Κώστας Μιαούλης

Αφρενάριστη στον κατήφορο με διοίκηση-θεατή η ΑΕΚ

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για την ΑΕΚ που αυτή τη στιγμή μοιάζει όλο και πιο δύσκολη ακόμα και για να μπει πλέι-οφ, για τον ηγέτη-φάντασμα Μάνταλο και για την επόμενη μέρα.

Όταν μία ομάδα που έχει σημειώσει 11 γκολ σε 13 ματς σου βάζει τρία και κορυφαίος σου παίκτης είναι ο Τόμας Πέκχαρτ, τότε δεν μπορείς να ψάχνεις για δικαιολογίες. Ο Τσέχος αποτέλεσε όαση μπροστά σε αυτό το χάλι. Ο μόνος ποδοσφαιριστής που έφερε ο Πογέτ και υπάρχει ακόμα στο ρόστερ, στέκεται ως ο μοναδικός με αξιοπρέπεια σε ένα ντροπιαστικό τρίμηνο για την ΑΕΚ που πλέον, δεν έχει μείνει εκτός μάχης για τον τίτλο, αλλά η συμμετοχή της στα πλέι-οφ, γίνεται όλο και πιο χλωμή.

Το ζήτημα είναι πως μέσα σε αυτόν τον κατήφορο, ούτε οι δύο προσθήκες που έγιναν στο χειμερινό παζάρι έχουν καταφέρει να προσφέρουν κάτι νέο. Ο Βράνιες μπορεί να έδειξε πολλά καλά στοιχεία στο πρώτο μέρος, όμως στο δεύτερο (όπου ήταν και τυχερός όταν δεν είδε απευθείας κόκκινη) στη φάση της πρώτης κίτρινης, τα έκανε μαντάρα. Το ακόμα πιο ανησυχητικό, ήταν η νέα πολύ κακή παρουσία του Αϊντάρεβιτς που δεν φαίνεται ούτε κι εκείνος να είναι ικανός να προσθέσει τίποτε, ουσιαστικό στη μεσαία γραμμή.

Ο Πέτρος Μάνταλος είναι θεωρητικά ο ηγέτης της ΑΕΚ. Μόνο που από τον καλύτερο σου παίκτη περιμένεις παραπάνω πρωτοβουλίες και έχει την απαίτηση σε κρίσιμες φάσεις, όπως είναι το τετ-α-τετ μετά το 1-1, όπου ο Πέκχαρτ του δίνει έτοιμο γκολ, να τελειώσει τη φάση και να ξαναβάλει μπροστά την ομάδα στο σκορ για να κόψει και ψυχολογικά τον αέρα στον αντίπαλο, το στέλνει πάνω στο τέρμα. Ο Γκάλο και ο Λαμπρόπουλος ήταν τραγικοί σήμερα, ο Γιόχανσον με μόνη εξαίρεση το κλέψιμο και την πάσα στο δεύτερο του Πέκχαρτ, δεν υπήρχε στο γήπεδο και ο Σιμόες απλή αναφορά στο φύλλο αγώνος. Αυτή η ΑΕΚ τακτικά είναι βαριά άρρωστη, δεν έχει στρατηγική και δεν έχει σχέδιο διαχείρισης, ειδικά όταν έχει προβάδισμα.

Ο καλός Λάζαρος εμφανίστηκε για ένα ημίχρονο, έβγαλε μία σέντρα που κανείς δεν είχε βγάλει μέχρι τώρα στον Τσέχο φορ, αλλά αντέχει για ένα ημίχρονο. Η ΑΕΚ δεν είχε καν πλάνο για το πώς θα μπορέσει να διαχειριστεί το προβάδισμα που πήρε στο πρώτο μέρος, βρέθηκε πίσω 2-1 και παρά την ισοφάριση ήρθε η δεύτερη κίτρινη του Βράνιες να την καταδικάσει οριστικά.

Όταν τόσες μέρες παιδεύεσαι να πάρεις Ντίας ( και να μην βρίσκει εκείνος άκρη με την ομάδα του δίνεις κάτι παραπάνω και του καλύπτεις τη διαφορά απ’ αυτά που έχει να πάρει από την Τζοχόρ) και έχουν εξαφανιστεί κι άλλοι στόχοι όπως ο Μπράβο, από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, κατανοείς για πού πάει το πράγμα. Όταν το πράγμα έχει φτάσει στο αμήν και διατηρείς τον προπονητή, με αποτέλεσμα να προηγηθείς για 5η φορά και φαρμακερή και μάλιστα αυτή να χάνεις κιόλας, τότε δεν μπορείς να περιμένεις πολλά. Η ΑΕΚ θα παιδευτεί πολύ για να μπει στα πλέι-οφ και δεν βλέπω να τα καταφέρνει κιόλας.

Ο Μελισσανίδης αυτή τη φορά πρέπει να πάρει το θέμα του προπονητή αποκλειστικά πάνω του. Αν ο ίδιος έχει αποφασίσει πως η φετινή χρονιά είναι χαμένη, ίσως είναι ως έναν βαθμό λογικό να μην θέλει να πάρει άλλον προπονητή, για μην κάψει και την επόμενη επιλογή. Προφανώς όμως είναι κι εκείνος που πρέπει να βγει μπροστά και να εξηγήσει τις αποφάσεις του και ν΄αναλάβει την ευθύνη γι’ αυτό το χάλι. Θα ήταν μία γενναία πράξη εκ μέρους του. Όσο για κόσμο στο ΟΑΚΑ; Βλέπω πολύ δύσκολο να ξαναδεί φέτος. Αν θέλει να κόψει εισιτήρια, στα ντέρμπι μάλλον θα πρέπει να τα δώσει στους φιλοξενούμενους. Ήθελα όμως να ξέρω, μπορεί να μην νιώθει πόνο με αυτό που βλέπει; Πάντως για την ώρα η διοίκηση μοιάζει με έναν ανήμπορο θεατή που παρακολουθεί τον κατήφορο της Κυπελλούχου Ελλάδος.

To πανό που βγήκε στην Τρίπολη ήταν απλά ένα μήνυμα πως η ανοχή τελείωσε και η υπομονή εξαντλήθηκε. Για μένα όποιος πάει από εδώ και μπρος στο ΟΑΚΑ, θα πρέπει να έχει πολύ γερά συκώτια ώστε ν' αντέξει να βλέπει.

YΓ: Σαφέστατα ο Μοράις φέρει τεράστιο μερίδιο ευθύνης και για το σημερινό αποτέλεσμα. Πλέον όμως αυτό που ήταν να διαπιστώσουμε, το έχουμε καταλάβει και η Τετάρτη με μία λογική διοίκηση, θα ήταν η τελευταία του ημέρα στον πάγκο της ΑΕΚ. Από το σημερινό ματς και μετά δικαιολογία δεν έχουν αυτοί που τον κρατούν ακόμα. Ας βάλουν έστω έναν υπηρεσιακό, αλλά με τον Πορτογάλο το πράγμα θα έχει μόνο κατηφόρα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x