Πορτογαλία

«Αετοί» παντού

Ακόμα και στο Κύπελλο Πορτογαλίας δείχνει τη φετινή της ισχύ η Μπενφίκα, που νίκησε την Πόρτο 3-1 στον δεύτερο μεγάλο ημιτελικό και προκρίθηκε στον τελικό της διοργάνωσης.

Η Μπενφίκα νίκησε 3-1 την Πόρτο στο «Ντα Λουζ», στον δεύτερο μεταξύ τους ημιτελικό του πορτογαλικού Κυπέλλου, «ανέτρεψε» το 0-1 της πρώτης αναμέτρησης στο «Ντραγκάο» στις 26 Μαρτίου και προκρίθηκε στον τελευταίο αγώνα της διοργάνωσης, ήτοι ετοιμάζεται να διεκδικήσει το νταμπλ, αφού βρίσκεται και μια «ανάσα» από την κατάκτηση και της Superliga, κάτι που ίσως γίνει και το ερχόμενο σαββατοκύριακο.

Αντίθετα, οι «δράκοι» θα προσπαθήσουν πλέον να πάρουν τη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας και να αγωνιστούν απευθείας στους ομίλους του επόμενου Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι «αετοί» ήταν ανώτεροι στο πρώτο ημίχρονο και κατάφεραν να προηγηθούν με τον Σίλβιο στο 17’, όμως η αποβολή του Σικέιρα στο 28’ χάλασε τα σχέδια του Ζόρζε Ζέσους. Έτσι, στην αρχή της επανάληψης οι «δράκοι» κατάφεραν να ισοφαρίσουν με τον Βαρέλα στο 52’. Όμως, η απάντηση των Λουζιτανών ήταν άμεση, αφού στο 58’ κέρδισαν πέναλτι το οποίο αξιοποίησε στο 59’ ο Εντσον Πέρεζ. Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν, όμως δεν κατάφεραν να απειλήσουν και, έτσι, στο 80’, οι Αντρέ Γκόμες έκανε το 3-1 και η αποβολή του Κουαρέσμα στο 88’ έδωσε οριστικά την πρόκριση στην Μπενφίκα.


ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Αρτούρ, Μάξι Περέιρα, Ζαρντέλ, Γκαράι, Καρντόζο (35’ Αντρέ Αλμέιδα), Σικέιρα, Σάλβιο, Αντρέ Γκόμες, Γκαϊτάν (96’ Μάρκοβιτς), Εντσον Πέρεζ, Ροντρίγκο (66’ Λίμα)

ΠΟΡΤΟ: Φαμπιάνο Φρέιτας, Ντανίλο, Φερνάντο, Αλεξ Σάντρο, Ντεφούρ, Κουαρέσμα, Χερέρα (63’ Ζόσουε), Ντιέγκο Ρέγες (82’ Κιντέρο), Βαρέλα (73’ Γκίλας), Μανγκαλά, Τζάκσον Μαρτίνεζ


Στον τελικό, οι πρωτευουσιάνοι θα αντιμετωπίσουν τη Ρίο Αβε, που νίκησε 2-0 στην έδρα της την Μπράγκα και εκμεταλλεύτηκε το 0-0 που απέσπασε στον πρώτο ημιτελικό στην έδρα της φιναλίστ του Europa League του 2011 στις 26 Μαρτίου.

Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν την υπεροχή τους και πήραν την πρόκριση με τα γκολ των Ούκρα στο 26’ και Ριμπέιρο στο 69’.


Η σύνθεση της Μπράγκα: Εντουάρντο, Μιλίκοβιτς, Σάντος, Πάολο Βινίσιους, Ζοαοζίνιο, Μάουρο, Λουίζ Κάρλος, Πάρδο, Ρούμπεν Μίκαελ (64’ Εντερ), Ράφα Σίλβα (72’ Αλαν), Ρουσέσκου (81’ Μορένο)


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x