Επικαιρότητα

Άγρια πίτμπουλ φυλούσαν τα λαθραία τσιγάρα

Νέα στοιχεία για τον τρόπο δράσης της σπείρας που διακινούσε εκατοντάδες χιλιάδες πακέτα λαθραίων τσιγάρων.

Αντιμέτωποι με …εκπλήξεις βρέθηκαν οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής που συμμετείχαν στην επιχείρηση για την εξάρθρωση σπείρας που διακινούσε, τουλάχιστον για το τελευταίο τρίμηνο περισσότερα από 150.000 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, με τους διαφυγόντες δασμούς να υπερβαίνουν τις 500.000 ευρώ.

inner

Δεν ήταν μόνο τα 261.500 ευρώ που βρέθηκαν αποθηκευμένα σε τάπερ μέσα στο αυτοκίνητο του 62χρονου αρχηγού της σπείρας αλλά και τα δυο άγρια σκυλιά ράτσας πιτ μπουλ που κυκλοφορούσαν ελεύθερα στους χώρους της μονοκατοικίας στον Άγιο Δημήτριο λειτουργώντας αποτρεπτικά σε όποιον τολμούσε να εισέλθει στο εσωτερικό της.

inner

inner

Οι αστυνομικοί χρειάστηκε να επιστρατεύσουν τους συλληφθέντες ιδιοκτήτες τους για να τα ηρεμήσουν και να τα απομακρύνουν με ασφάλεια από το χώρο προκειμένου να συνεχιστεί η έρευνα στο εσωτερικό του σπιτιού. Εκεί λοιπόν εντόπισαν ένα επιπρόσθετο δωμάτιο (φωτό) που συνόρευε με την οικεία, εντός του οποίου βρέθηκε επίσης μεγάλη ποσότητα πακέτων λαθραίων τσιγάρων.

inner

Τα μέλη της σπείρας είχαν γκρεμίσει τον τοίχο και είχαν φτιάξει μια ξύλινη πόρτα που οδηγούσε στο δωμάτιο –καβάτζα. Τα τσιγάρα είχαν τοποθετηθεί πάνω σε ξύλινα ράφια και μέσα σε μεγάλες σακούλες. Συνολικά, σε έρευνες στα διαμερίσματα και στον αποθηκευτικό χώρο που διατηρούσαν οι κατηγορούμενοι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 20.209 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, 623 πακέτα λαθραίου καπνού, 264.730 ευρώ, δύο αυτοκίνητα και ένα φορτηγό. Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x