Επικαιρότητα

Αφγανός έκοψε τα αυτιά της γυναίκας του

Η αφγανική κυβέρνηση έχει επανειλημμένως προσπαθήσει να θεσπίσει νόμους για την προστασία της ενδοοικογενειακής βίας στην οποία είναι εκτεθειμένες οι γυναίκες.

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για το πώς ο άνδρας της την έδεσε και της έκοψε τα αυτιά έδωσε στο BBC η άτυχη 23χρονη από το Πακιστάν που υπέστη την αγριότητα του άνδρα της.

Το περιστατικό συνέβη στο βόρειο προάστιο του Μπαλχ και σύμφωνα με το BBC η γυναίκα που ονομάζεται Ζαρίνα νοσηλεύεται τώρα στο νοσοκομείο χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή της αλλά βρίσκεται σε κατάσταση σοκ.

«Δεν έκανα καμία αμαρτία» είπε η ίδια ενώ πρόσθεσε ότι αγνοεί γιατί ο άνδρας, ο οποίος διαφεύγει, προέβη σε μια τέτοια πράξη. Σύμφωνα με την Ζαρίνα ο άνδρας της την ξύπνησε και της επιτέθηκε ξαφνικά.

Συμπλήρωσε ότι παντρεύτηκε όταν ήταν 13 ετών και ότι οι σχέσεις τους δεν ήταν καλές. Σε άλλη της συνέντευξη είπε επίσης πως ο άντρας της την εμπόδιζε να βλέπει τους γονείς της και ότι δεν θέλει να χωρίσει.

«Είναι ένας πολύ περίεργος άνθρωπος και συχνά με κατηγορούσε ότι μιλούσα με ξένους όταν πήγαινα να επισκεφθώ τους γονείς μου» είπε ενώ ζήτησε από τις αρχές να τον συλλάβουν και να τον δικάσουν.

Η αφγανική κυβέρνηση έχει επανειλημμένως προσπαθήσει να θεσπίσει νόμους για την προστασία της ενδοοικογενειακής βίας στην οποία είναι εκτεθειμένες οι γυναίκες όμως ο πρώην πρόεδρος της χώρας Χαμίντ Καρζάι όσο ήταν στην εξουσία δεν υπέγραψε τη συγκεκριμένη νομοθέτηση αν και είχε επικυρωθεί από το σύνολο του κοινοβουλίου.

Ο διάδοχός του, ο Ασράφ Γκάνι δεν έχει ακόμα δώσει ακόμα την συγκατάθεσή του για τη θεσμοθέτηση η οποία εγκρίθηκε από το χαμηλότερο κλιμάκιο του κοινοβουλίου.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x