Επικαιρότητα

Αφγανιστάν: Απελευθερώθηκαν 65 Ταλιμπάν

Εξήντα πέντε Ταλιμπάν αφέθηκαν ελεύθεροι από τις φυλακές , με το αφγανικό κράτος να αψηφά τις διαμαρτυρίες των Αμερικανών για την ασφάλεια της χώρας.

Από τις φυλακές «Μπαγκράμ», αφέθηκαν σήμερα 65 Ταλιμπάν ελεύθεροι παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των Ηνωμένων Πολιτειών που είχαν εκφράσει την ανησυχία τους για την ασφάλεια της χώρας.

«Οι 65 κρατούμενοι απελευθερώθηκαν και αναχώρησαν από τον χώρο της φυλακής του Μπαγκράμ σήμερα το πρωί» είπε σε ανακοίνωση του μέλος της αφγανικής επιτροπής.

«Η αφγανική κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει την ευθύνη αυτής της απόφασης. Απευθύνουμε έκκληση προς την κυβέρνηση να λάβει όλα τα δυνατά μέτρα για να διασφαλίσει ότι τα άτομα που απελευθερώθηκαν δεν θα διαπράξουν νέες βίαιες ή τρομοκρατικές πράξεις» δήλωσε αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Καμπούλ.

Η αφγανική κυβέρνηση στις 9 Ιανουαρίου 2014 είχε εκδώσει ανακοίνωση, στην οποία ανέφερε την απελευθέρωση 72 κρατουμένων λόγω έλλειψης επαρκών στοιχείων εναντίον τους. Η εν λόγω ανακοίνωση προκάλεσε τις αντιδράσεις και τις διαμαρτυρίες των Αμερικανών αξιωματούχων.

Επιμέλεια: Τέτα Πατουχέα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x