Επικαιρότητα

Άφησαν ελεύθερο τον τζιχαντιστή που σκόρπισε το θάνατο

Ολέθριο λάθος από τις γαλλικές αρχές, καθώς όπως έγινε γνωστό, ένας από τους δράστες των αιματηρών επιθέσεων στο Παρίσι είχε ανακριθεί από τις αρχές λίγες ώρες μετά τις επιθέσεις.

Στα χέρια τους είχαν οι γαλλικές αρχές έναν από τους δράστες των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, αλλά τον άφησαν να φύγει!

Όπως αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ, ο Σαλάχ Αμπντελσάμ, που θεωρείται από τους βασικούς υπαίτιους για το αιματοκύλισμα στο Μπατακλάν, είχε σταματήσει μετά από σήμα των αρχών στον αυτοκινητόδρομο Α2 μεταξύ Παρισιού και Βρυξελλών το πρωί του Σαββάτου, λίγες ώρες μετά τα τραγικά γεγονότα στη γαλλική πρωτεύουσα αλλά πριν ενημερωθούν οι άνθρωποι της τροχαίας ότι είχε ήδη ταυτοποιηθεί ως δράστης.

Ο τζιχαντιστής, που είχε αφήσει ένα αυτοκίνητο με καλάσνικοφ και άλλα όπλα σε προάστιο του Παρισιού, ταξίδευε μαζί με δύο άλλα άτομα, αλλά αφέθηκε ελεύθερος αφού έδειξε την ταυτότητά του.

Λίγες ώρες αργότερα έγινε γνωστό ότι καταζητείτο, οι αρχές αναζήτησαν το αυτοκίνητό του, αλλά εκείνος είχε φροντίσει να το εγκαταλείψει στην περιοχή Μόλενμπεκ και να εξαφανιστεί.

Ο αδερφός του 26χρονου Σαλάχ, ο Ιμπραΐμ Αμπντεσλάμ, ήταν ένας από τους βομβιστές του Μπατακλάν, ενώ ο άλλος αδερφός του έχει συλληφθεί. Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία έχει προχωρήσει σε επτά συλλήψεις στο Βέλγιο, πέντε εξ αυτών στο Μόλενμπεκ, που θεωρείται βάση των τζιχαντιστών στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x