Ελλάδα

ΑΓΟΡ-αρος…

Με εντυπωσιακή εμφάνιση και έναν εκπληκτικό Πέτγουεϊ, ο ΑΓΟΡ «έσπασε» την έδρα του ΠΑΟΚ επικρατώντας 75-71 στο πρώτο ματς για τα πλέι οφ της Α1.

Το πρώτο «break» των πλέι οφ της Α1 έγινε… Ο ΑΓΟΡ με εξαιρετική εμφάνιση και «μπροστάρη» τον Μπρεντ Πέτγουεϊ που σταμάτησε στους 23 πόντους, επικράτησε 75-71 του ΠΑΟΚ στο κλειστό της Πυλαίας και πήρε την μία από τις δύο νίκες που χρειάζεται για να προκριθεί.

Ο «δικέφαλος» βρέθηκε από νωρίς πίσω στο σκορ, «πλήρωσε» τα λάθη του στην επίθεση και την κακή μέρα στην οποία βρέθηκαν κάποια από τα ατού του. Ακόμα και έτσι όμως έφτασε να διεκδικεί το να στείλει το ματς στην παράταση αλλά ο Τσαϊρέλης 6΄΄ πριν το τέλος και με το σκορ στο 73-71 αστόχησε εξ επαφής…

Πολύ καλή εμφάνιση από την ομάδα του Ρεθύμνου που εκτός του Πέτγουεϊ, βρήκε λύσεις από Προύιτ (10π), Ντούβνιακ (8π) και Κόμματο (7π) και πλέον την Πέμπτη 23 του μήνα θα διεκδικήσει εντός έδρας την δεύτερη νίκη του.

Το ματς:

Ο ΠΑΟΚ από τα πρώτα λεπτά του αγώνα επιχείρησε να πάει το παιχνίδι κοντά στο καλάθι εκεί όπου ο Παπαδόπουλος υπερτερούσε των αντιπάλων του και έπαιρνε προσπάθειες, βάζοντας την ομάδα του μπροστά στο σκορ (8-5). Από την μεριά του ΑΓΟΡ ο μόνος που έβρισε τον δρόμο προς το καλάθι ήταν ο Πέτγουεϊ που με εννιά δικούς του πόντους, έδωσε το σύνθημα για την… αφύπνιση της ομάδας του. Έτσι, οι Κρητικοί έκλεισαν την πρώτη περίοδο μπροστά στο σκορ με 18-14.

O AΓΟΡ μπήκε ακόμα πιο δυνατά στο δεύτερο δεκάλεπτο. Με τον Λάτοβιτς και τον Προύιτς να βοηθούν τον Πέτγουεϊ στο σκοράρισμα, όχι απλά διατήρησε την διαφορά αλλά έφτασε και στο +13 (27-14), απέναντι σε έναν σαστισμένο ΠΑΟΚ. Ο Μαρκόπουλος εφάρμοσε άμυνα «ζώνης» ώστε να περιορίσει τις διεισδύσεις του αντιπάλου και να τον οδηγήσει σε μακρινά σουτ. Το πλάνο είχε αποτέλεσμα αφού ο «δικέφαλος» μείωσε σε 27-20 σχετικά γρήγορα. Τα λάθη όμως έκαναν ξανά την εμφάνισή τους… Ο ΑΓΟΡ τα εκμεταλλεύτηκε και παρά το ότι ο Πέτγουεϊ έμεινε για ώρα στον πάγκο, δεν έχασε το προβάδισμα και τελείωσε το πρώτο ημίχρονο μπροστά με 38-32!

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο ΠΑΟΚ μπήκε στο παρκέ παίζοντας ξανά άμυνα «ζώνης» κάτι που τον βοήθησε να μαζέψει γρήγορα την διαφορά και να μειώσει στο 40-37! Ο ΑΓΟΡ όμως για μία ακόμα φορά αντέδρασε. Με δύο εύστοχα σουτ τριών πόντων, πήγε στους εννιά την διαφορά έχοντας πλέον και τον Προύιτ «ζεστό» να δίνει πολύτιμες λύσεις. Ο «δικέφαλος» πλήρωνε τα πολλά του λάθη (11 μέχρι αυτό το σημείο) και έτσι δεν μπορούσε να φτάσει σε απόσταση βολής στο σκορ. Αντίθετα, η ομάδα της Κρήτης διεύρυνε την διαφορά της και έφτασε ξανά στο +13 (60-47). Το τέλος της περιόδου βρήκε τον ΑΓΟΡ να προηγείται 60-51.

Ένα δίλεπτο έντασης σε άμυνα και επίθεση από την πλευρά του ΠΑΟΚ είχε ως αποτέλεσμα να πέσει η διαφορά και το σκορ να γίνει 61-56. Μαργαρίτης και Χάτσερ προσπαθούσαν να οδηγήσουν την ομάδα τους στην ανατροπή και το 60-62, 7.30΄πριν το τέλος, έδωσε άλλο ενδιαφέρον στο ματς αγχώνοντας και τους παίκτες του ΑΓΟΡ. Κάποιες ατομικές προσπάθειες του Πέτγουεϊ και η τεχνική ποινή στον Δέδα, έδωσε την ευκαιρία στο Ρέθυμνο να ανεβάσει ξανά στους πέντε το προβάδισμά του αλλά ο ΠΑΟΚ επέστρεψε. Μείωσε σε 73-71 αλλά 6΄΄ πριν το τέλος ο Τσαϊρέλης αστόχησε εξ επαφής και ο ΑΓΟΡ πήρε τη νίκη με σκορ 75-71.

Τα δεκάλεπτα:14-18, 32-38, 51-60, 71-75

ΠΑΟΚ: Χάτσερ 18, Κασελάκης 8, Χαραλαμπίδης 4, Τσαϊρέλης 8, Δέδας 10, Μαργαρίτης 15, Παπαδόπουλος 8, Νικολόπουλος, Καλλές, Χρυσικόπουλος, Αμπάρας

ΑΓΟΡ:Χορν 7, Καλλινικίδης 1, Προύιτ 10, Αγγελόπουλος, Τσαρούχας 3, Τσόχλας 4, Ντούβνιακ 8, Κόμματος 7, Κάρτερ 6, Λάτοβιτς 6, Πέτγουεϊ 23

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x