Επικαιρότητα

Αφγανιστάν: 90 οι νεκροί τζιχαντιστές από την αμερικανική υπερ-βόμβα

Διαψεύδουν αφγανοί αξιωματούχοι τον ισχυρισμό του Ισλαμικού Κράτους ότι δεν υπέστη ούτε μία απώλεια από τη χρήση της αμερικανικής «μητέρας όλων των βομβών».

Τουλάχιστον 90 τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους σκοτώθηκαν από τη ρίψη της ισχυρότερης μη πυρηνικής βόμβας που διαθέτουν οι Ηνωμένες Πολιτείες στο Αφγανιστάν, όπως δήλωσαν αφγανοί αξιωματούχοι στο Γαλλικό Πρακτορείο, διαψεύδοντας τον ισχυρισμό του ISIS ότι δεν υπέστη ούτε μία απώλεια.

Ο αρχικός απολογισμός που είχε εκδώσει το υπουργείο Άμυνας του Αφγανιστάν έκανε λόγο για 36 νεκρούς ισλαμιστές.

Η βόμβα GBU-43B, γνωστή ως «μητέρα όλων των βομβών», χρησιμοποιήθηκε στην περιοχή Ατσίν της επαρχίας Νανγκαρχάρ, όπου βρίσκονται σήραγγες και σπήλαια που χρησιμοποιεί το ISIS ως καταφύγια σε περίπτωση συμβατικών επιθέσεων.

Οι ΗΠΑ υπολογίζουν ότι περίπου 600 έως 800 αντάρτες του Ισλαμικού Κράτους επιχειρούν στο Αφγανιστάν, με τους περισσότερους να βρίσκονται στη Νανγκαρχάρ, κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν.

Ήταν η πρώτη φορά που οι αμερικανικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν την GBU-43B σε πεδίο μάχης, παρά το γεγονός ότι είχε αναπτυχθεί στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x