Βόλεϊ

Αγώνα… εξόδου ο Παναθηναϊκός

Αγώνα για την έξοδό του απ’ τη ζώνη των πλέι άουτ δίνει ο Παναθηναϊκός κόντρα στη Νίκη Αιγινίου στην 19η αγωνιστική της Volleyleague.

Να επιστρέψει στις νίκες και να βγει απ’ την επικίνδυνη ζώνη των πλέι άουτ θέλει ο Παναθηναϊκός, ο οποίος θα υποδεχτεί τη Νίκη Αιγινίου στην 19η αγωνιστική της Volleyleague.

Οι «πράσινοι» ηττήθηκαν την περασμένη αγωνιστική απ’ το Φοίνικα στη Σύρο, διαλύοντας το αήττητο των έξι αγωνιστικών που διατηρούσε. Μάλιστα, απέναντί τους έχουν μια απ’ τις ομάδες που μάχονται για τη σωτηρία, ενώ κυνηγάει και την ανατροπή του 3-2 στον πρώτο γύρο (επικράτησε η Νίκη με 112-106 πόντους), ώστε να αποκτήσει πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Ως αγώνα ζωής και θανάτου κρίνει τη συγκεκριμένη αναμέτρηση ο ακραίος του Παναθηναϊκού, Θεόκλητος Καρυπίδης, ο οποίος ανέφερε για τον αγώνα: «Ορισμένα ματς στο εφετινό πρωτάθλημα πρέπει να τα κερδίσουμε πάση θυσία. Και ο αγώνας με το Αιγίνιο είναι από αυτά. Δεν αγαπάω τους αριθμούς και τα σερί. Η ήττα μας στη Σύρο δεν παίζει ρόλο. Ξέρω πως για τον Παναθηναϊκό υπάρχουν δύο δρόμοι: Ο πρώτος να μπούμε στην 8αδα και να γλιτώσουμε τα πλέι άουτ. Ο δεύτερος να μπούμε στα πλέι άουτ και να έχουμε καλή διαφορά στη βαθμολογία που θα μεταφέρουμε. Στον Α΄γύρο χάσαμε στο Αιγίνιο με 3-2. Τώρα το Αιγίνιο έχει πιο στρωμένη ομάδα. Δεν είναι τόσο απρόβλεπτη όπως στο πρώτο ματς. Κι εμείς έχουμε βελτιωθεί σημαντικά. Δεν χωρούν προβλέψεις. Είμαι σίγουρος πως θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για τη νίκη».

Την επιστροφής τις νίκες ψάχνει και η Νίκη Αιγινίου, η οποία προέρχεται από τρία διαδοχικά αρνητικά αποτελέσματα. Η ανάγκη της για βαθμούς είναι μεγάλη, αφού ισοβαθμεί στην τελευταία θέση με την Παναχαϊκή, ενώ σε περίπτωση νίκης των «πρασίνων», θα απομακρυνθεί τέσσερις βαθμούς απ’ τη ζώνη των πλέι άουτ.

Ο προπονητής της Νίκης Αιγινίου Γιάννης Μέλκας δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα και παραδέχτηκε πως η ομάδα του βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή και χρειάζεται τη νίκη για να βελτιώσει τη βαθμολογική της θέση αλλά και την ψυχολογία της: «Χωρίς αμφιβολία υπάρχει μεγάλη πίεση στην ομάδα μου. Είναι ένας αγώνας πολύ δύσκολος. Ξέρουμε τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Η αγωνιστική άνοδος του Παναθηναϊκού μας έχει βάλει σε περιπέτειες αλλά όλα είναι μέσα στο παιχνίδι. Πρέπει να κρατήσουμε την συγκέντρωση μας και την τακτική μας στα νέα δεδομένα του παιχνιδιού του αντιπάλου μας. Όπως αποδείχτηκε και πέρσι στα πλέι άουτ η έδρα παίζει ρόλο αλλά τα αποτελέσματα καθορίζονται από τους αθλητές και το πόσο προσηλωμένοι θα μείνουν στο στόχο τους. Πρέπει να τα δώσουμε όλα για να πάρουμε τη νίκη. Θέλουμε και τους βαθμούς αλλά και να ανέβουμε ψυχολογικά».

Είναι εντυπωσιακό πως και οι 5 αγώνες μεταξύ του Παναθηναϊκού και της Νίκης Αιγινίου που έχουν γίνει τις τελευταίες δύο σεζόν οπότε η ομάδα της Πιερίας ανέβηκε στην Volleyleague έχουν κριθεί στο τάι μπρέικ με τη Νίκη να έχει 4 νίκες και ο Παναθηναϊκός μόλις μία!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x