Στίβος

Αφαιρέθηκαν δύο μετάλλια από την Πηγή Δεβετζή!

Το σοκ για την υπόθεση ντόπινγκ της Πηγής Δεβετζή επιβεβαιώθηκε. Η IAAF ανακοίνωσε την τιμωρία της, που οδηγεί στην αφαίρεση δύο μεταλλίων, από το Παγκόσμιο της Οσάκα και τους Ολυμπιακούς του Πεκίνου.

Το σοκ για τον ελληνικό αθλητισμό συνεχίζεται, αφού η Πηγή Δεβετζή τιμωρήθηκε για παραβίαση των κανόνων αντι-ντόπινγκ, όπως ανακοίνωσε η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου, που την συμπεριέλαβε στη λίστα με τους τιμωρημένους αθλητές.

Η Ελληνίδα τριπλουνίστρια βρέθηκε θετική σε επανελέγχους που έγιναν σε δείγμα που ελήφθη στις 31/8/07, μετά το Παγκόσμιο της Οσάκα, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν όλα τα αποτελέσματα από τη συγκεκριμένη ημερομηνία, μέχρι τις 30/8/09.

Συνεπώς, αφαιρέθηκαν από την κατοχή της τα δύο χάλκινα μετάλλια που κατέκτησε στο συγκεκριμένο διάστημα, στο Παγκόσμιο της Οσάκα και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο, ένα χρόνο αργότερα.

Η ουσία για την οποία τιμωρήθηκε ονομάζεται Stanozolol, ενώ της επιβλήθηκε τετραετής αποκλεισμός, έως της 10/11/2019 -που, φυσικά, έχει μικρή σημασία, αφού έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Τα ανανεωμένα αποτελέσματα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008

inner

Τα ανανεωμένα αποτελέσματα από του Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2007

inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x