Επικαιρότητα

Αγνοείται διερμηνέας της υπόθεσης του Noor 1

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Το Σπίρτο» ο κύριος μεταφραστής της υπόθεσης Noor 1, Mahmood Arshed αγνοείται από τον περασμένο Φεβρουάριο.

Σημεία ζωής από τον περασμένο Φεβρουάριο έχει να δώσει ο κύριος μεταφραστής της υπόθεσης του Noor 1, και βασικός μεταφραστής των ινδών μελών του πληρώματος.

Από τις 12 Φεβρουαρίου που έχουν χαθεί τα ίχνη του, η γυναίκα δήλωσε την εξαφάνισή του στις 4 Μαρτίου. Η εφημερίδα δημοσιεύει και την δήλωση εξαφάνισης...

«Ο εξαφανισθείς αποχώρησε από την οικία του, λέγοντας στη σύζυγό του ότι θα μεταβεί για επαγγελματικές δουλειές στο Άμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Έκτοτε σε επανειλημμένα τηλεφωνήματά της δεν απαντάει και γενικά από την ήμερα που έφυγε δεν έχει δώσει σημεία ζωής. Ο ανωτέρω εξαφανισθείς δεν πάσχει από νοητική στέρηση και δεν έχει εξαφανιστεί στο παρελθόν. Γίνεται μνεία ότι ενδέχεται να βρίσκεται και εντός της ελληνικής επικράτειας, καθότι δεν προκύπτει από κάποιο στοιχείο ότι η παρουσία του στο Άμπου Ντάμπι είναι βέβαια, παρά μόνο από τα προαναγγελλόμενα στη σύζυγό του περί ταξιδιού του στο Άμπου Ντάμπι».

Το δημοσίευμα της εφημερίδας «Spirto» αναφέρει επίσης

«Επιφανείς δικηγόροι του Πειραιά, ανάμεσα τους ο Σπύρος Βουργίδης, μας επιβεβαίωσαν ότι πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο, το οποίο είναι ένας από τους δύο επίσημους διερμηνείς στα δικαστήρια του Πειραιά τα τελευταία 13 χρόνια.

Ο συγκεκριμένος διερμηνέας ήταν πράγματι αυτός που μετέφερε τις ανακριτικές ερωτήσεις και μετέφραζε τις απαντήσεις των Ινδών μελών του πληρώματος, οι οποίοι προφυλακίστηκαν μαζί με τους υπόλοιπους κατηγορούμενους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι Ινδοί, μετά τον διορισμό του νέου μεταφραστή, απευθύνθηκαν και ζήτησαν βοήθεια από την πρεσβεία της Ινδίας στην Ελλάδα, στην οποία παρενέβη μεταφέροντας την επιθυμία τους (χωρίς τότε να γνωρίζουν την εξαφάνιση του Mahmood Arshed), να διοριστεί διερμηνέας.

Μετά από τρεις «χαμένες» συνεδριάσεις, που αναλώθηκαν στην ανεύρεση κατάλληλου χώρου για τη διεξαγωγή της δίκης, αλλά και στην ασυνεννοησία και απουσία διερμηνέων, ξεκίνησε χθες στο Εφετείο Αθηνών η πολύκροτη δίκη του «Noor-1», χωρίς ωστόσο να λείψουν και πάλι τα παρατράγουδα.

Την ώρα που κατέθετε μάρτυρας κλειδί, λέγοντας ότι οι ελληνικές αρχές θα μπορούσαν να ενημερωθεί για τη μεταφορά των δύο τόνων και 200 κιλών ηρωίνης, την ώρα που το πλοίο είχε καταπλεύσει στην Ελευσίνα, το δικαστήριο διέκοψε και ακολούθησαν ερωτήσεις των συνηγόρων, ενώ στη συνέχεια υπήρξε οριστική διακοπή. Έτσι η δίκη θα συνεχιστεί αύριο
».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x