Πόλο

Αφρουδάκης στον ΣΠΟΡ FM: «Μπορούμε ακόμη και μετάλλιο στο Ρίο»

Ικανή ακόμη και για μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αν και ο ίδιος προτιμά να αποφεύγει τα μεγάλα λόγια, χαρακτήρισε την Εθνική πόλο ο Χρήστος Αφρουδάκης μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Εφικτός στόχος είναι ακόμη και το μετάλλιο για την Εθνική πόλο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, όπως δήλωσε ο Χρήστος Αφρουδάκης μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Ο αρχηγός της ελληνικής ομάδας προτίμησε να αποφύγει τα μεγάλα λόγια και τις υποσχέσεις κι αναφέρθηκε στα προβλήματα της προετοιμασίας, ενώ εκτίμησε πως αυτή θα είναι η τέταρτη και τελευταία συμμετοχή του στην κορυφαία διοργάνωση.

Αναλυτικά ο Χρήστος Αφρουδάκης μίλησε στον Σωτήρη Ταμπάκο και τη Βαλεντίνα Νικολακοπούλου:

-τις βλέψεις της Εθνικής στο Ρίο: «Η Εθνική τα τελευταία δύο χρόνια βάσει αποτελεσμάτων δείχνει μια σταθερότητα και μια υψηλού επιπέδου ανταγωνιστικότητα. Έχει καθιερωθεί μεταξύ των κορυφαίων ομάδων σε παγκόσμιο βεληνεκές και σίγουρα πάμε στο Ρίο με καλές προϋποθέσεις για να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες που έχουμε και να κάνουμε κάτι καλό. Δεν μπορούμε από τώρα να πούμε με τι θα είμαστε πετυχημένοι και ευχαριστημένοι, αλλά έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας ότι μπορούμε να πετύχουμε κάτι καλό. Υπάρχουν πιθανότητες να πάμε ακόμη και στο μετάλλιο, αλλά δεν έχουμε υπογράψει και.. συμβόλαιο».

-τα εμπόδια της Εθνικής στους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Ο όμιλός μας έχει το θετικό ότι δεν αντιμετωπίζουμε τη Σερβία ή την Ουγγαρία σε ένα παιχνίδι χιαστί, αλλά από την άλλη πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στον όμιλο γιατί έχουμε και τη διοργανώτρια Βραζιλία. Θα εξαρτηθεί από μας και την απόδοσή μας. Με τη σταθερότητα που έχουμε δείξει μπορούμε να περάσουμε στους οκτώ».

-τα προβλήματα στην προετοιμασία της Εθνικής: «Εμείς είμαστε από ένα άθλημα που δεν είχε ποτέ φοβερή υποστήριξη. Στο παρελθόν υπήρχε μια πολύ καλύτερη υποστήριξη με την πλαισίωση της ομάδας με ανθρώπους σε διάφορες θέσεις που οι περισσότερες χώρες και ομάδες θεωρούν απαραίτητες. Οι περισσότερες χώρες πάνε σε προετοιμασία με ένα σταφ περίπου 10-12 ατόμων και εμείς πάμε μόνο με δύο άτομα. Δεν θέλουμε όμως να γκρινιάζουμε και να μένουμε σε αυτό, αλλά και το να μην το αναφέρουμε καθόλου δεν κάνει καλό. Σαν χώρα πρέπει να δώσουμε προτεραιότητες».

-το αν σκοπεύει να λάβει μέρος και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020: «Δε νομίζω να μπω σε διαδικασία να πάω σε πέμπτους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το θεωρώ πολύ δύσκολο. Είμαι τυχερός που η πρώτη μου συμμετοχή στη διοργάνωση αυτή ήταν το 2004 στην Ελλάδα. Πλέον έχω έναν ενθουσιασμό πιο ώριμο και έχω έναν διαφορετικό ρόλο στην Εθνική».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x