Βόλεϊ

«Αγώνες σαν φίλαθλοι και όχι σαν οπαδοί»

Για το Final 4 του Κυπέλλου βόλεϊ γυναικών που φιλοξενείται στο Αγρίνιο μίλησαν οι αρμόδιοι φορείς, με τον Δήμαρχο της πόλης, Γιώργο Παπαναστασίου να τονίζει πως κακώς στέκονται στον φόβο επεισοδίων.

Την αισιοδοξία τους πως το Final-4 του Κυπέλλου βόλεϊ γυναικών που φιλοξενείται στο Αγρίνιο θα γίνει μια γιορτή του βόλεϊ εξέφρασαν οι αρμόδιοι φορείς της διοργάνωσης στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου τόνισε την σπουδαιότητα να αναλαμβάνει η πόλη του έναν θεσμό σαν αυτό, ενώ σχολίασε το μικρής χωρητικότητας γήπεδο, υποστηρίζοντας πως η πόλη είναι ξεχασμένη απ’ την Πολιτεία.

«Είναι μεγάλη τιμή και χαρά για εμάς που φέτος διοργανώνεται το Final 4 του Κυπέλλου βόλεϊ γυναικών στο Αγρίνιο. Είμαστε μια νέα δημοτική αρχή και κινούμαστε προς άλλες κατευθύνσεις. Θεωρούμε τον αθλητισμό, πολιτισμό και στόχος μας είναι να βγάλει εξωστρέφεια ο Δήμος Αγρινίου μέσω αυτού του γεγονότος. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την ανάληψη αυτής της διοργάνωσης. Ακούστηκαν πολλά και διάφορα σχετικά με τις υποδομές και την χωρητικότητα του γηπέδου. Είναι όλα αλήθεια. Είμαστε ξεχασμένοι από την πολιτεία. Ούτε αυτοκινητόδρομος δεν υπάρχει, όπως διαπιστώσατε όσοι ήρθατε. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτή η περιοχή δεν διαθέτει αθλητικές υποδομές. Δε νοείται να μην υπάρχει κλειστό γυμναστήριο στο Δήμο μας που έχει 106.00 κατοίκους. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν επαρκείς αθλητικές εγκαταστάσεις σε μεγάλες επαρχιακές πόλεις.

Στην πόλη μας πριν από λίγο καιρό είχαμε μία ακόμη μεγάλη επιτυχία καθώς το 1ο ΕΠΑΛ κέρδισε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Αυτά τα παιδιά πρέπει να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στη Γουατεμάλα. Όμως ενημερώθηκαν ότι δε θα πάνε λόγω περικοπών. Είναι αδιανόητο να διακόψουμε την προσπάθεια των παιδιών. Οι αθλητικές διοργανώσεις πρέπει να γίνονται στην περιφέρεια. Στην ελληνική επαρχία προάγεται ο αθλητισμός
».

Σχετικά με το φόβο των επεισοδίων που έχουν ακουστεί πως ενδέχεται να συμβούν ο Δήμαρχος της πόλης τόνισε πως έχουν παρθεί τα απαραίτητα μέτρα: «Το Αγρίνιο έχει την τύχη να έχει τον Παναιτωλικό, μια κορυφαία ομάδα της Superleague. Πηγαίνουμε στο γήπεδο με τα παιδιά μας. Αυτό είναι το σημαντικό παρόλο που κάποιοι προσπαθούν να αμαυρώσουν την διοργάνωση προβάλλοντας συνεχώς την πιθανότητα επεισοδίων. Καλά κάναμε και πήραμε δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Και τους αγώνες να τους βλέπουμε σαν φίλαθλοι και όχι ως οπαδοί.

Κάναμε μεγάλη προσπάθεια να αναμορφώσουμε το κλειστό που θα γίνουν οι αγώνες κι αυτό που θέλουμε είναι να φύγουν όλοι με τις καλύτερες των εντυπώσεων από την όμορφη πόλη μας. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες και να δούμε όλοι καλούς αγώνες
».

Από τη μεριά του ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Παιδείας , Νίκος Γκρίζης σχολίασε την προβολή που θα απολαύσει το Αγρίνιο λόγω της διοργάνωσης: «Καλωσορίσατε! Συμπληρωματικά σε όσα είπε ο Δήμαρχος ναι μεν από πλευράς εγκαταστάσεων είμαστε πίσω. ωστόσο διαβεβαιώνω ότι η εγκατάσταση που θα πραγματοποιηθεί το Κύπελλο Ελλάδας πληροί όλες τις προϋποθέσεις και θα το διαπιστώσουν αυτό και οι αθλήτριες από σήμερα κιόλας, ότι δηλαδή σχετικά είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο. Θα μπορούσαμε να κάνουμε κι άλλα, αλλά είμαστε λίγους μήνες δημοτική αρχή. Στόχος η προβολή της πόλης του Αγρινίου σε όλο το Πανελλήνιο. Πάνω από όλα να μπορέσουν αυτοί που θα έρθουν να παρακολουθήσουν τους αγώνες να το κάνουν με ασφάλεια, να χαρούν το άθλημα και να ζήσουν τις στιγμές αυτής της διοργάνωσης που είναι υψηλού επιπέδου. Είμαστε βέβαιοι ότι όλοι θα μείνετε ευχαριστημένοι».

Εκ μέρους του ΕΣΠΕΔΕ και της ΕΟΠΕ, ο Απόστολος Βέτσας σχολίασε: «Μετά τους οικοδεσπότες να σας ευχαριστήσω κι εγώ την παρουσία σας. Η ΕΟΠΕ επέλεξε και ανέθεσε στην πόλη του Αγρινίου την διοργάνωση του Final 4 του Κυπέλλου Γυναικών μια απόφαση που εντάσσεται στον γενικότερο σχεδιασμό της ΕΟΠΕ για την ανάπτυξη του αθλήματος στην περιφέρεια. Ευχαριστούμε ην πόλη τον Δήμαρχο και τους πολίτες τους Αγρινίου για την στήριξη που έχουν προσφέρει κι είμαστε βέβαιοι ότι η διοργάνωση θα είναι πετυχημένη. Να σας μεταφέρω τις ευχαριστίες του προέδρου τη ΕΟΠΕ Αχιλλέα Μαυρομάτη καθώς και την βεβαιότητα του ότι θα είναι μια από τις καλύτερες διοργανώσεις που έχουν γίνει στην ελληνική περιφέρεια».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x