Επικαιρότητα

Αγρότες: Θα κατασκηνώσουμε στην Αθήνα από την Παρασκευή

Το συλλαλητήριο θα γίνει με ή χωρίς τρακτέρ διεμήνυσαν οι εκπρόσωποι της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Μπλόκων

«Θα κατασκηνώσουμε στην Αθήνα από την Παρασκευή». Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλαν οι εκπρόσωποι της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων που παραχώρησαν συνέντευξή τύπου στην ΕΣΗΕΑ ενόψει της μεγάλης κινητοποιήσης των επόμενων ημερών.

Τα αιτήματα των αγροτών των 68 μπλόκων που συμμετείχαν στην πανελλαδική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Νίκαια στις 7 Φεβρουαρίου παρουσίασαν ο Βαγγέλης Μπούτας από το μπλόκο της Νίκαιας μαζι με τον Αλέξανδρο Κολλιαβασίλη από το μπλόκο «Ελευθέριος Βενιζέλος.

Οι δύο αγροτοσυνδικαλιστές ανακοίνωσαν ότι σημερα θα συναντηθούν με τον δήμαρχο της Αθήνας Γιώργο Καμίνη προκειμένου να του ζητήσουν την βοήθεια του και την στήριξη της πόλης για την αυριανή κινητοποίηση στην πρωτεύουσα προκειμένου να πιέσουν περισσότερο την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Στην ανακοίνωση των μπλόκων που ανέγνωσαν περιλαμβάνονται τα πέντε βασικά αιτήματα των αγροτών:

1. Ν' αποσυρθεί το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.

2. Να καταργηθεί η φορολόγηση μας από το πρώτο ευρώ που αποφάσισε η προηγούμενη κυβέρνηση και υλοποιεί η σημερινή - Να καταργηθούν τα τεκμήρια διαβίωσης - Αφορολόγητο ατομικό αγροτικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί - Να αποσυρθούν τα σχέδια της κυβέρνησης για αύξηση της φορολογίας κλπ.

3. Αφορολόγητο πετρέλαιο - Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος - Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.

4. Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων.

5. Κατάργηση του φόρου στο κρασί - Ν' αποσυρθούν τα νέα μέτρα για φορολογία στο τσίπουρο.

Παράλληλα οι αγρότες από την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή κατήγγειλαν την κυβέρνηση για σχέδιο συκοφάντησης και παρεμπόδισης του αγώνα των αγροτών επισημαίνοντας την πρόσφατη δήλωση Νικολούδη αναφέροντας ότι «κάποιος, μάλιστα, από τους δικούς της παρομοίασε τα τρακτέρ μας με τα χουντικά τανκς! Παράλληλα, μας απειλεί ότι θα μας αντιμετωπίσει με τις δυνάμεις καταστολής και δεν πρόκειται να επιτρέψει τρακτέρ να μπουν στην Αθήνα».

«Πίσω δεν πρόκειται να κάνουμε. Με σκυμμένο το κεφάλι δεν πρόκειται ν' αποχωρήσουμε. Ας το καταλάβει η κυβέρνηση και όλοι όσοι, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, την σιγοντάρουν» καταλήγει η ανακοίνωση των αγροτών.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x