Τένις

Αγκάσι-Γκραφ: Ο χορός που δεν έγινε ποτέ (video)

Η κατάκτηση του Γουίμπλετον προκειμένου να χορέψει με την Στέφι Γκραφ, το σμόκιν και η "χαλάστρα"της τελευταίας στιγμής. Ευτυχώς το happy end (αν και καθυστερημένο) τελικά ήρθε.

Το Γουίμπλετον είναι ένα από τα πιο αγαπημένα αθλητικά γεγονότα των Βρετανών. Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, εδώ και πάνω από έναν αιώνα, οι φίλοι του τένις φορούν τα καπέλα τους, πίνουν την σαμπάνια τους, τρώνε φράουλες με κρέμα και απολαμβάνουν τους κορυφαίους του σπορ.

Δεν πρόκειται απλά για αγώνες τένις, αλλά για αναπόσπαστο κομμάτι της παράδοσης και της κουλτούρας τους. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι Μπόρις Μπέκερ είχε χαρακτηρίσει το Γουίμπλετον «δεύτερο σπίτι» του.
Μιλώντας για παράδοση, θα πρέπει να αναφέρουμε και τον χορό ο οποίος λάμβανε χώρα στο τέλος του τουρνουά και πρωταγωνιστούσαν ο νικητής του τελικού των ανδρών και η αντίστοιχη νικήτρια των γυναικών. Το 1992, ήταν η χρονιά που ο Αντρέ Αγκάσι είχε βάλει «στο μάτι» την Στέφι Γκράφ.

Ο χορός με το αντικείμενο του πόθου του, έδωσε στον τενίστα ένα τεράστιο κίνητρο για να κερδίσει τον τελικό κόντρα Γκόραν Ιβανίσεβιτς. Η επιθυμία του ήταν τόσο μεγάλη, που παραμονές του τελικού πήγε στα Harrods και αγόρασε σμόκιν!

Ο Αγκάσι κατάφερε και κατέκτησε το βαρύτιμο τρόπαιο όμως τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα υπολόγιζε… Ο χορός ακυρώθηκε
εξαιτίας του όχι και τόσο έντονου ενδιαφέροντος που έδειξαν οι υπόλοιποι αθλητές.

Έτσι ο Αγκάσι, το μόνο που κατάφερε είναι να έχει μια χειραψία και μια κουβέντα με την Γκραφ όπου της εξομολογήθηκε την προσπάθειά του να την πλησιάσει στο πρόσφατο Ρολάν Γκαρός. Βέβαια, αυτά φαίνεται που αρκούσαν για να ξεκινήσει ένα ειδύλλιο που έφτασε μέχρι τον γάμο το 2001!

Από την περσινή χρονιά, η παράδοση του χορού επανήλθε με τον Τζόκοβιτς να ξετυλίγει τις κινήσεις του στην πίστα με την Σερένα Γουίλιαμς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x