ’ Εθνική, αλλά ότι ΗΡΘΕ!

Του Τάσου Νικολόπουλου

Σε ένα γήπεδο, όπου στο παρελθόν έχει χάσει με κάτω τα χέρια και έχοντας καλύτερη θεωρητικά ομάδα, η Ένωση παρέδωσε μαθήματα απέναντι στον Ολυμπιακό. Και μάλιστα σε ένα ματς, που αποτελούσε γι’ αυτήν crash test ενόψει της επιστροφής της στα μεγάλα σαλόνια του ποδοσφαίρου, όπου ανήκει. Όλοι ανεξαιρέτως ήταν σχεδόν άψογοι. Κι αν ήταν λίγο πιο προσεκτική και τυχερή, θα μπορούσε να φύγει και με τη νίκη από το Φάληρο, αφού ήταν καλύτερη και την άξιζε πολύ περισσότερο.

Ο Τραϊανός Δέλλας απέδειξε γιατί αξίζει να βρίσκεται στον «κιτρινόμαυρο» πάγκο. Έκανε ματ στον Βίτορ Περέιρα, αφού ήταν απόλυτα προετοιμασμένος από τακτική άποψη, έκανε εξαιρετική διαχείριση και το κυριότερο, κατάφερε να μεταδώσει στους παίκτες του το πνεύμα νικητή, που είχε ο ίδιος ως ποδοσφαιριστής. Πριν το ματς τους είχε προτρέψει να πάνε και να κάνουν το παιχνίδι τους. Τον άκουσαν, ακολούθησαν κατά γράμμα τις οδηγίες του (πρέσινγκ, αδιάκοπο τρέξιμο, συνεχείς αλληλοκαλύψεις και σωστή ανάπτυξη) και δικαιώθηκαν. Το ρόστερ της ΑΕΚ είναι επιπέδου Super League και θα μπορούσε ακόμη και σήμερα να σταθεί καλά στη μεγάλη κατηγορία. Το είχαν… καταλάβει νωρίτερα Ατρόμητος, Πανθρακικός, Κέρκυρα και τώρα ο Ολυμπιακός. Χρειάζεται κι άλλη απόδειξη;

Ανεξάρτητα από το αν θα προκριθεί ή όχι, αφού υπάρχει ο επαναληπτικός στο ΟΑΚΑ, η Ένωση έχει κερδίσει το στοίχημα. Φαίνεται ότι η δουλειά που γίνεται αποδίδει καρπούς και με τις απαραίτητες προσθήκες που θα γίνουν το καλοκαίρι, το μέλλον θα είναι ακόμη καλύτερο. Οι βάσεις για την μεγάλη επιστροφή έχουν μπει. Η ΑΕΚ δηλώνει ξανά παρούσα και ετοιμάζεται να γίνει… όπως ήτανε παλαιά!

Κλείνοντας, θέλω να κάνω μια αναφορά στον Ολυμπιακό. Ο Βίτορ Περέιρα φαίνεται ότι ακόμη ψάχνεται και μαθαίνει την νέα του ομάδα. Από το χθεσινό ματς προκύπτει ότι είτε υποτίμησε τον αντίπαλο, είτε δεν του εξήγησαν σωστά τι εστί ΑΕΚ. Για μένα, η ατάκα: «το παιχνίδι μας βοήθησε να καταλάβουμε πολλά για την ομάδα μας» είναι χαρακτηριστική. Όσοι θέλουν πραγματικά, μπορούν να καταλάβουν πολλά πράγματα. Οι άλλοι μπορούν να συνεχίσουν να πιστεύουν ότι ο Ολυμπιακός έχει δύο ισάξιες ενδεκάδες…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x