Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Αγγλική ομάδα στο Κίεβο; Δύσκολο, αλλά γιατί όχι;

Πάνε πέντε χρόνια από τη τελευταία παρουσία αγγλικής ομάδας στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και μοιάζει πολύ δύσκολο να είναι κάποια από τις πέντε που θα συμμετέχουν φέτος στον τελικό του Κιέβου.

Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Πριν αρχίσει η γκρίνια και οι διαμαρτυρίες, θέλω να υπογραμμίσω πως δεν θεωρώ αδύνατο να καταφέρει η Σίτι ή η Γιουνάιτεντ να πάνε μακριά, ή ακόμα και η Τσέλσι γιατί είδαμε πως πέρσι η ομάδα που έφτασε πιο μακριά ήταν η «ταπεινή» Λέστερ! Που ωστόσο έδωσε το 100% μέσα στο γήπεδο σε κάθε ματς σε αντίθεση για παράδειγμα με τη Τότεναμ που πνίγηκε σε μία κουταλιά νερό ή τη Σίτι που ήταν απογοητευτική στη ρεβανς με τη Μονακό. Απλά η κοινή λογική λέει πως καμία ομάδα από τις αγγλικές δεν μπορεί να λογίζεται ανάμεσα στα τρία με τέσσερα πρώτα φαβορί, όταν πριν οκτώ χρόνια τουλάχιστον τρεις κάθε σεζόν άρχιζαν με στόχο να το κατακτήσουν!

Για τρεις σερί χρονιές το2006-2007, το2007-2008 και το 2008-2009 στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ υπήρχαν αγγλικοί εμφύλιοι και τρεις ομάδες στις τέσσερις προέρχονται από την Πρέμιερ Λιγκ. Το 2008 μάλιστα στη Μόσχα έπαιξαν η Γιουνάιτεντ με τη Τσέλσι για τον τίτλο ενώ από το 2005 μέχρι το 2012 μόνο μία χρονιά (το 2010) δεν υπήρχε αγγλική ομάδα στον τελικό! Και τότε όμως χρειάστηκε να ανοίξει και να κλείσει ένας κύκλος αφού πριν από την νίκη της Λίβερπουλ στον «τρελό» τελικό της Πόλης το 2005, σε 13 χρονιές που είχαν ακολουθήσει την επιστροφή των αγγλικών ομάδων στα ευρωπαικά κύπελλα ύστερα από την τιμωρία του Χέιζελ, μονάχα σε μία κατάφεραν να έχουν εκπρόσωπο: το 1999 την νύχτα που η Γιουνάιτεντ ξεπέρασε τη λογική και ανέτρεψε το ματς με τη Μπάγερν.

Τώρα ζούμε την εποχή της απόλυτης κυριαρχίας των Ισπανών. Η Ρεάλ έχει πάρει τρία τρόπαια από το2014 και μετά εκεί που από το 2005 μέχρι το 2010 αποκλειόταν στο γύρο των16 και μετά σερί στα ημιτελικά! Η Μπαρτσελόνα πήρε το τρόπαιο το 2009,το 2011 και το 2015 ενώ η Ατλέτικο Μαδρίτης έφτασε δύο φορές στη πηγή και δεν ήπιε νερό! Και φέτος πάλι οι Ισπανοί,δικαιωματικά λόγω Ρεάλ θα αρχίσουν ως φαβορί.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στο england365.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x